Menu Premium
Loading...

Premium: Emiel praat met Dylan Nagel over zijn ervaringen als freelance Game Designer

07/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yes! Een lang Premiumitem op de frisse dinsdagmorgen. Een tijdje geleden kondigden Emiel en JJ al aan dat Indiekings een nieuwe weg inslaat. In plaats van het wekelijks brengen van het nieuws uit Indieland, zal Emiel op regelmatige basis iemand uit zijn rijke Indie-netwerk uitnodigen voor een tweegesprek. Op deze manier komen mensen uit de Indie-wereld aan het woord. Gamekings biedt creatives met een liefde voor gaming maar al te graag ruimte om hun verhaal te doen. Ditmaal is Dylan Nagel aangeschoven om het eens te gaan hebben over de huidige stand van zaken in de gamesindustrie. Als freelance Game Designer heeft Dylan een hoop meegemaakt. Tevens heeft hij een duidelijke mening. Check nu Premium: Emiel praat met Dylan Nagel over zijn ervaringen als freelance Game Designer

“Games worden steeds complexer, specialisme is steeds meer benodigd”

Zoals gezegd gaan Emiel en Dylan hun kijk op het reilen en zeilen in de (Nederlandse) gamesindustrie delen. Ook spreekt Dylan over zijn ervaringen als freelance Game Designer. Het meest bekende project waaraan hij heeft gewerkt is waarschijnlijk DuckWorld Adventures. Onder de wat oudere doelgroep van Gamekings is dit wellicht geen titel waarbij direct een belletje gaat rinkelen. Niet zo gek ook, want DuckWorld Adventures is een educatieve webgame. Het spel geeft DuckWorld in 3D weer. Dylan spreekt over de uitdagingen die bij het maken van DuckWorld Adventures de kop opstaken. Verder haalt Emiel het verdwijnen van Visceral Games aan om de huidige staat van de gamesindustrie eens onder de loep te nemen. Een tijdje geleden werd bekend dat met het verdwijnen van de studio, ook hun nieuwe Star Wars-game niet langer het levenslicht mag aanschouwen, voor zover dat al überhaupt het geval was.

Wat is jullie gevoel bij het verdwijnen van Visceral Games? Kunnen jullie je vinden in de wijze woorden van Dylan? Laat je horen in de comments onder Premium: Emiel praat met Dylan Nagel over zijn ervaringen als freelance Game Designer!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch