Menu Premium
Loading...

Premium: Pre-orders verpesten de game industrie

07/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boem! Een gloednieuw premium item op deze maandagmorgen! Ditmaal buigen Skate, Steven en Koos zich over de trend van het pre-orderen van games. Voor bedrijven in de games industrie is het fijn om een inschatting te kunnen maken van de verkoop in de eerste weken. Vraag blijft echter wel of dit ook voor de consument wel zo voordelig is. Skate, Steven en Koos nemen in dit Premium-item het pre-order onderwerp eens flink onder de loep. Benieuwd naar wat ze te melden hebben? Bekijk dan nu Premium: Pre-orders verpesten de game industrie!

Kleine extraatjes kunnen veel uitmaken

Skate geeft aan vrijwel nooit een game te pre-orderen. De simpele reden hiervoor, buiten het feit dat hij vanuit zijn werk bij Gamekings veel games krijgt, is dat hij het geld er simpelweg niet voor over heeft. Steven is door zijn commitment bij games als Nioh en Destiny berucht om het feit dat zijn verzameldrift amper grenzen kent. Hij geeft dan ook aan Destiny 2 vooruit te hebben besteld, ondanks dat hij wist dat er een key op hem stond te wachten. Het beloofde kleine extraatje gaf echter de doorslag voor Steven. In de praktijk blijkt dat meer mensen overtuigd kunnen worden van het toevoegen van een klein in-game beloninkje. Is dit niet wat goedkoop? Wat kunnen uitgevers nog meer doen om het plaatsen van een pre-order aantrekkelijker te maken?

Een van de gevaren omtrent het pre-orderen van games in de immense druk die het kan leggen op ontwikkelaars. Wanneer een game uitgesteld moet worden riskeert de uitgever omzetverlies. Op deze manier is de kans groot dat uitgevers een harde deadline stellen. Wat is jullie mening over het hele pre-order gebeuren? Is voor jou de meerwaarde van het direct in huis hebben, in combinatie met de extraatjes, genoeg? Zit er volgens jullie nog wel toekomst in de pre-order business? Laat jullie mening en gedachten horen in de comments onder deze Premium: Pre-orders verpesten de game industrie!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch