Menu Premium
Loading...

Premium: Whitewashing

30/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Whitewashing is best wel een ding aan het worden binnen de entertainment industrie. Neem bijvoorbeeld Scarlett Johanson, die in Ghost in the Shell als blanke vrouw een Aziatisch karakter speelde. Vonden veel mensen niet tof. De vraag is dan ook: kan dit nog wel? Is dat nog wel van deze tijd? Steven, JJ en David nemen plaats in het Chesterfield meubilair en gaan deze beladen discussie aan.

Want komen vormen van whitewashing ook voor in games? In hoeverre moet een karakter op jezelf lijken om er echt in op te kunnen gaan? Kun je als man bijvoorbeeld ook plezier hebben aan het spelen met vrouwelijke karakters en hoe is het om met een karakter met een andere huidskleur te spelen?

Whitewashing, een beladen discussie

Het is, zoals we al eerder melden, een beladen discussie. Denk alleen al maar aan de shitstorm rond Zwarte Piet. En toch willen de drie heren niet weglopen voor dit verhaal. Het is immers belangrijk dat we het er allemaal met elkaar over hebben. Open en eerlijk, waarbij je ook openstaat voor de mening van anderen. Want net zoals in de echte samenleving, zijn Steven, David en JJ het niet in alles met elkaar eens. En eigenlijk is dat ook wel weer leuk, het levert namelijk een pittige en bevlogen discussie op. Hopelijk gebeurt dat ook in de comments. Meer graag wel met respect!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch