Menu Premium
Loading...

Premium: Zijn games die niet op streamers inspelen straks minder succesvol?

11/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Streamen is zoals velen van jullie inmiddels wel weten een trend in het video game-landschap, en het wordt als maar groter. Miljoenen gamers kijken elke dag naar de vele duizenden streams die online staan. Ook bij Gamekings doen we steeds meer met verschillende streams. Elke vrijdag gaan we los op Twitch, regelmatig op onze Facebook-pagina en Skate, Boris, Shelly en Karim slingeren hun streams ook thuis regelmatig aan. Logisch dus dat streamers voor de game-industrie steeds belangrijker worden, maar hoe belangrijk? Daarover hebben we het in Premium: Zijn games die niet op streamers inspelen straks minder succesvol?

Een onlangs, door Twitch zelf, gehouden onderzoek leert dat 90% van de livestreams draait om de multiplayer-modes van een game. In slechts 10% van de streams op Twitch wordt er een pure singleplayer gespeeld. Games waarin streamers de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen op het verloop van de content in de game zijn daarbij nog het meest populair. We doelen hier op de community die kan bepalen wat de streamer in een map tegen zou komen, of welk wapen hij of zij kan gebruiken.

Moet de industrie op deze stream-hype inspelen? Of nog sterker gesteld: kan een game straks niet meer zonder streamers? Worden streamers de nieuwe media? Hebben zij straks het meeste invloed op jullie aankoopgedrag? In Premium: Zijn games die niet op streamers inspelen straks minder succesvol?,  gaan Shelly, JJ en Boris deze discussie aan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch