Menu Premium
Loading...

Premium: Is VR nu al passé?

28/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

in deze Premium: Is VR nu al passé?, gaan we kijken waar de toekomst van VR ligt. Want vorig jaar kon je, even een beetje overdreven gezien geen meter op de E3 lopen zonder te struikelen over de kabels van een VR-headset. Dit jaar was het geen probleem om de 100 meter te sprinten zonder ook maar één VR Goggle tegen te komen. Sterker nog, de 400 meter haalde je ook makkelijk. Waar VR vorig jaar dé hype was op de E3, daar moest je nu echt zoeken. Het begon al op de persconferentie van Sony waar VR wel was ingepland, maar niet echt het zwaartepunt van de show mocht worden genoemd. En op de beursvloer werd het alleen maar erger. Weinig games, weinig sets en als ze er al waren dan waren ze een beetje weggestopt.

Stilte voor de storm?

Is VR dus nu al passé? Hebben we het hoogtepunt nu al gehad? Of is het slechts de spreekwoordelijke stilte voor de storm? Dat men nu even een korte pauze neemt om wat meer content op te bouwen, om dan straks, over een jaar of misschien twee jaar, helemaal los te breken? Boris, Jelle en JJ gaan de discussie aan. Een discussie die Boris meteen op scherp weet te zetten als hij de mening dropt dat deze E3 heeft aangetoond dat het bijkans een verloren zaak is voor VR.

Ander perspectief

Is dat ook zo? Is het nu al gedaan met VR als het om games gaat? Of zit het wat anders? Om deze kwestie in deze Premium ook echt van alle kanten te kunnen belichten, zijn we ook naar Martin de Ronde van Forcefield geweest. Een Amsterdamse developer die zich voor de volle 100% richt op het maken van VR-games. Dit jaar heeft Force field de topdown VR Warfare game Landfall en de action VR hacking game Term1nal uitgebracht. De games werden goed ontvangen, maar heeft VR wel toekomst, of zit Boris er helemaal naast en moeten we de magere aanwezigheid van VR op de E3 in een ander perspectief zien. Je ziet het in deze Premium: Is VR nu al passé?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch