Menu Premium
Loading...

Resident Evil 2 Remake In-Depth Discussie: “Is dit hoe een remake moet zijn?”

23/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de Resident Evil 2 Remake review heb je kunnen zien wat Boris en JJ van het spel vonden. Nu nemen zij de game nog eens even goed onder de loep in de In-Depth Discussie. Maar dat doen zij niet met zijn tweeën. Kevin heeft het spel ook gespeeld en gaat samen met de heren kijken hoe goed deze remake van de oude survival horror klassieker nou precies is.

Resident Evil 2, een ware remake

Fans wachten al jaren op een Resident Evil 2 Remake. En na lang wachten is hier dan eindelijk het eindproduct. Een project waar ontzettend veel passie en liefde in zit. Want het spel is compleet opnieuw gemaakt. Natuurlijk zitten er nog heel veel elementen van het origineel die in 1998 was uitgekomen in de remake. Maar alles wat kut was aan het origineel is weg. Bijvoorbeeld de tergend lange laadtijden die je voor je kiezen kreeg als je door een deur liep. Of de controls die voor geen meter werkten, omdat je camera continu van positie verandert bij elke paar honderd meter. Het heeft zijn charmes en draagt natuurlijk ook bij aan de horror aspect. Maar het is simpelweg niet meer van deze tijd. Na lang twijfelen heeft Capcom toch besloten om voor de third-person perspectief te gaan die ook in de nieuwe Resident Evil delen te vinden is.

Heb ik dit niet eerder gedaan?

In Resident Evil 2 is er gelukkig geen gebrek aan puzzels en mysteries. En als je verder wilt komen in het spel, dan moet je dit oplossen. Bepaalde gebieden zijn afgesloten of onbereikbaar totdat je dit hebt opgelost. Maar denk maar niet dat je even een oude walkthrough van het origineel erbij kan pakken als je er niet uitkomt. Veel locaties en objecten zijn aangepast in de remake. Capcom heeft zeker weten zijn best gedaan om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven met de nodige vernieuwing.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch