Menu Premium
Loading...

Project Cars 2 Preview

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
06/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Project Cars was in 2015 een bescheiden succes en vanaf 21 september kunnen we aan de slag met Project Cars 2. De game van ontwikkelaar Sligthly Mad Studios streeft ernaar een ultra realistische race game te produceren en afgaande op de graphics lijken ze hier aardig in te slagen. Ook Bandai Namco zal vurig hopen op een commerciële doorbraak van de Project Cars-franchise. Op die manier kan de uitgever immers een nieuwe cash cow aan hun portfolio toevoegen. Uiteraard zijn mooie graphics alleen niet genoeg om tot een groot verkoopsucces te komen. Benieuwd wat Koos en Skate over Project Cars 2 te zeggen hebben? Check dan de Project Cars 2 Preview.

De graphics zinnen Koos niet

Koos en Skate zijn racegame-liefhebbers van het eerste uur. Zij kijken dan ook reikhalzend uit naar Project Cars 2. Vraag blijft echter wel hoe de game zich kan onderscheiden van de grote spelers op de markt. Gran Turismo, The Crew, Need for Speed en in mindere mate Forza, zijn geduchte concurrenten voor Project Cars 2. Wat moet de game doen om niet te verzuipen? Kan het met een minder budget opboksen tegen de toonaangevende games in het genre? Koos is in deze preview in ieder geval kritisch. Zo merkt hij op dat de graphics wellicht niet zo mooi zijn als de beelden die op het internet de ronde doen. Verder geven de heren aan dat ze een toenemende behoefte hebben aan realistische tegenstanders. Geen voorspelbare rijlijnen meer!

Wat is jullie mening over Project Cars 2? Heeft de eerste game de lof ontvangen die het wellicht wel had verdiend? Kan de ontwikkelaar met genoeg vernieuwende toepassingen komen? Het race-genre zit misschien wel in zwaar weer. Pakken jullie zo nu en dan nog wel eens de controller om een goede race game te spelen? Laat het weten in de comments onder deze Project Cars 2 Review!

 

 

Loading...
 • Laurens!-_-!

  Was eigenlijk helemaal vergeten dat Project Cars 2 ook nog dit jaar zou uitkomen. Toch ga ik denk ik eerst voor GT Sports, ook al lijkt Project Cars 2 me een echt toffe ervaring.

  Voor de kenners hier, hoe staat Project Cars 2 eigenlijk tegenover een game als Assetto Corsa 2? En qua single player bijvoorbeeld, zit er een toffe career mode in?

  • DJ_Alfist

   Asseto Corsa was nog realistischer dan Project Cars, maar hoe het nu er voor staat weet ik niet..

   De career modus is je van beneden opwerken vanuit bv. Karting tot in de hogere klassen zoals de LMP 1.

   • Scare

    Assetto is idd vwb simulatie het beste wat je nu op console kunt krijgen. pCars is de betere game.

    Als je simulatie zoekt kun je beter naar PC bewegen met uitstekende titels als rFactor 2, iRacing, Assetto Corsa, Richard Burns Rally, Dirt Rally, ..

    • Rmml

     Dirt Rally is geen sim. Wel alsnog een vermakelijke game.

     • Scare

      Tja daar zijn de meningen over verdeeld. Ik ben het met je eens. Naast RBR wel relatief het “beste” wat je nu kunt spelen vwb rally simulatie.

     • Racer_NL

      DiRT Rally kan je zien als de Simcade onder de Rally games, tja het is en blijft Codemasters, toch in vergelijking met DiRT4 is DiRT Rally meer simulation dan arcade..

  • Rudy

   Assetto Corsa rijd een stuk beter als project cars imo, heb project cars gekocht en er 60 minuten mee gereden. Vond auto’s gewoon niet fijn aanvoelen.

   +200 uur in AC zitten, rij voornamelijk redelijke hardcore “simulatoren” als Assetto Corsa, Rally en de toppers uit het verleden als GTR, GTR2, Race 07 etc etc. Al is het wel met vlagen moet ik erbij zeggen, soms raak ik een paar weken geen racegames aan.

   • Ik vind Assetto persoonlijk ook beter aanvoelen ja. Net wat realistischer.

  • Henk De Vries

   Koop assetto corsa aub niet voor de carreer mode, deze is namelijk om van te janken. Koop assetto corsa omdat de physics en ffb met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt.

 • Bartek Kopa

  voor mij lijkt het alsof koos en skate nog de enige overgebleven gamekings zijn xD elke item dat ik aanklik is door hun 2 gepresenteerd

  • Rudy

   David en JJ zijn op vakantie volgens mij, Jelle is niet van de racegames.

   • BlackEasterEgg

    is helemaal niet erg hoor die jelle laat niemant anders praten en jj moet 4 keer eerst goed nadenken wat ie gaat zeggen en dan reageert (verbeterd) de gene die naast hem zit en dan is het ja ja ja maar toch 🙂 ja laat ze maar lekker lang weg die skate en koos doen het goed

 • DJ_Alfist

  Goede preview, ik kijk halsreikend uit naar 22 Sep. wanneer de game er is. Tot dan nog dagelijks bezig met de career van Project Cars 1.

 • Scare

  pCars was gewoon niet goed net als de voorgaande games van deze studio (Drift?!). Ik kijk de kat uit de boom. Van FM en GT weet je gewoon dat dit goede games worden met de nodige support de komende jaren.

 • Julian Burford

  Vond Project Cars op Xbox behoorlijk mediocre (niet goed geoptimaliseerd) terwijl de game op PC naar horen zeggen heerlijk speelt. Volgens mij is de verstandige keus zo goed als afhankelijk van de machine waar je het op gaat spelen. Speel je op Xbox is Forza 7 de beste keus, op PS4 GT Sport en op PC Project Cars.
  Wel alledrie ontzettend goeie games zover ik kan zien. Heb er zin in 🙂

 • robertKNL

  Ik wil eigenlijk alleen maar weten of deze game intussen behoorlijk te spelen is met een controller… Qua content weet ik al dat ik de game wil, alleen moet ik zeker weten dat de game meer …. casual-friendly is dat PC1

  • kawamase

   Ik vond de eerste zeer goed te doen met een xbox controller.

 • Met Project Cars 1 heb ik nog geld verdiend. Je kon de game backen, dus geld inleggen om zo de development te supporten. Dit heb ik destijds gedaan omdat het idee dat ze hadden mij enorm aansprak. Een realistische game die er uiteindelijk ook nog super vet uit gaat zien. Uiteindelijk heb ik dus geld over gehouden aan die game. Elk kwartaal kwam er een zakje centjes mijn kant op. Mooi om te zien hoe ver ze met deze game zijn gekomen en hoe zelfs Project Cars 2 hele nieuwe features voor ons in petto heeft. Ben benieuwd. Als hij echt zo goed is als het nu lijkt, koop ik deel 2 zeker!

 • Pro Skate

  Geile combo die Skate en Koosje. Keep up the good work Gamekings.

 • Rmml

  Project Screenshot Generator 2.

 • sa_nl

  Mooi dat het race genre weer terug is, met mooie games, en voor ieder wat wils.

 • Racer_NL

  Project Cars (1) gebruik ik eigenlijk alleen 1 keer per jaar, namelijk tijdens de 24Hours van Le Mans. zonde eigenlijk. Maar ik ben ook meer van de Assetto Corsa aangedikt met een hoop mods (PC). Voor online potjes slinger ik RaceRoom Experience aan voor een paar uurtjes fun op Circuit Zandvoort..

 • Kapiteinkoek

  Alle aankomende race games zullen er weer mooi uit zien, maar 100% dat het geluid van de wagens bij elke game weer, min of meer, het zelfde zullen zijn, in een zin van niet op een mind blown niveau. Het valt me op dat het op dat gebied al jaren stil ligt. De ene keer is het geluid best goed, en dan in een volgend deel klinkt een bepaalde auto weer heel anders.

  Ik vraag me af hoe moeilijk het is om het geluid van een auto in een game te verwerken. Je zou denken, neem 1x goed het geluid op, dan ben je daar klaar mee, voor een lange periode.

  Dit wil je toch? Dat geluid en gevoel, dat mis je bij bijna elke race game.
  https://www.youtube.com/watch?v=07tl0LdN6uM

 • Emiel van Daele

  Volgens mij heeft Koos Forza Motorsport de afgelopen jaren links laten liggen 🙂

  Drivatars zorgen er al sinds Forza 5 (2013!) voor dat de AI in racers zeer realistisch is.
  Drivatars zijn geen fabeltje of PR-praatje, ze zijn echt en werken al jaren. Drivatars mimicen het rijgedrag van gamers. Zo is de Drivatar van een goede vriend van mij net zo’n lul als in het echt 🙂 Als de gamer beter beter wordt in het racen evolueert de drivatar ook.

  Dynamic puddles en aquaplaning zitten in Forza 6. (2015) Net als in het echt klotst je auto door plassen. De wielen die door het water slepen zullen langzamer draaien dan diegene die de plas niet raken. Op hoge snelheid zorgt dat, net als in het echt, voor een hoop ellende (in positieve zin).

  Bovenstaande neemt niet weg dat Project Cars voor mij waarschijnlijk ook de racer van het jaar gaat worden. Voor mij zit hem dat niet in de bovenstaande argumenten (daarom licht ik ze ook toe) maar in het geluid. Het geluid van de motoren is echt super realistisch in Project Cars 2. Voor mij maakt dat de gehele ervaring beter dan die bij Forza 7. GT-Sport bungelt voor mij persoonlijk echt op een derde plek. De game is niet zo compleet als de andere twee. Zo ontbreekt bijvoorbeeld zelfs dynamic weather, iets wat je echt mag verwachten anno 2017.

  Het beloofd sowieso een spannende race te gaan worden dit jaar. Zo staan Forza en GT voor het eerst lijnrecht tegenover elkaar en hebben ze beiden in Project Cars een geduchte tegenstander.

  • BroerKonijn

   Sony heeft GT Sport niet eens op hun E3 dit jaar laten zien, zoveel vertrouwen hebben ze er zelf in. Die Koos is niet serieus. Gran Turismo was ooit zo groot, ze doen inmiddels 5+ jaar over een racer terwijl Microsoft er ieder jaar een van hoge kwaliteit released. GT Sport een always online multiplayer only game op de PS4 omdat Sony anders niets heeft in esports; laat me niet lachen. GT Sport hadden ze heel hard moeten schrappen net zoals The Last Guardian, twee projecten die veel te lang zijn doorgegaan om een release te rechtvaardigen.

   Voor het geval het je nog niet is opgevallen, deze site is een Sony propaganda machine geworden. Ze waren altijd al Sony lovers maar inmiddels loopt het de spuigaten uit. Als Xbox fan, of als fan van onafhankelijke journalistiek, kun je beter niet meer voor dit soort sites betalen aangezien je in dat geval ook direct de Sony marketing fund. De meerderheid van hun betalende kijker is Sony fanboy, zo simpel werken dit soort sites.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord