Menu Premium
Loading...

Premium: Gaat neural network A.I. games veranderen?

02/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Artificial Intelligence in games. Een van de belangrijkste elementen, want te voorspelbare vijanden, of te snelle CPU metgezellen zorgen voor een minder grote uitdaging. Toch wordt er relatief nog weinig afgeweken van traditionele A.I. in de triple A titels. JJ, Steven en game designer van het oogstrelende Pine, Matthijs van de Laar, kijken naar de ontwikkelingen in Premium: Gaat neural network A.I. games veranderen?

In veel games is het hoofdzaak om de patronen van je vijanden te herkennen, maar wat gebeurt er wanneer zij jouw patronen leren? Matthijs werkt momenteel aan Pine, een game die gebruik maakt van neural network A.I.. De vijanden leren van hoe je ze benaderd en vechten op basis daarvan terug. Deze lerende A.I. kan de manier waarop games gemaakt en gespeeld worden enorm beïnvloeden. De moeilijkheidsgraad wordt hierdoor wel hoger, maar maakt dit elke game leuker?

Wat gebeurt er wanneer A.I. jouw patronen leert?

Steven, JJ en Matthijs gebruiken hun organische intelligentie om erachter te komen hoe de ontwikkelingen in A.I. games gaan beïnvloeden. Ben je benieuwd naar neural network A.I.? Hoe zal dit games als Dark Souls beïnvloeden? Hoe leren de vijanden in Pine? Check het in Premium: Gaat neural network A.I. games veranderen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch