Menu Premium
Loading...

Remember Me Preview

12/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de afgelopen Gamekings Showcase hebben we hem al even kunnen checken. In juni komt de game naar de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC en daarom bespreken Pascal en JJ deze futuristische beat-em-up in de Remember Me Preview.

Het verhaal van Remember Me speelt zich af in Neo Paris in het jaar 2084 (geïnspireerd op Orwell’s 1984). Het is inmiddels de gewoonte dat mensen hun herinneringen delen op het internet, net zoals we dat nu met onze foto’s op Facebook doen. De bevolking kent daarnaast vele lagen, die ook letterlijk op elkaar zijn gestapeld in dit Neo Parijs.

Je gaat aan de slag met Nilin, een memory Hunter. Nilin is berooft van haar geheugen, en gaat op onderzoek uit naar wie er verantwoordelijk is en waarom dat met haar is gedaan. Dit gaat gepaard met een rijke vorm aan gameplay. Naast de hand-to-hand combat, waarin je zelf je combo’s kan samenstellen, spelen de memories een belangrijke rol. Zo moet je memories van bepaalde mensen hacken die je verder in het verhaal meenemen. Ook tijdens het vechten kan je van deze skill gebruik maken. Zo is er een finishing move waarin je een vijand een memory overload geeft. Buiten het vechten en de zogeheten “memory remixes” om ben je veel aan het klauteren en parcour-achtig je door de wereld een weg aan het banen.

Al deze elementen klinken bij sommige misschien als muziek in de oren. Het straalt in ieder geval een hoop originaliteit uit, maar of dat genoeg is om JJ en Pascal te overtuigen zie je in de Remember Me Preview.

Als je trouwens nog veel meer over de game wilt weten, vind je hier een interview tijdens Gamkings Showcase met Jean-Maxime Moris, de creative-director van Remember Me.

Ontwikkelaar: DONTNOD Entertainment
Uitgever: Activision
Platform: Xbox 360, PlayStation 3 en PC

Remember Me Preview

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch