Menu Premium
Loading...

Preview E3 2014: Quantum Break

06/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de E3 2014 in handbereik wil Microsoft het publiek voor zich winnen door middel van Quantum Break. In deze Xbox One exclusive ligt de nadruk enorm op het vertellen van een verhaal, door middel van een game én een live-action serie. Er wordt voortdurend tussen de held en de bad guy gewisseld, wat de spanning erin moet houden. Quantum Break is afkomstig uit de stal van ontwikkelaar Remedy Entertainment, de club creatievelingen die je waarschijnlijk wel van Alan Wake op de Xbox 360. Deze titel leunde ook al erg op het vertellen van een goed verhaal en met Quantum Break wil Remedy daar nog eens een schepje bovenop doen. Wil je weten of dit ze gaat lukken? Jelle en Shelly hebben het erover in ‘Preview E3 2014: Quantum Break’!

Met Quantum Break hoopt ontwikkelaar Remedy Entertainment een brug tussen film en een game te kunnen slaan. Naast de game zal er namelijk ook nog eens iedere week een televisieserie-aflevering van Quantum Break verschijnen. De game en de serie liggen in het verlengde van elkaar en hebben dus ook invloed op elkaar. Hoe ontwikkelaar Remedy Entertainment dit precies voor zich ziet, hebben ze nog niet duidelijk bekendgemaakt. Ze kiezen ervoor om naast de held je ook een kijkje in het leven van de bad guy te geven. Op deze manier hopen ze meer diepgang aan de personages te geven. Door je ook als bad guy te laten spelen, zul je ook beter begrijpen waarom hij bepaalde dingen doet. Op verschillende punten in de game zullen de paden van de held en de bad guy elkaar kruisen. Schrijver en creative director Sam Lake heeft laten weten dat wanneer de good en bad guy elkaar treffen, je juist dan van speelbaar karakter wisselt.

In verschillende trailers hebben we al gezien hoe je als speler gebruik kunt maken van de tijd en wat voor een invloed dit heeft op de wereld. Op de E3 van vorig jaar kregen we een indrukwekkend trailer voor onze kiezen waar een enorme brug instortte. Er zullen meer van dit soort evenementen plaats gaan vinden en aangezien je elk moment de tijd stil kan zetten, kun je dit als speler zeer precies volgen. Daarom is Remedy Entertainment met wetenschappers van CERN gaan samenwerken om alle natuurkundige onderdelen van de game zo echt mogelijk over te laten komen. Ben je benieuwd wat Shelly en Jelle van deze game vinden? Check dan de Preview E3 2014: Quantum Break.

Ontwikkelaar: Remedy Entertainment
Uitgever: Microsoft Studios
Platform: Xbox One

Preview E3 2014: Quantum Break

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch