Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Let’s Play LawBreakers

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Richard 'Skate' Simon
12/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cliff Bleszinski is terug! De grote man achter Gears of War heeft Epic Games de rug toegekeerd maar blijft nog altijd actief in de gamesindustrie. Zijn nieuwe pareltje luistert naar de naam LawBreakers. De game wordt ontwikkeld door Boss Key Productions en uitgegeven door Nexon. Een tijdje geleden zag je al hoe Skate naar Amerika vloog om daar ter plekke de game onder ogen te zien. Destijds was Skate erg te spreken over de game, maar zoals wel vaker had de kritische Gamekings-veteraan ook zijn bedenkingen. Nu, ruim een jaar later is de game dan eindelijk hier. Voordat de review zal plaatsvinden, zitten Skate en JJ eerst klaar voor een let’s play. Benieuwd naar hoe ze het er van af brengen? Check dan Premium: Let’s Play LawBreakers!

“Je bent toch een Gameking, man?!”

LawBreakers kende een rumoerige periode op weg naar een uiteindelijke release. De game zou in eerste instantie een free to play-opzet krijgen. Dat de game uiteindelijk ruim een jaar later is uitgekomen dan eigenlijk gepland, zegt eveneens veel over de gang van zaken. Een rumoerige productiefase hoeft echter niet de kwaliteit van de game aan te tasten, en Overwatch heeft bewezen dat dit type game ook in commercieel opzicht een succes kan zijn. JJ is niet zo van dit soort games, maar hij is desalniettemin verwachtingsvol over LawBreakers. De naam Cliff Bleszinski klinkt JJ op het gebied van games als muziek in de oren en dus trekt LawBreakers automatisch zijn aandacht.

Wat vinden jullie van LawBreakers? Denken jullie dat deze game kan wedijveren met een succesvolle release als Overwatch? Zitten jullie te wachten op dit type shooter? Het shootergenre wordt met de komst van de heroes in ieder geval voorzien van een flinke dosis differentiatie. Bekijk de skills van JJ en Skate in Premium: Let’s play LawBreakers!

 

 

Loading...
 • Kid MMXV

  Kunnen we ophouden met het noemen van Overwatch. Ik zie algemene gelijkenissen, maar het is niet vergelijkbaar. Overwatch is vrij uniek door dat kwaliteiten van de karakters elkaar zo aanvullen waardoor het echt om teamplay gaat. Ook het tempo en de “richting” van het spelen is anders. Dit gaat om het schieten (aimen) met snelle respawn dichtbij het gevecht en geen chokepoints waar het hele team staat te wachten totdat het andere team erdoor heen breekt bijv.

  Overwatch is een concurrent voor elke (online) game; omdat het gewoon super goed spel is wat lekker weg speelt. Maar LawBreakers heeft wel degelijk plek in het gamelandschap en is gameplay wise misschien een verre achterneeft van Overwatch met Quake als zijn broer.

  • okkies master

   overwatch is de reden dat deze game nooit van de grond zal komen :P. tuurlijk ik snap je punt wel. Iedere open wereld game was vroeger ook een GTA type game.

   Al moet je wel eerlijk zijn dat ze zeker hebben gekeken naar overwatch.

   • Jassefras

    Ik heb de spelersaantallen op Steam ook gezien, maar deze game komt na verloop van tijd nog wel redelijk van de grond hoor.

    Beetje gevalletje Titanfall 2. Eigenlijk de beste shooter op het moment, maar door de beetje vreemde stijl en gebrekkige marketing niet de grootste.

  • Dark Descent

   Geen chokepoints is wat het voor mij persoonlijk een veel aantrekkelijkere game maakt.

 • Uther Pendragon

  Leuk combi met JJ en Skate.

  Lawbreakers. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Dat stotteren schijnt bij de PS4 echt een probleem te zijn als ik meerdere youtubers mag geloven.

  • Jeroen van Houten

   Als ik Digital Foundry mag geloven is dat al grotendeels opgelost

  • Het is sowieso een monster van game denk? Ik zag Skate hem van de week op z’n PC proberen te spelen maar dat ging ook voor geen meter. Zelfs niet als hij alle instellingen laag zette.

   • Dat heeft meer met de combo streamen en gamen zonder de settings goed afgesteld te hebben te maken, denk ik hoor. Verwacht dat de game off-stream als een zonnetje loopt.

    • Ik help het je hopen, ik had soms freezes van meerdere seconden tijdens de bèta’s, CPU-gebruik through the roof.

  • Jassefras

   Tja, YouTubers. Gelijk op de bandwagon springen en na een uur spelen een kutreviewtje maken.

   Een paar uur na release stond er al een mededeling op het startscherm van de game, en binnen 24 uur was het verholpen met een patch.

 • Dayshiro Eustatius
  • Haha. Heb OW al lang niet meer gespeeld. Haal daardoor die heroes een beetje door elkaar. Ik bedoelde eigenlijk Tracer. Denk ik.

   • KatchPhraze

    Tracer ja, de battle medic is een beetje te vergelijken met Pharah (Moet je wel blijven vliegen :P)

 • KatchPhraze

  LawBreakers is veel meer skill (aimen) als je toch de vergelijking met OW wilt maken. Zie de game wel zijn plek vinder zolang er goede servers en vooral balancing zijn.

 • Dan roep je jaren om boots to the ground en dan speel je lawbreakers? ik zie ze alleen maar vliegen en shit… Het lijkt er ook op dat er superveel aim assist op zit.

  • DC_Frisian

   Hoe wil je dit ander op de console spelen? Zonder aimbot is het niet te doen.

   • aimbot 😛
    Ja i know. aim assist schijnt op een console thuis te horen. Ik vind het vaak alleen maar tegenwerken.

    • Harry Nak

     Consoles zijn er dan natuurlijk ook voor de wat minder begaafde gamers.

   • Thegladoss

    Gyro aiming. Een Splatoon 2 heeft daarom ook geen Aim Assist. Je speelt gewoon met twee sticks en gebruikt de motion controls om bij te sturen zoals Aim Assist normaal automatisch zou doen op een console.

    Snap sowieso niet waarom meer games op de PS4 die optie niet bieden. Killzone 2 en Killzone Mercenaries (Vita) hadden het ook en dat werkte fantastisch, maar nu wordt het niet meer gebruikt.

 • sa_nl

  Mooie game, al lijkt me de gameplay op de console een stuk langzamer dan op de pc, ik heb een beta gespeeld op de pc, en dat was volgens mij een stuk sneller. Of is dat veranderd de laatste tijd?

 • Dirt-Jan

  Als het een overwatch kloon was geweest had ik hem zeker gehaald, vind deze visuele stijl leuker.

 • Kid MMXV

  Ik wacht de review af. Deze letsplay geeft mij een positieve indruk. Ik ben geen pro-gamer of heb de beste aim, maar merk wel dat ik als het puur om het schieten en doordacht spelen ik een top 5 speler van de ronde ben. Dit geeft bij mij ook de voldoening uit dit soort games. Ik vond Titanfall te moeilijk; beetje tactisch walljumpen okey; maar de levels van Titanfall 2 zijn groot en zowel de breedte als de hoogte in. Icm de wendbaarheid van de pilots vond ik te veel factoren en variabelen waarmee je rekening moet houden. Ook sprak de Titan gameplay mij minder aan. Voorspelbaarheid van de movements is erg lastig en dan ben ik als shooter fanaat ineens niet zo goed meer.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord