Menu Premium
Loading...

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney Review

06/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie kent hem niet? Professor Layton ken je natuurlijk van zijn hersenkrakende puzzels op de Nintendo DS en Nintendo 3DS. De beste man heeft inmiddels al zes games op zijn naam staan en hij vond dat het de hoogste tijd was om eens te gaan samenwerken met een andere slimmerik op de Nintendo 3DS, namelijk met topadvocaat Phoenix Wright. Nintendo DS- en 3DS-bezitters kennen deze beste man ook uiteraard. Hij lost onoplosbare zaken op in de rechtbank door heel woest met zijn vinger naar de rechter te wijzen en ‘Objection’ te roepen. Level 5 en Capcom hebben deze game gemaakt voor liefhebbers van beide series. Ze zullen elkaar hard nodig hebben, want de zaak is niet mis. Of het een gouden duo is, check je in de Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney review!

Je denkt misschien: hoe gaan ze in godsnaam deze twee uiteenlopende karakters in een verhaal een rol laten spelen? De game start als een ware Layton-game; Professor Layton is samen met zijn trouwe leerling Luke in Londen. Ze komen in aanraking met een jonge vrouw genaamd Espella. Espella heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat pech gehad. In haar dorp is ze verjaagd door een groep dolle heksen. Espella is daardoor naar Londen gevlucht, maar heeft daar totaal geen onderkomen. Zo goed als professor Layton is, besluit hij haar onderdak aan te bieden.

Alles wijst erop dat je een klassieke Layton-game aan het spelen bent. Je lost puzzels op en onderzoekt kamers met je vergrootglas. Maar dan komt Phoenix Wright zich ermee bemoeien, hij krijgt namelijk een zaak op zijn bord over een vermist meisje. Je raadt het al, dit meisje heet Espella. Niemand gelooft in de onschuld van Espella, maar Phoenix Wright zal Phoenix Wright niet zijn als hij niet aan de kant van gerechtigheid staat. Hij gelooft Espella en gaat op onderzoek om haar onschuld te bewijzen. Ben je benieuwd of deze samenwerking tussen Level 5 en Capcom geslaagd is? Kijk dan de Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney review.

Ontwikkelaar: Level 5, Capcom
Uitgever: Nintendo
Platform: Nintendo 3DS
Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch