Menu Premium
Loading...

Rami Ismail van Vlambeer over Luftrausers en indiegames

20/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit jaar waren de indiegames goed vertegenwoordigd op de beursvloer van de E3. Zeker Sony heeft ontzettend veel aandacht besteed aan de indiegames, aangezien zij die games tegenwoordig echt omarmen. Sony heeft met haar PlayStation Vita een prachtig medium waarop de kleine ontwikkelaars hun games kunnen uitbrengen zonder al te veel poes-pas zoals bij Microsoft. Zo hoeven de ontwikkelaars geen grote uitgevers te zoeken, maar morgen ze hun kleine games zelf uitbrengen. Tijdens een wandeling in de buurt van Sony op de beursvloer sprak Boris met Rami Ismail van Vlambeer over Luftrausers en indiegames, en wat hij vindt van de toekomstige generatie consoles.

Rami Ismail is inmiddels een rijzende ster aan het worden. Hij is samen met Jan Willem Nijman gestopt met school om een eigen bedrijf te starten, genaamd Vlambeer. Vlambeer is een klein bedrijf dat gevestigd is in Utrecht. Rami Ismail heeft de Apple Design Award gewonnen voor Ridiculous Fishing en is door elke grote gamingsite geïnterviewd over zijn visie op de game-industrie. Volgens Boris zal Rami Ismail nog wel eens een hele grote jongen kunnen worden, wat inderdaad ook lijkt te gebeuren met alle aandacht die hij nu geniet.

Als je een beetje bekend bent met indiegames, zou je Vlambeer kunnen kennen van onder andere Super Crate Box, Ridiculous Fishing en Luftrausers. Op de E3 waren ze onder andere Luftrausers aan het promoten, welke op de PlayStation Vita uit zal komen. Luftrausers is een 2D-vliegspelletje waarbij je over de lengte en breedte kunt rondvliegen om zo verschillende vijanden kapot te schieten. Een eenvoudig en toch heel leuke game om te spelen.

Rami Ismail van Vlambeer over Luftrausers en indiegames

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch