Menu Premium
Loading...

PSVR2 Review: Is nieuwe headset van PlayStation het prijskaartje waard?

04/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Virtual Reality mag dan nog steeds niet echt doorgebroken zijn onder gamers, dat wil niet zeggen dat we geen liefhebbers van deze manier van games beleven op de reactie hebben. Jasper en Koos zijn er twee van. Gasten die VR-headsets vaak met eigen geld kopen. Omdat zij de ervaring van toegevoegde waarde vinden. Afgelopen maand bracht PlayStation de PSVR2 uit. Jasper kocht er zelf eentje en Koos nam het exemplaar van de redactie mee. Hoe beviel hen dit nieuwe device, dat met 600 euro een stevig prijskaartje bevat. Of zij dit stuk hardware deze investering waard vinden, zie en hoor je in de PSVR2 review.

PSVR2 review: Kan dit device wedijveren met de concurrentie op de PC?

We citeren even de website van de PSVR2 zelf: “De innovatieve PlayStation VR2 Senseā„¢-technologie brengt emotie en immersie tot leven via subtiele headsetvibraties, 3D-audiotechnologie en intelligente eyetracking, in combinatie met de vingerdetectie, haptische feedback en adaptieve triggers van de PS VR2 Sense-controller”. Kijk door de PR-blaat heen en je beseft dat dit een fraai stuk techniek is die de VR-set van PlayStation een stuk dichter bij de concurrentie op de PC brengt. Want dat was altijd de grootste klacht over de PSVR. Dat de beelden te grofkorrelig waren en te ver afstonden van datgeen wat mogelijk was op de PC. Is van dat verschil nu geen sprake meer? Je hoort het antwoord van Jasper en Koos.

Hoe is de line-up aan games voor de nieuwe VR-headset?

En een VR-headset is niks zonder games. Hoe zit het met de line-up aan spellen die beschikbaar zijn voor de PSVR2? Zitten er eindelijk echte baanbrekende producties bij? Of blijft het toch vaak te gimmicky? We weten dat beide heren goed gaan op Gran Turismo 7 VR, maar is er meer dat het spelen waard is? Het antwoord ga je zien en horen in dit item wat zwaar de virtual reality in gaat.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch