Menu Premium
Loading...

Ratchet and Clank: Q-Force Review

05/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ratchet en Clank zijn jarig, en wat geef je twee jarige joppen? Juist, een jubileum. Omdat ze tien jaar zijn geworden heeft Insomniac Games een speciale game gemaakt genaamd Q-Force. Of dit een waardig cadeau is voor de PlayStation sterren, bespreken Skate en Steven in de Ratchet and Clank: Q-Force Review.

De Ratchet and Clank serie staat bekend om zijn platform gameplay, waarbij de nadruk vooral ligt op rare wapens en talloze krankzinnige vijanden. Deze elementen zitten nog steeds wel in deze Q-Force, maar in de basis is deze game meer een ‘tower defense’ game. Dit betekent dat je een basis toegekend krijgt die je moet gaan verdedigen tegen zwermen aan vijanden. In je basis staat een generator die niet vernietigd mag worden en tegelijkertijd heeft de vijand er ook één die vernietigd dient te worden.

Je verdedigt je basis door het bouwen van turrets, mijnen en muren, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met je guns. Dat ga je sowieso doen, want je zult ook je basis uit moeten om te verkennen en om de vijand een kop kleiner te maken. Die vijand is een oude mega fan van Captain Quark, ook speelbaar in de game, die een beetje doorgedraaid is. Hij heeft namelijk nooit de liefde teruggekregen van de superheld, die het natuurlijk veel te druk had met groupies. De doorgedraaide fan besluit daarom maar allemaal planeten aan te vallen, en jij bent de aangewezen persoon om deze planeten te verdedigen.

Er zitten nog steeds platform elementen in, zoals springen en vliegen met je laarzen. Maar het blijft natuurlijk een feit dat het geen échte Ratchet and Clank is. De hamvraag is nu is Q-Force dan niet een beetje aan de karige kant voor een jubileum game? Het blijft natuurlijk geen full-priced game, maar dat hoeft natuurlijk geen excuus te zijn. Steven en Skate zoeken het voor je uit in de Ratchet and Clank: Q-Force Review.

Ontwikkelaar: Insomniac Games
Uitgever: Sony
Platform: PlayStation 3 en PS Vita

Ratchet and Clank: Q-Force Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch