Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Star Wars: Battlefront II Review deel 2 – de Multiplayer

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jelle Kunst
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
15/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Star Wars: Battlefront II houdt de mensen op de Gamekings-redactie al dagenlang bezig. Niet zo gek ook wanneer je in acht neemt dat het leeuwendeel van de redactie een ontzettende Star Wars-nerd is. Eerder deze week kwam de review van de singleplayer van Star Wars: Battlefront II al online. Hierin werd de singleplayer van Star Wars: Battlefront II op zijn zachtst gezegd op de pijnbank gelegd. Dit zegt echter niets over de modus waar Battlefront II daadwerkelijk om draait: de multiplayer. Benieuwd naar Koos, Jelle en Boris hun kijk op de multiplayer? Check nu Premium: Star Wars: Battlefront II Review deel 2 – de Multiplayer!

Loot Boxes punt van ergernis in Star Wars: Battlefront II

Electronic Arts kwam in 2015 met de eerste Star Wars: Battlefront. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen voor de nieuwe shooter-franchise. Toen de game eenmaal uitkwam, was de community hard in zijn oordeel. Mensen zagen Battlefront als een goedkope manier van EA om de Star Wars-franchise te gebruiken voor hun eigen gewin. Op zich is het gebruikelijk voor een commercieel bedrijf om te allen tijde het winstoogmerk in acht te nemen. Bij Star Wars: Battlefront werd dit echter niet gepikt door de community.

EA beloofde met Star Wars: Battlefront 2 verbetering, maar ook nu is er veel hoon vanuit de community. Dit richt zich met name op de nadrukkelijke aanwezigheid van Loot Boxes. Uiteraard hebben Koos, Jelle en Boris hier een uitgesproken mening over. Zodoende zijn de heren met z’n drieën de studio ingedoken om de multiplayer van de game onder de loep te nemen. Vooral Koos en Boris zijn het, zoals wel vaker, op een aantal punten fundamenteel met elkaar oneens.

Wat is jullie mening over Star Wars: Battlefront II? Hebben jullie ook zoveel problemen met de nadrukkelijke aanwezigheid van loot boxes? Laat je horen in de comments onder Premium: Star Wars: Battlefront II Review deel 2 – de Multiplayer!

Loading...
 • Laurens!-_-!

  Vaker doen, zo een review. Drie mensen op de bank. Verder ja, de game staat me gewoon tegen nu en dat vind ik echt jammer. Hadden ze de lootboxes niet gewoon alleen kunnen gebruiken voor skins e.d. en niet P2W? Dat werkt in Overwatch, CSGO et cetera toch ook.

  Het kom bij mij nu over, dat de game door de lootboxes op deze manier kapot is gemaakt. Niets meer van het skill based online gamen dus?! In de echte wereld wordt je toch getest op Doping bij sport en mag je toch ook niet een boksbeugel bijvoorbeeld extra om doen voor meer ‘damage’? Balans is dus weg, puur geld en wat geluk.

 • mima kake

  En de meligheid continues, Maar wel multi.

 • Ellie

  Ik kan zo genieten van Boris en Jelle! Voor dit soort meligheid ben ik premium.

 • Botjenr1

  Ken mensen die tijdens een nieuwe FIFA release flink wat geld uitgeven voor dat hele FUT gebeuren.
  Geen haan of King die er naar kraait, of vergelijk ik nu appels met peren?

  • andrelepate

   Je hebt natuurlijk gelijk dat dit ook een vorm van P2W is, maar bij Fifa heb je ook een hoop andere manieren om online te spelen. In BF2 zit het, als ik het goed heb begrepen, in elke modus verweven.

   • Jep

    • andrelepate

     Zo zonde…. zullen we anders samen een campagne starten voor een nieuwe – non P2W – Rogue Squadron game van factor 5? 😉

  • spoofghost

   Nee dit is precies de zelfde diarree en eigenlijk net zo krankzinnig en kut.

 • allroundgamer

  Het is zonde dat de game zo verpest wordt door de lootboxes. Iets wat we als gamers niet moeten pikken. Ik keek heel erg uit naar de Singleplayer campaign van de game, maar nu ik hoor dat ook die tegenvalt baal ik ervan dat ik de game heb gepreodered. Na het spelen van de singleplayer gaat de game op marktplaats of terug naar de winkel.

 • Dave Hedges

  Klote game.

 • MeenSheep

  Horizon Zero Dawn is voor mij echt een schoolvoorbeeld van hoe DLC zou moeten werken. Het is gewoon een toffe game. Mensen vonden het tof, verkocht goed, goede reviews en daarom kwam er een DLC pakket. Gewoon omdat de game het goed had gedaan en er nog genoeg goede ideeen overwaren voor meer toffe content. Denk dat de developer daar zo veel beter mee omgaat dan ”verplichte” dlc. Vond vooral alle stront die volgens schema uitkwam als Fallout 4 DLC echt kut geforceerd.

  Deze game heeft ook die zelfde gedachten gang als bij fallout dlc. Namelijk: nu hebben wij 60 euro verdiend, hoe gaan we verder onze zakken vullen aan de arme schooiers die deze parasiet hebben gekocht? Alleen het verschil is dat het niet echt toegevoegde content is, maar lootboxes zijn.
  En de naam van Star Wars wordt alleen maar gebruikt als lokkertje om geld te verdienen aan deze lootboxes en een season pass voor season 2, die er echt dik aan zit te komen. Waarschijnlijk met een grote aankondiging: We luisteren naar jullie kritiek, weg met lootboxes, hier is een season pass! Veel plezier, geef ons je geld!

  • symotje

   Datzelfde is ook bij The Witcher III het geval geweest. Het kreeg goede recensies en het publiek was enthousiast. Een product verkoopt zich dan vanzelf. Ik heb totaal geen moeite met het betalen voor DLC, ook als het mappacks zouden zijn. Voorwaarde is dan wel dat de base-game zo goed moet zijn, dat ik er meer geld voor over heb.

  • Duchess

   De DLC van Horizon is net zo verplicht als alle andere DLC die jij opnoemt. Dat jij die DLC leuker/beter vindt heeft daar natuurlijk niets mee te maken. Ook dat was al lang van te voren gepland, anders krijg je die content nooit in zo’n korte tijd af en zou Horizon ook nooit winstgevend kunnen zijn.

   • MeenSheep

    Het punt is dat die dlc niet geforceerd is. Het past goed in het verhaal, de wereld etc. Ik ontkeng ook niet dat dit allang in de planning stond. Maar het gaat erom dat het niet geforceerd overkomt. Ongeacht of ik het tof/beter whatever vind. Als je kijkt naar de hele planning van de Battlefront 2 dlc, bf1, destiny 2, CoD dlc of Fallout 4 dlc die om de zoveel tijd uit moet komen met een verplicht aantal maps, wapens en modi. Dan is zoiets als the frozen wilds een kleine verademing. Je mist het punt als je alleen naar planning kijkt.

  • Jaapie18

   Eigelijk horen dlc’s ook gratis te zijn.

   • MeenSheep

    Nee, dat is onrealistisch.

    • Jaapie18

     nee hoor

     • MeenSheep

      Nee hoor? Vriend, DLC’s groeien niet aan bomen. De enige manier waarop DLC ”gratis” kan zijn is als je er op een andere manier voor betaalt. Dus via lootboxes, skins, subscriptions etc etc

      Ik zou wel willen dat het gratis was….

     • Jaapie18

      Ze hebben geld zat

     • MeenSheep

      Waarschijnlijk wel, maar het is onrealistisch om te verwachten dat je alles maar gratis voorgeschoteld zal krijgen. Games en DLC word namelijk gemaakt door bedrijven. Als ze het gratis weg zouden geven zouden ze geen geld zat hebben en niet meer bestaan. Snappie?

 • Nexxje

  Kijk , zo kan een review ook. Meligheid , onderbouwde meningen en schelden op dat wat je kut vindt.
  Al ben ik het niet helemaal met Boris eens, hij heeft wel een punt met “Fremium modellen in een premium game”. Alles wat je “krijgt”daar heb je voor betaald. Dus er is niets gratis.
  Ik heb de game zelf niet gespeeld ( ga ik ook niet doen ), mede door de P2W component.

  Ik hoop dat Dice hierdoor niet al te hard naar beneden wordt gehaald , want het is een goede studio die door EA keihard genaaid wordt.

  • spoofghost

   De naam dice is tof maar het gaat om het talent wat er werkt, en geloof mij die gaan allemaal rennen bij dit soort praktijken. starten nieuwe studio’s of gaan bij andere aan de slag.

 • Bloempjes

  Goede review. Neem hier premium voor.

  Het argument wat Jelle als advocaat van de duivel aanlevert dat ‘casuals’ zo ook mee kunnen komen werkt twee kanten op. Battlefront is/was al zo casual als het maar kon met de pick ups en hip fire gameplay, maar als je nu ook nog door betalende spelers wordt afgemaakt is het gevoel van skill helemaal zoek. Als competitieve gamer heb je er dan niets te zoeken en blijven spelers die spelen voor de audiovisuele herkenning over.

  De aanname dat het een premium pass of een loot box systeem met ‘gratis’ maps moet zijn is een loze tegenstelling. Ze hadden ook microtransacties of zelfs loot boxes kunnen maken voor skins, voice lines, kleurtjes voor je light saber, soorten droids voor op je spaceship en ga zo maar door. Ze hebben bewust gekozen voor loot boxes met effect op gameplay en het hele progressie systeem daarop aangepast.

 • PauluitOosterhout

  Goede review en volledig terecht dat EA tot aan zijn enkels afgefikt wordt door dit soort praktijken.
  Rot op met je hebberige uitmelkerij van gamers.
  Ik ben een groot Star Wars fan maar ik ga deze game boycotten en ik hoop dat er veel meer mensen zijn die dat gaan doen.
  Dit is niet de weg die we op moeten gaan met games en wij als gamers, consumenten kunnen die boodschap overbrengen door deze rommel niet te kopen.

 • Andi

  Respect dat Gamekings gewoon zegt waar het op staat! Ik zou het ook wel waarderen als jullie bijvoorbeeld in de toekomst een interview doen met bijvoorbeeld de ‘dikke pizza man’ of wie dan ook en dan ook gewoon recht in het gezicht van deze oplichters zeggen dat het oplichters zijn!! Niet accepteren dat ze met een mooi verkoop praatje komen maar gewoon afbranden die handel.

  • Steez977

   ja GK zal dan zeker snel nog eens mogen langskomen bij een volgende game 🙂

   • Andi

    Ja dus? Wat is belangrijker geloofwaardigheid naar de kijker of hielenlikken omdat je graag naar een event of interview wil?

    • Steez977

     Meestal zijn diegenen die GK mag interviewen: of gewone devs, of PR/marketing mensen. Niet diegenen die beslissen hoe – en in welke mate – de monetization zal/moet werken. Dus in hun gezicht razen brengt niets op.

     Er is natuurlijk niets mis met lastige vragen stellen, maar een beetje beleefdheid en wat minder polarisatie zou iedereen (en vooral op het internet) goed doen.

     Je wil ook niet als onbeschofte partij op de zwarte lijst staan als pers. Misschien komen ze binnen X jaar met een totaal andere game en zou je dan nog wel graag eens een interviewtje doen.

     Nu ja, dit is uiteraard mijn mening.

     • Andi

      Ik snap je punt en ben het er ook mee eens. Ik bedoel ook niet lettrrlijk dat ze onbeleefd moeten gaan doen ofzo maar zoals in deze review kun je gewoon zeggeb waar het op staat. Als die kerek mooie woorden gaat gebruiken en een pr praatje houdt dan kun je daar als media gewoon doorheen prikken en in dit geval gewoon aangeven dat het kolder is! Feit is gewoon dat ze ordinair geld willen verdienen en het is duidelijk dat Gamekings dit ook weet dus laten we er niet omheen draaien. Als je vervolgens niet meer ergens mag komen omdat je te kritisch bent dan zou ik er in eerste instantie al helemaal niet willen zijn.

 • Sylmaron

  Loot Skywalker (Jim Sterling).

 • MalitroxNL

  goede review en volkomen eens met Boris maar dat is smaak hé 🙂

 • Steven

  Haha deze userreview op metacritic is echt prachtig:

  “I recently got my license taken away so i was unable to go to Vegas for thanksgiving. That was my yearly tradition. Luckily my friend told me about this slot machine simulator i could use to get my fix. And let me tell you, friend….. this game cured my gambling addiction. i have never had such a wake up call. I knew i had to make a change when i was going hungry. Later i found out this was about star wars or something. i would have never known because most of the time i spent was watching these shiny boys give me emotional support in exchange for my money. Curing addiction and offering life with family-10/10. Ability to give cash prizes and jackpots and provide fun-0/10”

 • skateboardingmenno

  Het zal vast wel veel gaan verkopen, maar ik hoop echt vanuit de grond van mijn hart dat EA hier geen winst op gaat maken. De overigens matige kwaliteit van de game die jullie goed weten uit te leggen is denk ik ook het resultaat van EA die alles bepaalt op de werkvloer bij DICE. Het zou me niets verbazen als er nog meer personeel zal vertrekken, want zij kunnen echt veel beter.

  • Bridgeman

   Ze zullen er misschien geen verlies op draaien, maar de PR drama rondom deze game, al VOOR de release, is zodanig groot dat ik niet verwacht dat er ooit een Battlefront 3 gaat komen.

 • TheSjors

  Echt jammer, had zin in deze game. Haal m wel n keer in de budgetbak voor de singleplayer..

 • Ik deel Boris zijn mening compleet,.. Je laat je toch door EA rectal-naaien als je deze game support xD
  Laat ik lekker aan mijn reed voorbij gaan.. ben express niet op de hypetrain gestapt, niets over de game opgezocht, om een teleurstelling te vermeiden

  • Tijl Van de Velde

   Maak er vermijden van, en dan deel ik je mening compleet.

 • spoofghost

  ik boycot EA al jaren.. precies omdat zij altijd doen wat ze doen game-frenchises en studio’s kapot maken.

  Mare misschien kan microsoft Dice overkopen, die zoeken nog first party Developers.

 • Kid MMXV

  Voor iedereen die twijfelt of je deze game moet aanschaffen.
  – Ga eerst alle andere vette games spelen die je nog hebt liggen en kunt kopen en schaf een EA Acces abonnement aan. Ben je voor 25 euro p/j klaar en kun je in 2018 deze game met alle DLC en patches spelen.

  • JJ

   Dat laatste idee ga je volgende week in iets andere vorm terug zien

 • Flap Drol

  Toen de vorige Battlefront werd aangekondigd was er enorme enthousiasme. EA heeft het snel weten te verneuken.

  Need for speed is ook al zo schaamteloos verpest door deze shit. Dit is gewoon het nieuwe beleid voor alle EA games.

 • Asdorino90

  Boris heeft gewoon gelijk. Ook is EA Harvey Weinstein

 • haenkie

  Zeggen dat als iemand niet mee kan komen, een lootbox kan kopen en dan opeens wel mee kan komen gaat nooit op. Wat je nu al ziet gebeuren is dat de goede hardcore gamer nóg meer voordeel heeft. Namelijk naast mapkennis, wapenkennis en skill, ook nog eens bepaalde overpowered kaarten in zijn dek heeft waardoor je sneller schiet, meer damage doet en minder lang moet wachten op health.

  En het debiele van deze discussie is, dat dit altijd al gebeurd. Sinds Call of Duty 4 en Battlefield 3 kan je wapens vrij spelen die je een voordeel geven over mensen die dat wapen niet hebben. Ik heb dat altijd al gehaat. Het verschil met nu is, dat je echt geld kan neerleggen om dat sneller te unlocken… Dit had er gewoon nooit in moeten zitten. Ook niet in Battlefield 3/4/one. Gewoon alles vrij voor iedereen en dan kijken hoeveel er overblijft van de gameplay om het allemaal leuk te vinden.

  Overwatch doet het, Quake doet het, CSGO doet het, allemaal games, stuk voor stuk, duizend keer beter dan die unlock/pay-2-win troep.

 • Rachid Groeizaam

  Boris is een baas hij heeft helemaal gelijk

  • Sjalabert

   *check!!! (daarom Baas) Maar ook hier zit weer een JA-knikker 😉

   • Rachid Groeizaam

    Nie zo haten dat ik het een ben met boris nie haten maar game

 • Patrick

  Heerlijk item, ik ging kapot bij 25:25 Jelle zo te zien ook 😀

 • Michael

  Lekker bezig Boris en Jelle. 😀

 • Nipponsei

  Bij de pizza opmerking ging ik stuk xD

 • lolwut95

  Vermaak me gelukkig nog kostelijk met Battlefield 1 + Mass Effect Andromeda

 • Berinho

  Fijne discussie mannen, goed om te zien dat Koos nog wat verweer had tegen de mening van Boris. Het is overduidelijk dat de lootboxes de game gewoon verpesten en om die reden blijf ik ook echt ver weg bij deze game ( en NFS). Uiteraard zijn er genoeg mensen die met deze game een leuke tijd gaan hebben, maar ik denk dat toch veel mensen deze game laten schieten.
  Wel verfrissend om te zien dat Boris weer de oudere battlefield uit de kast haalt als vergelijkingsmateriaal

 • Berinho

  en ohja fijn dat jullie gewoon hard zijn tov dit fenomeen.Ik zie in gamemedia landschap nog teveel 8’en voorbij komen..

 • Aakh Axon

  Boris gaat lekker in deze, Total Fatality! Wat een schijtgame, ik werp er zelfs geen blik op. Mensen die hier 60 euro voor betalen zijn niet goed snik.

  • Coffee

   Ja ik heb deze Boris wel ff gemist

 • Boskeerl

  Kwa multiplayer is het gewoon een toffe game, allen ja het lootbox verhaal is gewoon verschrikkelijk. Het word toch allemaal aangepast let maar op

 • Coffee

  https://m.9gag.com/gag/abzLWO8

  Iets te geinig hoe heel de wereld los gaat op EA op dit moment

  • Coffee

   O en lootbox systeem is prima, mits het puur cosmetisch is. Kijk maar naar overwatch, pub g of CS go. Prima games waar ze ziek veel aan verdienen, zonder dat het pay to win wordt of pas in zijn geheel te spelen is na 40+ uur. EA leeft in een bubbel of onder een hele grote steen.

 • Joris123

  Is dit het beste gamekings-item van 2017 tot dusver? Top 3 for sure.

  Boris eindelijk weer eens ouderwets in topvorm, ik ben nog steeds lang niet Koos-moe, en 2017 is het jaar waarin ik Jelle een toffe gast ben gaan vinden.

  Heren, ik buig voor jullie 🙂

  • Coffee

   Boris is weer ouderwets goed

 • Jeffrey

  ” Het is bevlekt door schijt ” XP Epische conclusie

 • Ik heb het spel niet gespeeld maar wel genoeg gezien om er zeker van te zijn dat ik dit net als deel 1 echt een grote hoop schijt vind. Eigenlijk alles wat EA aanraakt, wil ik niet eens gratis. En dat meen ik. Wat een dikke zachte poep.

 • aerox010

  Deze game stond een paar maanden geleden nog op mijn lijstje van no brainers om gelijk te kopen. Maar na de storm van de kritiek en deze reviews laat ik de game liggen en hoop dat vele hetzelfde doen. Dat terwijl ik na de Zwedentrip van Gamekings nog enthousiaster was geworden over de game. Deze reviews zijn voor mij ook de reden waarom Gamekings zo tof is, eerst nog uitgenodigd worden voor een trip en daarna totaal onafhankelijk de game afmaken in de review.

 • Dylanoider

  Wat een HEER-LIJK item was dit! Heb echt heel hard gelachen en genoten. Bedankt! 😀

 • Denimco

  Maar wat is nu daadwerkelijk het probleem? Het is geen harde pay-to-win. Feit is dat je niet hoéft te betalen voor lootboxen. Met de in-game points koop je de lootboxen en dus ook de heroes. Ik kan de game pas morgen spelen (heb wel de beta en Trial versie gespeeld) maar er zijn genoeg gamers die alle heroes etc. al hebben unlocked zonder een enkele euro uit te geven aan lootboxen. Je kán lootboxen kopen als je te lui bent, of geld te veel hebt, om een vliegende start te krijgen. Maar het hoeft dus niet.

  Het is naar mijn idee gewoon een complete falen vanuit EA om dit goed te communiceren. Daarnaast is er een onterechte witchhunt op Reddit en sociale media. En de haters volgen als een kudde schapen zonder zich te verdiepen en een eigen menig te vormen.

  Ik ben het ermee eens dat het progressie systeem van BF4 meesterlijk is. Het progressie systeem van Battlefront 2 is anders. Naar mijn idee niet perse slecht. Maar ik had ook liever die van BF4 teruggezien. Bij mij staat Battlefront 2 in de pre-order en kan niet wachten. De Trial versie was al geweldig. Heel bijzonder om te zien hoe stabiel, geoptimaliseerd en mooi de game eruit ziet.

  • Boskeerl

   De multiplayer is gewoon tof

  • Flap Drol

   Het probleem is dat de starcards op het hoogste niveau zo achterlijk duur zijn dat je met grinden maar een deel kan unlocken zelfs als je fanatiek speelt.

   Betalen zet ook geen zoden aan de dijk overigens, of je moet echt 1000+ euro in het spel kieperen.

   • Denimco

    Of je kan ze craften. En dan kan je de starcards kiezen die je daadwerkelijk wil.

    Daarbij valt het grinden volgens mij ook reuze mee. Als je kijkt op Twitch, Twitter etc. zie je genoeg gamers die alle heroes en weapens all unlocked hebben en ook een hele reeks starcards bezitten. Betalen is echt niet nodig. Wanneer je echt, maar dan ook echt alles wilt unlocken. Dus ook de emotes en victory poses dan moet je er waarschijnlijk heel wat meer uren insteken. Maar wie geeft om die dingen?

    Het probleem is dat bijna iedereen zit te discussiëren, of soms te ranten, op iets wat ze nog niet gespeeld hebben. Het is allemaal ‘van horen zeggen’. Ik heb daarom juist extra zin om deze game zelf te spelen.

 • Ryan

  Wachten op deel 3 dan maar, misschien leren ze het ooit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord