Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Is de offline retail dood?

11/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse gamesindustrie verandert. De ontwikkelingen van de laatste jaren bevestigen dit keer op keer. In de meeste gevallen komt het erop neer dat de financiĆ«le positie van partijen snel verslechterd. Ook bij Gamekings houden we de gamesindustrie goed in de gaten. JJ en Boris staan bekend om hun optredens in ‘de Kwestie’, waar zij een kritische blik werpen op de ontwikkelingen in en rondom de Nederlandse gamesindustrie. Ook in dit Premium-item zijn beide heren samen met Steven aangeschoven om eens ouderwets duiding te brengen. Ditmaal moet de penibele situatie in de offline gameretail eraan geloven. Check nu “Premium: Is de offline retail dood?”

“Het einde van de offline retail is in zicht”

Uitgevers hebben in toenemende mate problemen met de klassieke opzet van retail binnen de gamesindustrie. Waar vroeger offline retail koning was, daar lijkt tegenwoordig online distributie alles over te nemen. Dit beeld wordt bevestigd door een grafiek van de NPD Group. Hierin is de teloorgang van de offline retail goed te zien. JJ, Boris en Steven hebben de transitie van offline naar online meer dan bewust meegemaakt. In dit gesprek leggen ze de vinger op de zere plek. Waar is het misgegaan? Boris voorziet het einde van de offline retail zoals we het vandaag de dag kennen.

Wat zijn jullie gedachten over dit onderwerp? Betreuren jullie de drang van de massa naar online? Hechten jullie nog altijd veel waarde aan het fysiek in huis hebben van al je games? En hoe zit het eigenlijk bij jullie? Geef hier aan op welke manier jij anno 2017 je games koopt. Laat je horen in de comments onder Premium: Is de offline retail dood?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch