Menu Premium
Loading...

Premium: Is het succes van Pokémon Sun en Moon te danken aan Pokémon GO?

18/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon Sun en Moon breekt verkoopcijfers, dus vragen wij ons af of dat zou komen door de hype die Pokémon GO met zich mee bracht. De man die alles weet van verkoopcijfers en inside-informatie, gaat in deze premium de discussie aan met Pokémon fanaten Shelly en David. Benieuwd naar de reacties? Check dan deze Premium: Is het succes van Pokémon Sun en Moon te danken aan Pokémon GO?

Pokémon Sun en Moon mag zich met verkoopcijfers bijna meten met franchises als FIFA en Call of Duty. Zo was er onder andere een verdubbeling in de verkopen, vergeleken met de komst van Pokémon Omega & Ruby en Alpha & Sapphire voor de 3DS. Als we even teruggaan in de tijd, naar de Pokémon GO hype gedurende de maanden juli en augustus, dan zien wij dat er miljoenen mensen in aanraking zijn gekomen met de Pokémon franchise. Honderden mensen gingen tegelijk de straat op om Pokémon te vangen. Kijkduin was het Pokémon Walhalla van Nederland, want daar waren de meeste Pokémon te vangen.

Wat verwacht jij dat de toekomst van Pokémon wordt? Trekt Nintendo de Pokémon hype door of wordt het in de toekomst een game voor alleen echte Pokémon diehards? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch