Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: JJ interviewt Bungie’s Jesse van Dijk

Google Plus Jan Johan Belderok
13/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op Gamekings.tv heb je al meerdere toffe items kunnen zien met betrekking tot de Gamescom 2017. Zo verschafte JJ de community al een beeld van de business area aldaar, terwijl de Gamekings-veteraan ook op zoek ging naar het tofste gameshirt. Ook Shelly heeft niet stilgezeten en ging op Twitch los met diverse IRL-streams. Verder heeft JJ ook zijn journalistieke vaardigheden geëtaleerd met het interviewen van Shinji Mikami, alsmede twee Overwatch-kopstukken. Hiermee houdt de stortvloed aan interviews echter niet op. JJ heeft op de Gamescom in Keulen eveneens de kans gekregen om een prominent Nederlands lid van Destiny 2’s ontwikkelteam te interviewen. Het betreft Jesse van Dijk, die als world art director werkzaam is bij Bungie. JJ is als gamejournalist van het eerste uur in zijn nopjes met deze kans. Hij laat in dit interview dan ook niet na hem het vuur aan de schenen te leggen. Check nu ‘Premium: JJ interviewt Bungie’s Jesse van Dijk!’

“Creativiteit boven uitwerking”

Destiny 2 wordt op dit moment massaal gespeeld. Ook op de Gamekings-redactie is de hype in al zijn glorie gaande. Waar de gespreksonderwerpen normaliter een veelzijdig karakter kennen(vrouwen, games, voetbal, etc.) daar werd er deze week louter over Destiny 2 gerept. Dat Bungie erin is geslaagd de game op deze manier aan de man te brengen, is kijkend naar het immense marketingbudget, en het succes van Destiny 1, geen verrassing te noemen. Niettemin is het interessant om als consument een kijkje ‘achter de schermen te krijgen’. In dit item geeft Van Dijk in ieder geval inzage in hoe het is om te werken aan een game zo groot als Destiny 2. Hij spreekt over zijn verantwoordelijkheden als world art director en geeft zo een inkijkje in dagelijkse bezigheden.

Benieuwd naar wat Jesse van Dijk te zeggen heeft? En spelen jullie ook nog altijd fanatiek Destiny 2? Laat je horen in de comments onder ‘Premium: JJ interviewt Bungie’s Jesse van Dijk!’

 

Loading...
 • Mathijs Verhagen

  Leuk item. Lijkt me erg vet om te doen wat Jesse doet.

 • Wormpaul .

  Ben erg benieuwd! Gaaf dit soort premium items 🙂

 • Spud82

  Kort maar krachtig interview. Pfff, heb ‘m vandaag dan toch ook maar gehaald, was het eigenlijk niet van plan.. Vervelend hoor dat gehype van jullie :).

 • Frank van Doorn

  Nu nog de volledige review met het eindoordeel. En dan geen Destiny 2 items meer aub. Jullie heten straks destinykings ipv gamekings Dan graag andere pareltjes behandelen zoals Metroid samus returns oa.

  • roeland

   Precies dat. Activisions marketing tentakels gaan helemaal hentai op het moment…

   Hoewel ik zo’n interview dan wel weer leuk vind eigenlijk.

  • Gamekings is dan ook een reflectie van de presentatoren en momenteel zitten we allemaal tot over onze oren in Destiny 2 ?

   • Uther Pendragon

    Precies. En in de toekomst zou ik het ook fijn vinden als er aandacht wordt besteed aan Destiny 2 en de nieuwe DLCs. En zoals het nu lijkt wordt er ook veel nieuwe zaken buiten de DLC geintroduceerd in D2. Maar Koos, wanneer gaan wij nou even potje crucible doen 😛

    • Never, ik speel geen Crucible.

 • Nexxje

  Kan niet wachten tot de pc versie 😀
  en de life action trailer blijft geniaal
  Leuk interview, leuk om te horen dat de art direction zo belangrijk is

 • roeland

  Bungie in één adem noemen met Rockstar en Nintendo als grootheden in de industrie… epic facepalm is op zijn plek hier.

 • Scare

  Zojuist Jesse’s portfolio bekeken en dat maakt zeker indruk. Leuk interview ook!

 • Dit bewijst toch weer dat zo een klein landje als NL een hoop talent heeft. “Waar een wil is is een weg”. Nice en tof om te zien wie er achter de schermen werkt aan zo een game.

 • Stormpie
 • Padawan1993

  Toch logisch dat er veel D2 items zijn op het moment? Is een van de grootste releases van het jaar. Tis ook nooit goed he?

  • Frank van Doorn

   Ja maar maar er hoeven niet elke week 2 items over te verschijnen

   • Padawan1993

    Kijk je toch niet? Gaat volgensmij niet ten koste van reguliere/andere items..

 • Padawan1993

  Leuk interview! Grappig ook hoe snel zo’n Amerikaans accentje erin sluipt da een paar jaar.

 • Tijl Van de Velde

  Kan er aub eens iemand anders de nodige interviews doen in de toekomst. JJ doet zijn best maar men zou beter eens intern kijken wie waar voor geschikt is. JJ bij een Destiny II item zetten is zo onlogisch als het maar zijn kan.

  Bovendien zou het fijn zijn mocht men bv kijkersvragen kunnen insturen, die dan vervolgens door de persoon in kwestie al dan niet beantwoord kunnen worden. Het zijn keer op keer dezelfde vragen, die bovendien niet bijster origineel zijn.

  Ik hoop ook dat men nog met een aparte review komt van de PC versie van Destiny II.

  • Wat zou volgens jou een originele vraag zijn? Ben wel benieuwd eigenlijk.. (geen aanval dit gewoon uit nieuwsgierigheid)…

   • Tijl Van de Velde

    I. Wat zijn de grootste aanpassingen op het gebied van de engine t.o.v. Destiny I?

    II. Wat voor uitdagingen zijn jullie tegengekomen bij het maken van de PC versie, en in wat voor hoedanigheid was de community hierbij betrokken?

    Er zijn in ieder geval genoeg vragen die je kan stellen, die men anders niet zou vragen. Het zou daarom zeer prettig zijn als men nog een aparte review maakt bij Gamekings.

  • Ben het wel eens met je dat JJ niet de beste interviewer is. Zijn Engels is ook niet zo goed als die van andere misschien wanneer hij Engelstalige interviews doet. Je moet je wel realiseren dat je wel heel wat vragen kan stellen maar je weet van te voren al dat je op het ene wel een antwoord krijgt en het andere niet.
   Persoonlijk ik vind JJ aan de andere kant wel een mooi persoon om naar te kijken. Hij is open en straight to the point. Ik vind hem wel zeker vermakelijk om naar te kijken. Ik kijk interviews wel om de entertainment waard maar niet om de informatie. Je krijgt 9 van de 10 keer alleen maar cliché prietpraat te horen.

 • Boskeerl

  Heuuuu Destiny 2

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord