Menu Premium
Loading...

Premium: De kansloze missie van Battleborn

31/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De concurrentie is de gamesindustrie is al tijdenlang moordend. Studios en uitgevers hebben het in financieel opzicht steeds moeilijker op de been te blijven. Ondanks het aantrekken van de economie gaat het niet veel beter met de industrie ten opzichte van een jaar of vier geleden. Zodoende vallen er(in ieder geval gevoelsmatig) meer slachtoffers dan dat bedrijven er in financieel opzicht op vooruit gaan. Een van de meest pijnlijke voorbeelden van een ouderwetse flopgame is Battleborn. De titel van ontwikkelaar Gearbox Software werd ten tijde van de release tegenover Overwatch geplaatst en nu, twee jaar later, kunnen we stellen dat het deze strijd keihard verloren heeft. Shelly en JJ blikken terug op de nederlaag van Battleborn in ‘Premium: De kansloze missie van Battleborn!’

“Het schiette gewoon niet lekker” – Shelly

Er zijn verschillende redenen aan te grijpen voor het falen van Battleborn. Velen schrijven het zoals gezegd toe aan aan de immense populariteit van Overwatch. De games lijken in bepaalde opzichten op elkaar. Echter, de Blizzard-titel deed zo’n beetje alles een stuk beter. Shelly en JJ blikken terug op Gearbox’ desillusie die Battleborn heet. Shelly heeft de game zelf gespeeld bij release en merkt in haar eigen jargon op dat de game allerminst lekker aanvoelde. JJ denkt net als het gros van de mensheid dat de concurrentie met Overwatch de game fataal is geworden. Niettemin stipt hij ook enkele zakelijke oorzaken aan. Op deze manier schetst het duo een duidelijk beeld over de oorzaken van het falen van de Gearbox-game.

Hebben jullie Battleborn gespeeld? Zijn er mensen die de game wél waardeerde? Laat je horen in de comments onder deze Premium: De kansloze missie van Battleborn!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch