Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Review – Een koud warm bad

Google Plus Jelle Kunst
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
14/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds is uit! Het gamejaar begon goed met een sloot aan sterke games. Horizon Zero Dawn was hier een van. De media was lyrisch over de actie-RPG van het Nederlandse Guerrilla Games. Ook bij Gamekings.tv waren we te spreken over de titel. Ondanks dat Horizon Zero Dawn allerminst een kleine game is, zijn we inmiddels wel klaar met het schieten van robot dino’s in het prachtige doch lugubere aarde van de toekomst. Dit betekent echter niet het einde van Horizon Zero Dawn. Nu, dik acht maanden na de release, kunnen we aan de slag met The Frozen Wilds. Check nu deze Premium: Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Review – Een koud warm bad!

Horizon: Zero Dawn: The Frozen Wilds biedt herkenbaarheid

Het begin van het jaar begon zoals gezegd sterk voor Sony PlayStation met Horizon Zero Dawn. De game van Nederlandse makelij kreeg een hoop aandacht vanuit de Nederlandse media. Niet zo gek ook, want het komt niet vaak voor dat een game zo groot als Horizon Zero Dawn van Nederlandse hand is. Het eerste wat opviel bij het spelen van de titel waren de fabelachtig mooie graphics. Zowel in 1080p op de standaard PS4, als in (semi)4K op de PS4 Pro, blonk de game uit in het presenteren van fabelachtig mooie plaatjes. Hiernaast stond de titel ook zijn mannetje op het gebied van storytelling en gameplay. Een enkeling had ook kritiek op Horizon Zero Dawn. Zo werd de game door sommigen te commercieel gevonden. De term ‘RPG-lite’ deed al snel de ronde op het internet. Met Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds mogen gamers terugkeren naar het aarde van de toekomst. Kevin en Jelle zijn aan de slag gegaan en delen in deze review hun gezamenlijke bevindingen.

Hebben jullie aan het begin van het jaar Horizon Zero Dawn gespeeld? Zo ja, hoe kijken jullie terug op de titel? Laat je horen in de comments onder Premium: Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Review – Een koud warm bad

Loading...
 • Rudy

  Heb geen ps4, maar deze game lijkt me een vd redenen om er een te kopen. Omgeving is zwaar geïnspireerd op Yellowstone wat irl echt een prachtig park is.

  • Laurens!-_-!

   Nou je het zegt, heeft inderdaad wat weg van Yellowstone, althans van de foto en film beelden die ik heb gezien.

   • Rudy

    Yellowstone heeft een hoop natuurlijke geizers en van die gekke blubberende poeltjes, fraaiste park in de VS waar ik geweest ben!.

   • Mitch

    Het is ook gewoon Yellowstone, word ook in-game bevestigd.

 • Nexxje

  Kun je de DLC mét de base game spelen ? Oftewel , kun je tot lvl 30 gaan in de base game en de nieuwe skilltree gebruiken en dan vóór je de game uitspeelt naar de dlc gaan ?
  Edit : Ik was iets te snel met mijn vraag, het kan dus : edit
  Want dan is het het waard om de dlc te kopen en dan de game opnieuw door te spelen.
  En Jelle , complimenten voor je gedrag. Mag ook wel eens gezegd worden denk ik zo. Goed onderbouwd commentaar, lekkere flow met Kevin en een goede review.

 • Mabelisu

  Met de twee Witcher expansions was het toch ook zo dat alle missies speelbaar zijn ‘tijdens’ het verhaal van TW3? Als je het hele pakket zou kopen zou je de expansions gewoon als side missions kunnen spelen. Ik vind dat niet raar maar juist tof eigenlijk.

  • Daniel Wesselink

   Alleen was de The witcher expansion zo goed dat het zelfs complete game kan zijn. Vooral verhaal van Heart of stone

 • jonathan85h

  de mechanic die Jelle nooit eerder gezien heeft is exact de repeating shotgun de Kohm uit Warframe.

 • Michael3002

  heb hem net gekocht

 • TheSjors

  Kan er niet wat premium geld naar een nieuwe tafel 😛 Dit is al t zoveelste item waarop iemand t tafelblad wegdrukt :P.

  Bij reguliere items moet deze kapotte tafel wel gebruikt worden ;-D haha

 • Steez977

  Goeie review! Ben met HZD gestopt toen Zelda uitkwam, dus wacht wel op de complete edition en pik hem dan misschien wel weer op met een zijspoor langs deze DLC

 • Laurens!-_-!

  Ga deze wel halen, heb namelijk de volledige game nog niet kunnen uit spelen i.v.m. tijd. Dus dan beter om gelijk de DLC er straks bij te hebben voor het overlappende verhaal e.d.

  Wat ziet ‘The Frozen Wilds’ er trouwens prachtig uit.

 • Zitten er cauldrons in en zo ja hoeveel. Dat vond ik echt ’t vetste van de game. Ik vond het verhaal een beetje matig en de npc’s vrij niets zeggend maar verder echt heel erg van de game genoten. De actie en grafische pracht was wat het voor mij de game van het jaar maakt.
  Het lijkt me geweldig als deel 2 een coop game wordt. En een vette mp.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord