Menu Premium
Loading...

Premium: Staan singleplayer games aan de rand van de afgrond?

31/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de grootste kwaliteiten van Gamekings zijn de alom geroemde discussies. Ook in de toekomst gaan we hier met Gamekings Premium keihard mee door. JJ spreekt regelmatig zijn journalistieke instinct aan wanneer een interessant onderwerp zich voordoet. Deze keer is hij samen met Steven en Kevin de studio ingedoken om het te gaan hebben over de positie van singleplayer games in de gamesindustrie. Multiplayer games winnen aan aandacht en populariteit, terwijl geluiden over tegenvallende verkoopcijfers van allerlei grote singleplayer games steeds vaker de revue passeren. Benieuwd naar de kijk van Steven, Kevin en JJ op het geheel? Check nu deze ‘Premium: Staan singleplayer games aan de rand van de afgrond?’

Singleplayer games in de hoek waar de klappen vallen

De titel van dit item suggereert dat het wellicht bijna gedaan is met de nog altijd levende markt voor singleplayer games. Zoals Steven, Kevin en JJ aangeven, is dat niet het geval. Alleen al deze maand kwamen topgames als Wolfenstein II: The New Colossus, Assassin’s Creed: Origins en Super Mario Odyssey uit. De eerste verkoopindicaties zijn goed, terwijl ook de kwaliteit van het trio aan games dik in orde is. Niettemin is er een trend gaande waarin singleplayer games steeds meer digitaal terrein verliezen ten opzichte van multiplayer games. Enorme kaskrakers als PUBG, DayZ en Counter-Strike: Global Offensive floreren op het pc-platform. Wat singleplayer games betreft zijn dit soort financiĆ«le triomfen een stuk minder dik bezaaid. Op de redactie is het gros van de mensen nog altijd vooral actief bezig met singleplayer games. Kijkend naar de trends in de doelgroep is dit echter behoorlijk anders.

Waar ligt jullie hart? Zijn jullie thuis vooral bezig met singleplayer games, of geldt voor jullie ook een transitie naar multiplayer? Laat je horen in de comments onder deze Premium: Staan single player games aan de rand van de afgrond?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch