Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Chinese Telefoons vs. Flagships

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
09/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een ouderwetse Premium-discussie! Zoals bekend doen we bij Gamekings meer dan enkel het bespreken van de nieuwste games. Onderwerpen die ons aanspreken grijpen we bij de lurven en behandelen we in onze welbekende Premium-studio. De release en aankondiging van de iPhone X hebben een hoop losgemaakt in techland. Er was veel te doen om de hoge prijs die Apple hanteert. Niettemin zijn er ook een hele hoop mensen die de prijsstelling met hand en tand verdedigen. Zodoende is er voldoende voer voor discussie. Eerder kon je al zien hoe Boris, JJ en Steven de aankondiging van de iPhone X hebben ervaren. Hierin werd verder de staat van de smartphone-markt onder de loep genomen. In dit item gaan Boris, Koos en Kevin kijken naar de Chinese markt op het gebied van telefoons. Check nu Premium: Chinese Telefoons vs. Flagships!

Boris heeft het fenomeen Chinese telefoons ontdekt

De iPhone X kost in Nederland minimaal €1159. Een prijs die voor velen hun pet te boven gaat. Zoals gezegd is hierover de afgelopen weken genoeg discussie gevoerd. Boris vindt de prijs en strategie van Apple getuige van weinig visie, terwijl bijvoorbeeld Koos wel begrip kan opbrengen voor de hoge prijs. Feit is dat de afgelopen jaren steeds meer mensen op de redactie over zijn gestapt op goedkopere telefoons. In veel gevallen komen deze toestellen uit China (en omstreken). Zowel Jelle als Boris beschikken bijvoorbeeld over een dergelijke telefoon, terwijl ook iemand als Steven content is met zijn goedkope maar degelijke Chinese toestel. De heren bespreken in deze Premium-discussie hun ervaringen en gaan tegelijkertijd in op de vraag waarom mensen tegenwoordig bereidt zijn zoveel uit te geven voor een smartphone. De verkoop van de iPhone X loopt immers vooralsnog goed.

Wat is jullie mening? Lopen jullie ook met een goedkope Chinese telefoon rond? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen? Laat je horen in de comments onder Premium: Chinese Telefoons vs. Flagships!

Loading...
 • ZurePruim
 • Kane888

  13:00 Oneens. Ik heb voorheen altijd Macbook pro’s gehad. Trage trage TRAGE kut dingen. Nu heb ik een HP laptop gekocht van 699 euro, inderdaad ook met SSD en dergelijke. Met exact dezelfde intensiteit van gebruik als op de macbook, blijft deze super snel. Verschil in aanschaf is wel 600 euro ofzo.

 • ZurePruim

  Misschien de titel veranderen in Joost vs. Boris: iPhone vs. Android …

 • ferrariking

  waar kan ik best doogee mix 2 kopen lijkt mijn echt top om uit testen!

  • Ranesh Vai

   Gearbest en Banggood zijn over het algemeen wel de betere China-shops. Wel vooraf even goed kijken naar wat het precies is.

 • Jochem Boom

  Koos zit eerste klas, daar zijn alleen iphones. Apple heeft maar een marktaandeel van 12%

 • Chris

  Ik heb jaren lang een iPhone gehad vanaf de iPhone 3gs met tussendoor 1 keer een Samsung. Ik had tot kort geleden een iPhone 6s met 16gb. Omdat ie constant vol zat was ik aan het wachten op een nieuwe telefoon, de iPhone X. Dat was tot ik de prijs zag, dat ga ik dus nooit voor een telefoon betalen. Ik heb inmiddels een s7 edge voor een mooi prijsje gekocht en geen moment spijt van gehad. Android is echt heel erg vooruit gegaan de laatste jaren al vind ik ios wel stabieler. Dat komt ook omdat je op Android van alles kan aanpassen en bij ios niet. Dat doet Apple om de stabiliteit te garanderen en dat begrijp ik maar ik vind het leuk om af en toe met mijn telefoon te prutsen.

  Wat betreft de goedkope Chinese telefoons: ik denk dat steeds meer mensen die telefoons gaan kopen maar momenteel is het nog wat te vroeg. Ik denk dat mensen een beetje bang zijn om zo’n telefoon te kopen omdat het nog onbekend is. Dit zal wel veranderen naar mate steeds meer mensen die telefoons bestellen.

 • Puk Plet

  Als je meer dan €1000 voor iets betaald alleen omdat je fan van het merk bent, ben je echt niet goed bij je hoofd. Wat dan ook.

  Boris zweerde er vroeger ook bij maar is nu gewoon realistisch en verstandig. Je wordt gewoon belazerd.

  • Kane888

   Deels met je eens. Merkentrouw zijn is volgens mij niet per definitie iets slechts, je kan gewoon fan van een merk of producent van iets zijn en dan daar wat meer centen voor over hebben, om daar alles van bij elkaar te hebben of omdat het gewoon iets unieks is. Wat het in dit geval (Apple) zo akelig maakt is dat het bijna een cult-like religieuze fanbase heeft. Die het product ten koste wat kosten verdedigen, ook als er andere feiten op tafel liggen. Apple kan nog doosjes met kak met een appel logo erop verschepen en ze blijven volhouden dat het ‘the best thing ever’ is sinds sliced bread.

   • Puk Plet

    Je kunt ook een goedkoper of ouder model kopen als je het merk zo goed vind die inmiddels wel een betere waarde/kwaliteit heeft.
    Als je het kan betalen gewoon doen, maar de discussie is hier waarde voor je geld en dat is hier gewoon erg weinig.
    Zeker als je hoort hoe Koos aan die telefoon moet komen is het gewoon de hype waar je voor betaald.

   • Ranesh Vai

    Ik vind merkentrouw eigenlijk wel een slecht iets. Ieder merk heeft toppers en draken, door de tijd heen, maar ook tegelijkertijd. Daarnaast eigenlijk zou je iedere keer opnieuw moeten kijken wat gewoon de beste koop voor je is.

    Bij iets als een telefoon is het echter zo dat je met het ecosysteem te maken hebt, en in het geval van iOS je dus niet kan variëren qua merk.

    • Kane888

     Ik koop bijvoorbeeld zelf altijd speakers van KRK of kleding van Stone Island. Dat zou je dus merkentrouw kunnen noemen. Gewoon omdat het kwalitatief goed en mooi spul is, maar dat staat niet in steen geschreven. Als KRK nu een set speakers zou uitbrengen dat gewoon BAGGER is, dan ben ik er ook meteen mee klaar. Dan ga ik dat niet als iets heiligs verdedigen. Ik zou het ook nooit verheffen boven de keus van een ander, tenzij ik zelf een andere ervaring heb. Denk dat daar het verschil zit.

     • LndaKa

      Maar wat als KRK nu eens slechte speakers uitbrengt en daarna weer wèl goede speakers, laat je die dan staan?

      Ik kijk zelf altijd gewoon naar alle besprekingen en naar de eisen. Zeker iets als speakers, daar is zo veel keus is en hebben mensen zo veel meningen over… Wij hebben in ons nieuwe uit alles vernieuwd qua audio omdat we beiden best wel goedkoop spul hadden staan. En voor alle kamers hebben we eigenlijk ander spul neergezet. In de woonkamer zijn alle speakers aan het media-systeem van een ander merk (links en rechts wel dan).

     • Kane888

      Ja dat is een goeie, want als dat vertrouwen eenmaal beschadigd is dan zal je (ik in ieder geval) daar niet snel meer op terugvallen.

      Ik kijk in eerste instantie net als jij ook naar de wensen en stem daar dan het aanbod op af, gewoon zoeken wat het beste bij je past. Maar moet zeggen dat als ik eenmaal echt vertrouwt ben met een merk toch vaak blind koop.

      Stel; Ik zoek een bepaalde speaker, en dat type wordt aangeboden door 3 soorten merken, dan zal ik dat blind van KRK kopen. Om maar even een voorbeeld te geven. Maar dat is puur uit goede ervaringen in het verleden.

     • Ranesh Vai

      Altijd kleding van een specifiek merk? Je lijkt Koos wel met zijn Adidas 😉

      Het is op zich niet vreemd inderdaad om bij een merk te kijken dat je in het verleden ook goed bediend heeft. Ergens moet daar ook wel waarde in zitten dat je ze het vertrouwen geeft. Verder betekent dat je een merkvoorkeur hebt niet dat je niet eerst checkt of het allemaal wel een beetje naar behoren presteert. En ik moet zeggen dat ik dan zomaar eens voor een iets mindere optie zou kunnen gaan (in tegenstelling tot wat ik eerder zei), op basis van een bepaald vertrouwen.

  • Sylmaron

   Met een marge van zo’n 70% op zo’n product kan ik je alleen maar gelijk geven.

  • Ranesh Vai

   Boris zweerde erbij zolang hij gratis een toestel kreeg. Kijk het item terug over waarom hij overstapte naar de Nexus 5. Daarin vertelt hij dat hij zijn iPhone gewoon gekregen heeft van Apple en terug moest.

   Verder is het niet zo dat mensen alleen maar fan zijn van Apple waarom ze die 1000 euro willen betalen. De toestellen uit het verleden waren ook niet bijzonder goedkoop, dus zoveel duurder is de X niet voor die mensen. En het lijkt op iets dat ‘next gen’ is en geeft de ervaring van het topsegment. Bij iets als een auto is dit veel lastiger te realiseren.

 • Jerreby

  Ik was aan het wachten op de OnePlus 5T, maar nu ik de Doogee Mix 2 heb gezien ben ik van gedachte veranderd. Ziet er uit als een prima telefoon voor 176 euro! OnePlus 5T zal weer rond de 500 euro kosten exclusief accessoires (oplader, etc).

  • WouterVoz

   Oplader zit er ongetwijfeld bij en als een OnePlus fanboy ga ik hem zeker kopen.

   • Rick James Sanchez

    Ja opladen via stopcontact sowieso standaard. Opladen via USB moest ik toen apart erbij kopen als ik het me goed herinner (en is het waard voor mij).

  • Ranesh Vai

   Kijk wel even naar wat je precies krijgt. Qua specs is het bijv. niet vergelijkbaar. En luister niet naar Boris als het om aankoopadvies gaat.

   • optimuspecs

    Naar Boris moet je sowieso nooit luisteren.

 • optimuspecs

  Je krijgt iets net binnen en dan weet je al dat het top kwaliteit is? Wauw! De Jomanda van de tech wereld dus :/

 • Ranesh Vai

  Wat losse opmerkingen:

  High end ‘Chinese telefoons’ kunnen gewoon concurreren met mainstream-merken. Zie bijv. de Mi6 of de Mi Mix, of de Meizu Pro-series. Meizu en Xiaomi en bijv. Oppo doen dit al jaren.

  DXO is een aardige richtlijn, maar test niet perse de camera-kwaliteit. Het is niet zo dat als je een hogere DXO-rating hebt, de camera ook beter is.

  De uitspraak dat alle dure techniek uiteindelijk goedkoop wordt is slechts voor een deel waar. Conceptueel klopt het. Maar wanneer je het over een bepaald niveau hebt, is dit gewoon niet zo. Kijk naar bijv. audio-apparatuur. En ook schermen met goede beeldweergave worden niet echt goedkoper. Monitoren die een paar jaar geleden 500 euro kosten, ga je niet tegenwoordig voor 200 euro vinden met vergelijkbare kleurweergave.

  Sharp heeft geen OLED patenten. Samsungs AMOLED is in principe volledig van hunzelf. Als het gaat om TV-schermen heb je LG die het patent voor OLED met witte OLEDs met een kleurenfilter ervoor ooit van Kodak overgenomen heeft en daarmee de enige levensvatbare techniek voor televisies in handen heeft. Samsungs eigen TV-techniek degradeerde te snel (vooral blauw/cyaan), maar goed, dit gaat verder buiten deze scope.
  Verder is OLED in principe niet duurder dan LCD: http://english.etnews.com/20160324200001 welnu, goede OLEDs zullen wel duurder zijn, maar dit geldt ook voor goede LCD’s. Maar het prijs-aspect is dus niet perse een reden om het wel of niet toe te passen.

  Ik hoor jullie meerdere keren praten over stock Android, maar dit is een redelijk onzinverhaal waarover iedereen elkaar napraat. Stock is niet perse beter dan niet stock. Het is verschillende malen voorgekomen dat eigen revisies van merken beter draaiden dan die van de Nexus-serie. Verder zijn er ook zat zaken die wel wat toe te voegen hebben. Het is dus persoonlijk. Ik ben niet weg van ZenUI van Asus, maar anderen zijn dit wel. Ik denk dat het voor bepaalde mensen ook gebruiksvriendelijker is.
  Overigens hebben veel Chinese telefoons juist geen stock-achtige revisie, maar kiezen ze voor een MIUI-achtig systeem waarbij alles op het homescreen staat epv achter een apptray. Verder weet Boris kennelijk niet dat je een andere launcher kan installeren waardoor je die stock-ervaring hebt.

  De smalle bezels hebben niets te maken met de technologische staat. Andere OLED-fabrikanten kunnen dit ook, het heeft niets te maken met de paneeltechniek. Overigens was Sharp de eerste die het deed met hun Aquos plus, hoewel ze aan de onderkant wel een flinke bezel hebben zitten met techniek die jaren terug nog niet elders verwerkt kon worden.

  Oneplus was niet de eerste fabrikant uit China met een serieuze telefoon en het was nooit stock. Het begon met Cyanogen-OS (dat zeker geen kale versie van Android is, de instelmogelijkheden zijn uitgebreider) en later Oxygen. Wel redelijk cleane vormen, maar zeker geen Stock/Vanilla. Maar voordat je OnePlus had, had je al toestellen als de Oppo Find 5 (valt net als Oneplus onder BBK Electronics).

  Merken als Dogee kun je overigens niet vergelijken met de Oneplus’ van deze wereld, of de Xiaomi-toppers. Dogee heeft geen high end Qualcomm SoCs.

  Het verhaal over de Macbooks vs derest klopt ook niet. Het is echter wel zo dat als je vergelijkbare specs wil hebben als de Macbooks, je bij andere merken gewoon ongeveer hetzelfde betaalt (hoewel zaken als garantievoorwaarden wellicht ook tellen, maar goed tegenwoordig is dit voor reguliere consumenten gewoon standaard 2 jaar). Ding is dat veel mensen dit niet willen betalen als het geen Apple is, en dus werd deze markt voor bijv. Sony niet interessant meer.

  Wat Boris zegt over dat je twee keer zo veel betaalt voor een telefoon bij een abonnement is ook niet waar. Vaak zat heb je prijsvoordeel. Tegenwoordig zie je de kosten zelfs apart vermeld staan, dus dan kun je het zelf al zien.

  Als het over het afnemen van diensten gaat is het overigens onzinnig om op basis van de telefoon Apple vs Google te gaan vergelijken. De Google-diensten werken op iOS net zo goed als op Android (behalve dat je op iOS geen (echte) filemanagement hebt).

  Verkoopcijfers zijn geen getuigenis van hoe goed iets is. Verder heeft Koos natuurlijk gelijk dat ondanks dat Apple duurder is het niet alleen voor topsegment-consumenten is. Onzin-discussie was dit.
  Verder is het ook onzin dat Boris verwacht dat over een jaar mensen massaal hun telefoons gaan importeren.

  Voor Apple maakt het overigens geen bal uit, zij kijken gewoon naar wat ze verdienen. Het is leuk dat Android meer marktaandeel heeft, Apple genereert nog altijd veel meer geld uit die markt en dàt is waar het hen om gaat.

  Boris weet verder kennelijk niet wat Philips Hue Light is. Kijk daar gewoon eerst naar en kijk dan of het nog steeds hetzelfde is als een RGB led-lamp waarmee je via de app de kleur kan veranderen.

  Die laatste stelling is onzin. ‘Premium hardwaremakers’ zullen, indien nodig eerder voor het lagere segment gaan produceren. Voor zover ze dit niet al doen (bijna alle merken hebben ook goedkopere producten). Apple doet het op een iets andere manier, door de vorige modellen te voeren en heeft ook een toestel als de SE. Maar zoals ik al zei, genereert Apple nog altijd het meeste geld, dus voor hen is niets noodzakelijk.

  De prijzen liggen overigens al jaren (sinds begin ’00s) op een soortgelijk niveau als het om telefoons gaat. Het enige dat echt veranderd is, is dat mensen bereid zijn een bepaald bedrag bij te betalen. Maar dit is een eenmalige aanschaf. In Nederland gaan we misschien een verandering zien met de nieuwe regels, maar daar moeten we op wachten. Echter in het gros van de wereldwijde markten is niets veranderd.

  • Puk Plet

   Zo, jij hebt goed opgelet of je hebt meegeschreven. Het zijn geen experts maar geven over het algemeen hun onderbouwde mening. Boris heeft enige kennis van zaken maar is geen lopende enceklopedie.
   Er zitten zeker waarheden in jouw opmerkingen.

   • daandb

    Het feit dat ze geen experts zijn is helemaal waar. Maar ik vind dat ze dat wel wat meer mogen worden zeker als het om premium items gaat. Ik met een full time baan en gezin weet vaak beter hoe de vork in de steel zit dan de heren van Gamekings terwijl zei elke dag met deze materie werken. Ik snap best dat je niet alle kennis kan bezitten maar doe dan op zijn minst even wat vooronderzoek. De meeste punten die Ranesh terrecht aanhaalt wist ik zonder vooronderzoek al, laat staan als ik wel vooronderzoek had gedaan.

    Mensen vertrouwen immers op media zoals Gamekings. Dus dan moet je wel zorgen dat beweringen en uitspraken kloppen. Ook al gaat het hier om casual discussies (wat gamekings overigens leuk en uniek maakt).

    Ik vind de items overigens nog steeds erg leuk om naar te kijken, maar het zou wel fijn zijn als het kennis niveau en feiten kennis wat opgeschroefd wordt. Want dit is in sommige gevallen erg treurig te noemen (al vind ik Kevin een goeie aanwinst).

    Ondanks dat leuk item en heeft mijn interesse gewekt voor chinese telefoons.

    • Puk Plet

     Het was niet lang geleden dat er lacherig gedaan werd over een Huawei telefoon. Dat is nu ook gewoon een topper in het rijtje. Van deze telefoons wist ik niet. Ik ben nog een beetje huiverig met de manier van bestellen, maar het wekt zeker mijn interesses na dit item. Ik blijf nog een beetje ouderwets van de veiligheid van het kopen in de winkel door de garantie en dat je ergens op kan terugvallen als er iets is.

     Ik heb dat ook met andere hifi producten. ik ga meestal bij de mediamarkt kijken en vergelijken en koop het dan bij mijn lokale hifi winkel voor de service en garantie. Ook al weet ik dat ik dan niet de laagste prijs heb.

     • Xao Ralas

      Huawei is niet helemaal vergelijkbaar. Ten eerste waren verschillende van hun toestellen weliswaar niet bekend, maar wel gewoon goed. Ze hadden alleen niet de deals met de grote retailpartijen. Verder is Huawei al jaren een grote speler op de mobiele markt als het gaat om netwerktechnologie. De onbekende, goedkope merken waar de Chinaphones onder vallen, hebben deze achtergrond niet.

   • Ranesh Vai

    Boris heeft geen kennis van zaken. Zowel technisch niet als wanneer het om de industrie en markt gaat in deze. Het is jammer dat hij een bepaalde grens over gaat waarin hij niet alleen zijn eigen idee geeft, maar begint te spreken in algemeenheden, alsof hij er wel verstand van heeft. Vervelende eigenschap is dit van de beste man.

    • Diej

     Als Boris die nou van elkaar zou kunnen scheiden. Toch weet hij het altijd zo te presenteren dat hij de ‘waarheid’ in pacht heeft.

 • McFrikandel

  Kan iemand mij uitleggen wat er dan zo baanbrekend is aan face ID?
  Android was hier inderdaad 5 jaar terug al mee bezig: https://www.androidcentral.com/how-set-face-unlock-your-htc-one-x-or-evo-4g-lte
  Maar oke dat werkte niet helemaal en was makkelijk te omzeilen en nu met de 3D face ID camera zal het vast beter werken. Maar dan nog zie ik niet waarom ik dit zou moeten hebben.

  Een feature die ik nu wel in telefoons mis en die me oude HTC one wel had was een ingebouwde remote control voor al me infrarood afstandsbedieningen! Reuze handig!
  Waarom zit dit niet meer in telefoons en wel een dure nutteloze feature als face ID unlock?!

  • feyenoord1908koen

   apple moest wel met iets komen om het verwijderen van touch id goed te praten. ja ik vind het ook niet revolutionair omdat het idd al jaren geleden op telefoons zat. het is absoluut wel veel beter uitgevoerd in de iphone x dan dat het in al die jaren op android is gedaan.

   • Xao Ralas

    Als ik de ervaring op Tweakers moet geloven, werkt het niet ideaal. En op mijn S8+ is het net alsof ik geen lock op mijn telefoon heb zitten. Dus dat werkt zeker wel goed.

  • Donstil

   Mooi hoe je een vraag stelt. Daar zelf antwoord op geeft en dat dan gelijk naar beneden probeert te praten. Hulde.

 • Jamie

  Mooi item, ik vond de discussie over de terugloop van Apple’s bouwkwaliteit van de MacBook’s ook wel interessant

  Ga naar 35:17 om JJ te horen lachen trouwens

  • BassieB

   Sws macbooks, met soldered SSD’s. SSD kapot, heel je mobo(lees heel de binnenkant) vervangen. Apple is keihard de weg kwijt.

   • Tijl Van de Velde

    Zolang dat u de weg maar niet kwijt bent BassieB is het goed he.

    🙂

  • Ceesiebo

   Je ziet het ook op de tweakers reviews. De laatste jaren worden de cijfers van de macbooks steeds lager. Ik heb een MacBook model 2015 en die is voor mij perfect, maar wat daarna kwam dat ga ik nooit halen.

 • Tijl Van de Velde

  Zeer vreemd dat Koos zegt dat gezichtsherkenning een leuke feature is. Als er nu 1 ding is dat je niet wil dan is het dat wel.

  • Mabelisu

   Ik vind dat ook totaal oninteressant, en het lijkt me ook onnodig als ik elke keer mn kop moet scannen als ik in mn telefoon wil

  • Xao Ralas

   Waarom niet? Het werkt nu met alsof je geen lock hebt. Ik vind het ideaal.

 • optimuspecs

  Ik vond de Iphone toestellen nooit kwalitatief goed. Mensen denken dat het gebruiken van ” premium” grondstoffen als glas, metaal, aluminiun en zo gelijk staat aan kwaliteit. Vaak gaan de Iphones, met hun “premium ” materialen eerder kapot als ze vallen en wordt het steeds duurder om ze te repareren. om de iphone X te repareren, kan het jou gewoon 600 euro kosten. Samsung devices kegen vaak kritiek omdat ze veel plestiek gebruikten, maar die toestellen zijn veel meer bestendig tegen schade. Ook nadat Samsung is overgegaan naar meer ” premium materialen”.

  Kale Android was in het begin etc inferieur. Ondertussen is Android een hele goede OS, maar wat Samsung doet met Touch Wiz is Android 10x beter maken. Vaak komen features van Samsung, pas jaren later als vaste deel van kale Android.

  Boris, dus voor een telefoon abonnement krijg je een BKR-registratie, maar als je naar de bank gaat en een lening afsluit voor 1200 euro niet???? Wauw, ik wil ook je bank hebben. Banken doen zeker een BKR-registratie bij een lening van 1200 euro.

  Koos, IOS wordt verpletterd door Android qua users. Dat is al jaren zo kerel!! Android heeft door Samsung onder anderen zowel op high, mid en low range een veel grotere user base op smartphones dan IOS.

  Mijn advies: Neem gewoon een abonnement met smartphones uit Nederlandse winkels, waar je ook Nederlandse garatie krijgt..
  Je betaald helemaal niet dubbel de prijs zoals Boris beweerd. e krijgt de toestel juist goedkoper, kan het eerder aflossen als je wil, je krijgt ongelimmiteerd bellen, gemiddeld 10GB data, etc. Betaal wel netjes je aboo en probeer het liest je smartphones vroegtijdig af te lossen.

  • BassieB

   Helemaal eens Optimus! Behalve dan over Samsung bloatware, ik heb liever kaal. Zit je dan met je s7 en 4gb ram……..waarvan standaard al dik 1.3 in gebruik is -.-

   En ik koop lekker los, sim only ftw! Maarja mijn smartphone is altijd “maar” rond de 250-300 eu en gaat 2 jaar mee.

   • optimuspecs

    Ik heb zelf de Note 8 ( 6GB RAM). Touch Wiz is nu veel lichter dan vorige versies en het ” bloat ware verhaal ” is niet meer van toepassing. Ik zou niet kunnen zonder. Probeer het een keertje 😉

    • BassieB

     Koop voorlopig geen samsungs, overpriced dingen die ram vreten. Ook je nieuwe helaas.

   • optimuspecs

    Ook niks mis mee.

  • Ossies Power

   Optimus

   Ik heb een xalaxy s8 plus losgekocht met een aleen online perpaid bundeltje ..ik bespaar in 1 jaar 800 euro als ik een vodaphone abbo zou nemen met telefoon

   Ik zech: wat je gebruikt betaal je ook voor plus rente ofc

   • KatchPhraze

    Nedv?d

    • Steven

     Lol ik snap m.

     • KatchPhraze

      Hahah all love tho

     • Ranesh Vai

      Ik niet?? 🙁

     • Steven

      voetbalgrapje.

     • Ranesh Vai

      Ik ken de speler, een van mijn favorieten destijds. Maar wat heeft het te maken met het niet nodig hebben van een abonnement?

     • Steven

      omdat hij “zeg” schrijft als “zech” en nedved komt uit Tsjechië.

   • optimuspecs

    Wat voor sim only heb je, als ik vragen mag?

    • Ossies Power

     Niet ik heb prepaid … maand in het buiteland en ben een wifi zoeker 😉

   • optimuspecs

    De Galaxy S8 plus, kost nu bij Samsung 799 euro.

    Bij een tel provider krijg ik dezelfde S8 plus voor 696 euro. Daar al 100 euro winst.

    Ik betaal :
    telefoon 24 x 29 euro = 696
    unlimited bellen : 6 euro per maand
    2GB data : 8 euro per maand

    Dus met een ” sim only ” van 14 euro krijg je ongelimmiteerd bellen + 2GB
    Toestel 100 euro goedkoper en je kan het in 24 delen afbetalen, als je wil ook vervroegd afbetalen.

    Een sim only met 2GB, zonder toestel kost mij ook minimaal 14 euro ergens anders.

    Waar is dan de rente waar jij het over hebt? Of mis ik iets?

 • KatchPhraze

  Een facecam die niet bevalt typeert wel het type iPhone gebruiker.. Sorry holmes.

 • Puk Plet

  ps. Leuk dat Kevin erbij zit (wie hij ook is) maar laat hem dan ook wat zinnigs inbrengen.
  Hij heeft zit alleen maar naar de discussie tussen Boris en Koos te luisteren

  • Jamie

   Ik vind dat ze elkaar wel goed aanvullen: Koos houdt van Apple, Boris rant graag is kritisch op Apple en Kevin blijft zoveel mogelijk objectief met af en toe zinnige teksten tussendoor.

  • LndaKa

   Er viel weinig aan toe te voegen, toch? Wat Boris heel erg heeft is dat hij een eigen werkelijkheid weerspiegelt. Laat weinig ruimte over voor discussie, tenzij je veel feitenkennis hebt. Boris heeft deze ook niet, dus wanneer je hem op de hoogte wil brengen van bepaalde zaken, zeggen deze dingen hem weinig.

 • Steven

  Ik snap niet dat jullie niet inzien dat de chinese crapmerken in sommige gevallen de premium merken van de toekomst worden. Ooit waren Samsung Galaxy’s ook competitief geprijsd. Of een recenter voorbeeld Huawei, zijn de topmodellen van dat merk nog zo goedkoop? Elk merk streeft naar meer marge per telefoon. Ze beginnen budget om marktaandeel te winnen, kijk naar One Plus.

  • Roland van Ipenburg

   Als je interessant wilt doen met een dure smartphone zijn er inderdaad dingen zoals een Porsche Design Huawei die zo’n iPhone X een beetje sneu maken.

   • Ranesh Vai

    En dit soort opties bestaan al zeer lang. Porsche design Blackberries had je bijv. al, maar ook de Nokia Sirocco. Goedkoopste internet-prijzen waren rond de 850, in winkels waren ze duurder. Tel je de inflatie erbij, waren het feitelijk duurdere toestellen dan de X. Al is het verschil wel dat de X meer mainstream is, waar de Porsche designs en de Sirocco feitelijk high roller-dingen moesten zijn.

  • Ranesh Vai

   Je kijkt wel erg naar het merk. Samsungs (en andere merken) lagen vroeger ook al hoog in de prijs. Verschillende Nokia E-series gingen makkelijk over de 600 euro, en zelfs richting de 1000.

   Het was nooit een goedkoop merk, maar gewoon een merk dat van low-end tot high end producten maakte, zolang het te verkopen was. Voor de meeste Aziatische mainstream-merken is het highend vs low-end sowieso niet een ding. Ze verkopen spullen voor 17, 70, 700 en als er een markt is ook voor 7000 of zelfs daarboven.

   Oneplus is gewoon iets dat naast Oppo bestaat onder BBK. Ze kijken gewoon naar wat de markt geeft voor hun producten. Oppo heeft ook hele prijzige bluerayspelers en DACs.

   • Steven

    Ik doel ook op de flagship modellen en niet de midrange en budget. Alle merken die ik noem zijn relatief goedkoper dan de concurrentie begonnen. Welk bedrijf er boven welk telefoon merk staat is dan ook niet zo relevant, Oppo is immers groot geworden met het flagship model van one plus.

    • Ranesh Vai

     Maar niet met als doel goedkoper/competitief te zijn. Jij maakte de vergelijking met goedkope Chinese merken, en dat is niet wat Oppo deed toen ze wat zwaarder op de mobiele industrie gingen inzetten met de Find 5 bijv. Ze hadden niet als doel om een goedkoper China-merk te zijn. Ze konden het product gewoon voor een lager bedrag in de markt zetten (niet zuper goedkoop oid). Later kwamen ze met OnePlus als een soort budgetmerk waarmee ze via dat uitnodigingensysteem voor een lage prijs een toestel wilden pushen, waarbij dat invite-systeem eigenlijk gewoon een marketingtruuk was. Maar in tegenstelling tot de typische Chinaphones waar Boris het over heeft met Dogee en dergelijke, was dat geen craptoestel met zwakke specs oid.

     Samsung begon niet goedkoop. Ze hadden in andere industrieën al apparaten die aan de prijs waren en ook hun mobiele telefoons varieerden van high end tot low end, ook in de dumbphone-tijd was dit al zo.

     • Steven

      Dan verschillen we van mening.

     • Ranesh Vai

      Dit is niet echt een mening-ding. Het is een feit dat Samsung gewoon altijd duurdere toestellen heeft gehad. Dat het in aanzien gegroeid is, is een tweede.

     • Steven

      Haha ok man. Je hebt helemaal gelijk.

 • Tijl Van de Velde

  Koos is helemaal van zijn melk in dit item daar hij niet kan weerleggen waarom een ervaring op een Iphone X anders zou zijn dan op een high-end Android toestel. Het komt er gewoon op neer Koos dat u beinvloed bent door de kerk van het licht.

  • Steven

   hahaha “helemaal van zijn melk” die kende ik nog niet. Nice XD

   • Tijl Van de Velde

    In Nederland gebruikt men die uitdrukking niet denk ik. Het is iets typisch Vlaams.

  • Ranesh Vai

   Het is toch vrij makkelijk te omschrijven? Sowieso de iOS-ecosysteem dat zijn voorkeur heeft. Daarnaast het gegeven dat het een high end telefoon is en het uiterlijk. Klaar. Uiterlijkheden is al sinds het begin der tijden een reden geweest die een dure koop legitiem maakte. Ook bij niet-materiële spullen.

  • Dat heb ik toch direct uitgelegd? Camera, design, scherm en ecosysteem van hardware, services en apps.

   Ik zeg niet dat Apple superieur is hoor, noch ben ik daarvan overtuigd. Het is puur voor mij persoonlijk gewoon de betere keuze.

   • BassieB

    Lol ecosysteem van hardware, +1 voor koos voor de goede jokes.

 • Het enige zinnige dat ik wil zeggen is, 1100 euro voor een telefoon ? JA HOOR!

 • Boris is wel radicaal omgeslagen in zijn mening over Apple, aantal jaar geleden was Apple nog heilig voor hem.

  • Mabelisu

   Dat is ergens ook wel logisch aangezien Apple gewoon echt is ingehaald op vrijwel alle fronten. Een hoop mensen leven nog in het ‘apple tijdperk’, zoals Boris het al even noemt, waarbij ze in de waan leven dat alles van Apple superieur is.

   Ik vind het alleen maar tof als men kritisch genoeg is als consument om ook te kunnen zeggen dat het misschien toch niet zo tof is, en dat er beter spul op de markt is.

   • LndaKa

    Je moet natuurlijk wel weten dat er wat anders is. Veel mensen weten dit gewoon niet. Net als dat veel mensen denken dat Android gewoon het OS van Samsung is.

    We kochten in Nederland ook vaak televisies van Philips. Dat was immers het beste. Maar hier in Duitsland was het zomaar een van de vele merken en iets beter dan alle andere merken. Maar omdat we in Nederland opgroeiden met het idee dat Philips de logische keus was, kochten de meesten tot ver in de 2000-er jaren, Philips. Dit terwijl naar het schijnt die LCD’s helemaal niet zo goed waren volgens mensen die er verstand van hebben.

    Tegenwoordig zie je dit weer met Samsung. Niet op basis van recensies of iets dergelijks, maar op basis van dat je het overal ziet en iedereen denkt dat het een goed merk is. Niet dat ik zeg dat ze slecht zijn, maar het motief om het te kopen heeft met gepercipieerde kwaliteit te maken, en niet met iets dat daadwerkelijk beoordeeld is. Maar de sterke merknaam die Apple heeft, telt die gewenning ook. Android wordt door velen nog altijd gezien als ‘dat andere’, wat niet de norm is.

    • Ik heb zelf eerlijk gezegd weinig met Samsung, heb een hekel aan al die software die ze erover gooien. Doe mij maar stock Android, maar helaas is google voorlopig gestopt met de Nexus-lijn. Gelukkig zit OnePlus vrij dicht bij stock.

     • Ricolav

      Samsungs UI is beter dan stock. Heb je wel eens met de nieuwste Samsung software gewerkt?

      Met stock mis je ook een hoop features en finetuning. Bepaalde zaken die Android pas bij een volgende revisie introduceert, hebben merken al in het toestel zitten. De tijd dat je een hoop bloatware kreeg bij merken is echt wel over. Wanneer je bijv. de LG V30 met de G6 vergelijkt, is de V30 gewoon het toptoestel. Niet alleen door de hogere specs, maar ook door alle features.

      Natuurlijk is het persoonlijk allemaal, maar ik krijg erg de indruk dat mensen gewoon maar wat roepen over dat stock zo geweldig is. Samsungs UI ziet er een stuk eleganter uit dan stock. En ook het menu van Sony (dat overigens redelijk clean is) heb ik liever dan stock wegens de equalizer o.a.

      Je kan natuurlijk een Lineage ROM flashen oid, maar dan mis je dus behalve de features ook zaken als de camera-app die bij de merken vaak beter is dan de vanilla-app.

     • Heb er inderdaad ook over nagedacht om een S8 te halen en deze te flashen naar stock android. Maar vind het gewoon niks, al die extra software. Heb veel samsung telefoons vaak genoeg gezien van anderen en heb er zelf in het verleden ook een gehad, het trekt mij gewoon totaal niet.

     • Rico Chai

      Welke extra software? Op een enkele uitzondering na kun je alles gewoon verwijderen? Alleen de skin is vast. Met een andere launcher heb je daar ook geen last van. Mijn vriendin heeft al een paar maanden een S8. Er staat vooraf bijna niets op dat niet te verwijderen is. En stock wordt inderdaad overschat.

     • Vind de Samsung UI gewoon niet fijn, ben goed te spreken over de Oneplus software die ik nu heb. Is inderdaad geen stock maar bevalt mij prima. Voorheen altijd wel stock gehad op m’n Nexus en vond dat ook altijd heerlijk werken.

     • Xao Ralas

      Wat vind je precies fijn aan stock? Als je bijvoorbeeld de Google launcher installeert, heb je feitelijk gewoon de stock ervaring.

     • Vormgeving met name, en dat ik niks dubbel heb.

  • Tijl Van de Velde

   Android users mochten een paar jaar geleden branden in de hel volgens Boris. Het feit dat hij nu wel met Android werkt wil zeggen dat hij verstandiger is geworden & heeft ingezien dat Android prijs/kwaliteit gezien een veel betere keuze is.

   • Jep, helemaal mee eens.

   • LndaKa

    Qua prijs-kwaliteit zeg je. Maar dit valt best mee. Even zonder de iPhone X, kosten de iPhones en high end Androids toch ongeveer even veel in de regel op het moment van uitkomen? Verder heb je bij Apple langer updates en een goede ervaring qua ecosysteem als je alles al hebt.

    Dus dan betaal je voor je iPhone toch niet echt zoveel meer dan voor een Android-telefoon?

   • android is gewoon beter geworden. het was een jaar of 5 geleden echt kut

    • Tijl Van de Velde

     Dat was het niet Boris maar misschien was u niet in staat om er op een deftige manier mee te werken. Al doende leert men he.

    • Xao Ralas

     Misschien moet je je aanleren gewoon geen uitspraken meer te doen over tech.

     Ik heb bijv. vroeger de HTC Legend gehad, een prima ervaring. Toen had ik ook al een iPhone gehad. Ik heb ook effe de reviews teruggekeken. Wat je zegt is gewoon niet waar.

  • LndaKa

   Was dit wel zo? Ik kwam dit ooit eens tegen, waar hij gewoon vertelt dat hij zijn iPhone gewoon kreeg van Apple: https://youtu.be/w9TiG3PQ-6U?t=35

   Dus toen Boris er zelf voor moest betalen was het vreemd genoeg geen optie meer. Boris vindt gewoon de mooie dealtjes leuk. Gratis is natuurlijk een leuke deal, hij wist op dat moment waarschijnlijk ook niet echt wat Android was en riep dus maar dat het niets was. De Nexus 5 was gewoon een goedkope telefoon en dat bedrag wilde hij wel neerleggen.

   • ik heb mijn iphones meestal wel gekocht hoor. alleen de 5 gekregen denk ik. deze nexus was mijn eerste android. het was toen best een dure phone maar de overstap naar android was erg makkelijk. sindsdien geen iphone meer gehad

    • Xao Ralas

     De Nexus-telefoons waren juist erg goedkoop. De Nexus 5 was 400 euro.

 • Mobieltjes boeien me weinig, hence hierzo een iphone 4 waar nog net wordfeud op draait, maar ik ben intrigued mbt Chinese meuk. Ik hoor Aliexpress in dit item en nog wat namen van andere sites, is aliexpress dan de site waar je het beste bijv een doogee mix 2 kan aanschaffen? Andere, betere sites?

  • Addendum; bestaat er een vergelijking site waar je van alle mobieltjes de specs langs elkaar kan zien? Teveel keuze op die sites 🙂 , ik wil 200,- max betalen, maar liefst wel ff optimale eruit halen.

  • Ranesh Vai

   Gewoon effe vergelijken. Gearbest en banggood heb je bijv. ook nog. Zijn ook vaak aanbiedingen.

   Check GSMArena om specs te vergelijken. Verder moet je je een beetje verdiepen in hoe goed Mediatek-SoC’s presteren tov die van Qualcomm. Voordeel van de MTK-dingen is dat ze qua CPU-vermogen gewoon snel zijn. De GPU is minder snel en efficiënt, maar dat maakt voor jou kennelijk toch niet veel uit.

   Op Youtube vind je zat besprekingen van alle populaire China-phones.

   Overigens, als je zo lang met een telefoon doet, zou ik niet al te veel gaan besparen.
   Maar ook gewoon een telefoon van een mainstreammerk zou ik altijd overwegen met het oog op garantie bijv. (de eerste twee jaar). Via Amazon is tegenwoordig best het nodige aan interessante deals te vinden. Ook China-phones bedenk ik me nu.

   Voor max 200 euro zou ik o.a. kijken naar een ZTE Axon 7 of een Xiaomi Mi A1.

   De Axon 7 is wel al even uit, maar biedt qua specs wel de beste ervaring en heeft dual speakers en een goede koptelefoon uitgang (gaat harder dan de meeste andere telefoons). De Xiaomi-telefoons worden best lang up to date gehouden. Je hebt overigens ook nog de goedkopere varianten van Xiaomi, genaamd de RedMi-toestellen die vaak in de buurt komen, maar toch net een stukje minder zijn (de Redmi Note 5 komt binnenkort uit en zal ook rond de 200 zijn, en die ziet er redelijk interessant uit).

   Enige nadeel kan zijn dat het Xiaomi-menu je tegenvalt, maar dat is op te lossen door een launcher te installeren, kan gewoon via de playstore, 30 seconden werk. Dan ziet het menu er gewoon uit als stock. Of je installeert een launcher waarmee je helemaal los kan gaan qua creativiteit.

   Hier de drie naast elkaar: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8067&idPhone2=8776&idPhone3=8893

   • Kenju Marantzi

    Xiaomi Mi 5X ook een aanrader.

   • Dank voor je expertise Ranesh! Hier kan ik wat mee 🙂 , je dropt wel wat jargon zoals mediatek-soc’s & qualcom, iets om vanmiddag uit te zoeken. Mbt ZTE Axon 7 zie ik ze hier wel voor meer staan dan 200 euro, vanaf de 300+ $ ( https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20171109224132&SearchText=ZTE+Axon+7 ).

    • Ranesh Vai

     Mediatek en Qualcomm zijn merken processoren. Qualcomm SoC (system on a chip, CPU (processor), GPU (‘videokaart’) en dingen als de GSM-antenne, GPS, etc worden daar allemaal in geregeld. Qualcomm was vroeger altijd wat je wilde hebben omdat deze voor de westerse markten beter afgesteld was. Mediatek/MTK was meer voor de Aziatische markt en goedkopere markten, maar tegenwoordig is het allemaal een stuk beter waardoor ze juist in jouw prijsklasse toch heel interessant kunnen zijn.

     ZTE Axon 7 voor 200 was waarschijnlijk een aanbieding die ik gisteren zag of inmiddels uitverkocht en opnieuw geplaatst. Ik wilde eigenlijk de mini-variant aanraden, totdat ik de gewone ook voor 200 zag. Aanbiedingen komen vaak voor op deze sites, dus het is steeds zaak om het eea bij te houden en je kans te pakken.

     • Dank voor de info & tips!

     • Ranesh Vai

      Graag gedaan. Mocht je vragen hebben of advies willen, weet je me te vinden. Hier of evt. via twitter (zelfde naam).

     • Dank!

      Moet zeggen dat ik ‘em nu wel begin te knijpen. Heb uit een soort impuls bui die ZTE Axon 7 4G via gearbest besteld, maar de order staat nog steeds op processing, nog niet verpakt. Volgens de verkoop link wordt hij tussen 19 Nov – 1 December verstuurd, dus misschien moet ik geduld hebben, maar als ik de gearbest site reviews online lees….. Jesus, da’s niet best, no pun intended. Op de blaren zitten dan maar voor mijn eigen gierigheid een goedkoop telefoontje op de kop te tikken zonder eerst te verdiepen in de verkoper.

      Voor wie dit bericht nog tegenkomt, wat zijn de ervaringen met gearbest?

     • Ranesh Vai

      Als je de reviews nakijkt, zul je altijd negatieve verhalen tegenkomen. Ik heb persoonlijk alles altijd geleverd gekregen. Ik denk dat ik voor zo’n 400 euro daar spullen besteld heb de afgelopen twee jaar.

      Het is vooral de garantie waar je tegen aan zit te kijken wat lastiger is omdat je het vaak terug moet sturen naar China. Al is het misschien interessant om eens te mailen met ZTE om te kijken wat hun Europese support voor je kan doen. Hier vind je de contactgegevens:
      http://support.zte.com.cn/support/web/Contact.aspx Er is ook een telefoonnummer voor België waar ze naar ik aanneem ook Nederlands (nou ja, Vlaams, maar ok) spreken.

      Je kan twee dingen doen hierin. Eerlijk zijn en uitleggen dat je je toestel in China gekocht hebt en dat je je afvraagt of je in het geval van problemen door hen geholpen kan worden met een garantieclaim.

      Of je kan liegen en zeggen dat je een telefoon gekocht hebt bij een webshop die failliet is en dat je je afvraagt of ze iets voor je kunnen betekenen mocht er iets mis gaan.

      Via Gearbest heb je sowieso garantie al is deze wel maar één jaar.

     • Dank, dat jij al 400 euro hebt besteed en de goederen hebt ontvangen geeft deze burger wat moed. Ik wacht nog even af..vind het wel apart dat de dispatch datum, de datum waarbinnen het toestel wordt verscheept steeds lijkt te schuiven.

     • Ranesh Vai

      Dat is vrij normaal. Als het volgens reguliere wegen ging, had je hem al in huis gehad. Maar ze worden van voorraad naar voorraad verschoven en via een of andere door de overheid gesubsidieerde weg naar Europa verscheept. Dit is ook waarom de verzendkosten vaak gratis zijn, terwijl het gewoon via PostNL iets van 20 euro kost.

     • Ranesh Vai

      Nog één ding vergeten; Gearbest doet via het Fok-forum ook aan Nederlandse support. Zie: http://forum.fok.nl/topic/2409315

   • IkDraagRibBroeken

    Jeetje, jeetje, jij hebt echt je best gedaan om geloof waardig over te komen, dat je hier zo veel tijd in steekt… ik heb daar geen tijd voor!
    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Je valt wel een beetje door de mand.

    • Ranesh Vai

     Gewoon getypt tijdens het kijken van het item. En mijn best gedaan om geloofwaardig over te komen? Verklaar je eens nader?

    • BassieB

     Really? Geloof waardig? Jij bent echt simpel als een deur.

     • IkDraagRibBroeken

      ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      Jij zeker weten BassieB, optimuspecs en ranesh Vai, echt een comedy central, jullie moeten je eigen is zien hier zo,dit moet niet gekker worden.
      ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

     • BassieB

      http://www.encyclo.nl/begrip/geloofwaardigheid

      Ontzettend simpele ziel, hup terug naar school jij.

     • IkDraagRibBroeken

      is ook mogelijk want kinderen met een downsyndroom kunnen een IQ van 100 hebben, dat is gewoon goed hoor!dan kom ik aardig in de buurt van een kind met het downsyndroom! met mijn IQ van 95 voor het laatst gemeten op de basis school.
      ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

     • BassieB

      95iq? Lol dan zit je flink onder jet gemiddelde, verklaart wel het een en ander.

     • IkDraagRibBroeken

      Maar jaah als je een MBO niveau 3-4 opleiding hebt gedaan ben ik idd wel erg dom ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

     • BassieB

      Indrukwekkend is het iig niet. Overigens zegt opleidingsniveau weinig over je IQ, meer over discipline en concentratievermogen. Maar jij als grote denker van deze generatie wist dat natuurlijk al.

 • Daniel Wesselink
  • Daniel Wesselink

   Aardige bedragje:p

  • Nipponsei

   Maar dan heb je wel een dure bundel, je kan hem ook wel voor rond de 55,- per maand krijgen maar dan bespaar je op MB’s of belminuten.
   Moet wel zeggen dat 64gb niet langer genoeg is voor mij, zelf heb ik een 128gb SD kaartje in mijn S7 maar als ik dus voor de nieuwste Apple zou willen gaan moet ik dus 200,- extra neertellen voor de 256gb versie…

   • Daniel Wesselink

    Ik heb nog niet besteld, ik zat zo te kijken :p

 • mima kake

  Ik begrijp niet waarom het nog steeds een telefoon genoemd wordt.
  Voor mij is het gewoon een pocketcomputer. 🙂

  • Bridgeman

   Voor mij ook, ik bel nooit met het ding. De enige reden waarom ik een iPhone 7 Plus abonnement heb afgesloten is omdat ik een ding bij me wilde hebben waarmee ik altijd alles overal op kan zoeken op internet, filmpjes kan kijken op een groot scherm, muziek kan luisteren, en een paar kleine games kan spelen.

   Oké, en omdat ik een iPhone wilde nadat de batterij van mijn kut Samsung Galaxy Ass weer eens dood was gegaan.

   • mima kake

    pfew, dan ben ik niet de enige gek die er zo over denkt. 😉

 • feyenoord1908koen

  bij welke sites kan je dat dan verzekeren boris? ik ben het zelf nog nooit tegengekomen. heb het wel zitten overwegen om een chinese android telefoon te kopen maar door het gezeik van inklaringskosten en btw etc heb ik toch maar in nederland gewoon een telefoon besteld.

  • Xavier Roemer

   Kan je vaak bij je telefoon afsluiten via je provider. Verder heb je nog partijen als Pro-Assist die het voor providers vaak doen maar ook los aanbieden. Vaak hoort het gewoon tot je inboedel of kun je apart toevoegingen erbij nemen.

  • optimuspecs

   Dat gebeurt gewoon op veel Chinese websites. Boris, noemt een aantal op in dit item.
   Als je goed kijkt, zie je de optie om tegen douanekosten te verzekeren bij afrekenen. Lightinthebox bijvoorbeeld. https://lightinthebox.com/nl

 • allert bakker

  Maar koos je bent echt niet goed snik dat je zo’n bedrag voor een telefoon neer ligt? Ik weet dat je van dure merken houd, maar dit is gewoon stelen van je eigen portemonee. Koop dan een nieuwe broek want deze is volgens mij een beetje stuk. En dan hou je ook nog wat over. Of koop crypto currencies, of spaar het in een spaarvarken?

  • Of koop wat je graag wil hebben en geniet van het leven 😉

   • Michel

    Inderdaad, conformisme. Je krijgt van mij een plusje. 😛

   • allert bakker

    Ga ik toch liever op vakantie voor dat bedrag, haal je veel meer plezier uit.

    • Michel

     Ja, je zegt het zelf al, ‘jij’.

    • Jij bent mij niet 😉

    • Ricolav

     Waarom niet beiden? Ik snap niet zo goed waarom je zo veroordelend bent.

    • Marcos

     Ik heb de schurft aan vakanties. Stop met meningen brengen als feiten.

   • IkDraagRibBroeken

    De vraag is: heb je het nodig ?

    • Jaapie18

     Daar kijkt een iphone fan niet naar. 🙂

  • Jaapie18

   Apple verdient er dik aan. De telefoon is echt veel minder waard hoor.

 • Deafz

  Premium: Boris geeft af op Apple

 • Nipponsei

  De goedkope markt gaat uiteindelijk gelijk trekken met de high-end markt qua hardware, dat zie je nu gebeuren en word alleen maar erger in de toekomst. De grote jongens op de markt kunnen dit alleen voorkomen door extreem zware patenten aan te leggen, alleen is dit erg duur en zijn ze vaak nog te omzeilen ook. Dus ik denk dat het uiteindelijk op de services aan komt. Het probleem (of juist voordeel) hiervan is dat Android open en voor iedereen is waardoor dus al die goedkope telefoons op Android draaien en dus ook toegang hebben tot alle services die er op Android aangeboden worden. Hiermee heeft Google een groot voordeel ten opzichte van Apple.

 • Chrosser

  Over marketshare: In Europa en Amerika hebben gewoon ontzettend veel mensen een iPhone. Wereldwijd is dat inderdaad een stuk minder. In Azië hebben ze allemaal cheape Android devices. Maar dat zijn wel de aantallen.

  De kwaliteit van apple producten is gewoon superieur. Het kantelpunt zal pas komen als die kwaliteit gelijkgetrokken wordt maar de prijs een stuk minder is. Dat kan gewoon niet zonder dergelijke kwaliteitscontrole etc

  • Kenju Marantzi

   In alle markten heeft Android een groter aandeel: http://pocketnow.com/2017/09/13/us-iphone-market-share-2q17-android-kantar-worldpanel

   Maar zoals vaker opgemerkt hier, gaat het om het geld dat je uit de markt trekt. Daar genereert Apple gewoon veel meer dan Android. En zolang dit waar is, is er geen reden om aangepast beleid te voeren natuurlijk. Dat de kwaliteit van Apple-producten superieur is, is niet waar. Ik heb zelf al een jaar of vier iPhones van mijn werk, en ik ben niet bijzonder tevreden. Ik heb de X nog niet in mijn handen gehad, maar alles van de 6-8 heeft ongeveer hetzelfde idee qua bouw, en ik was niet kapot van de manier waarop die dingen gemaakt zijn met een flinke gap tussen het achterpaneel en het scherm. Het beweegt ook altijd iets. Veel mensen merken dit niet, maar ik dus wel. Dan ben ik meer fan van wat de andere merken doen die veel degelijker aanvoelen. Ik vind de Sony-toestellen altijd wel als een blok aanvoelen. Zeker nu ze een aluminium achterpaneel hebben, zou dat zomaar mijn privé toestel kunnen worden. Nu een Mate 7.

   • Ranesh Vai

    Ook is het wel tekenend dat de S7 het meest gebruikte toestel is: https://nl.hardware.info/nieuws/53480/samsung-galaxy-s7-is-meest-gebruikte-smartphone-in-q2-2017

    Dus het idee dat het alleen maar goedkope toestellen zijn waarmee het marktaandeel vergaard is, is ook wat te makkelijk gesteld.

    • IkDraagRibBroeken

     Volgens een webanalist zijn de low en de mid range het meest verkocht en de s7 het meest gebruikt, dat wil niet zeggen dat de s7 het meest verkocht wordt.

     Misschien zitten s7 mensen gewoon langer op hun mobiel per dag of dat die gebruiker langer dan een paar jaar met hun mobiel doen.
     En overal staat nog steeds in elke grafiek de 1gb en 2gb gewoon met kop en schouders boven iedereen uit!

     • Ranesh Vai

      Ik zeg nergens dat de S7 het meest verkochte toestel is. De bedoeling van mijn opmerking daarin was puur wat ik aangaf, namelijk dat het te makkelijk is om te stellen dat de reden dat Android zo’n groot marktaandeel heeft, puur komt door de goedkope segmenten en die bijv. voor opkomende markten en de budgetcategorie interessant is.

      Ik heb de comment waar je hier op reageert niet aangepast trouwens.

      Het is duidelijk dat je op je pik getrapt voelt omdat ik je aansprak op je HDD-blunder; laat dat gewoon gaan. Iedereen maakt fouten.

     • IkDraagRibBroeken

      Hahahahaha echt een blunder ?
      ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      Gast, ik heb een fultime baan en daarbij heb ik echt wel meer dingen aan mijm hoofd!

      Jij zit echt veel te diep te graven!jij doet net als of dit voor jou een full-time moderator bent je reageert op elk item zo dra die binnen komt!

      Daarbij heb ik al duizend keer gezegt dat hey een voorbeeld is… en dat jij compleet helemaal het punt mist van mijn opset daarmee vind ik een nog grotere blunder dat jij dat niet begrijpt!

      Verder was mijn punt van de hardeschijf en de behuizing puur als inspiratiebron te melden.
      Alsof mensen direct dingen kopen kopen die ik voorstel…

     • Xao Ralas

      Wat een droeftoeter ben je toch.

     • BassieB

      Lmao wat een retard deze corduroy debiel.

     • Rock Smits

      0 reten

     • IkDraagRibBroeken

      Ik moest gewoon heel erg lache !
      ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • sa_nl

   Het marktaandeel in Europa voor Apple, is alleen groter in UK, Frankrijk, en de scandinavische landen, de rest van Europa gaat meer voor android, neemt niet weg dat er natuurlijk nog genoeg mensen met een iphone rondlopen.

   In mijn omgeving zie ik meer android dan apple telefoons.

 • IkDraagRibBroeken

  nu betaal je nog maandelijks een x bedrag voor je smartphone, dadelijk bouwt Appel, Microsoft, Amazon, google: hun eigen lucht schip waar een paar miljard mensen op kunnen wonen, een nieuwe thuis, met schone lucht, geen zwerf afval, een schone zee, etc etc, waar je dan een maandelijks bedrag voor gaat betalen, stukje bij beetje wordt het schip groter gemaakt(building in progress)zo dat er mee mensen kunnen en uiteindelijk om de aarde te vervangen! dan leven we met zijn alle op een grote smartphone !

  just me and my nerdy brain !

  • BassieB

   Plenty stupid, but hilariois nonetheless.

 • Donstil

  Whow er zaten wel een hoop onwaarheden in dit item zeg, Boris zat er een aantal keer behoorlijk naast.

  Verder snap ik niet precies wat het probleem is van een product voor de “Elite” (Ik tik dit op een X)? Waarom moet alles voor iedereen zijn.

  De een koopt een X de andere een doggy 2, de een eet van de Lidl de ander gaat naar de slager.

  Wie daar dan gelijk in heeft ga je nooit uitkomen.

  Verder ligt de btw vrij invoeren grens op €23,- bij post. De grens van €150 is voor invoerrechten bovenop de btw.

 • sa_nl

  Wat Boris nog vergeten heeft als advocaat van de Duivel, is dat de Iphone x het meest kwestbare toestel is van alle vorige Iphone’s, hij schijnt heel makkelijk kapot te gaan bij een val op het scherm, maar ook op de achterkant.

  Persoonlijk vind ik ook dat de X achterlijk duur is, maar het is net zoals bij kunst, wat de gek er voor geeft, en tot nu toe komt Apple er mee weg.

  De grafische sector is van vroeger uit altijd bij Apple terecht gekomen, omdat toen Apple eigen cpu’s had waar al grafische instructie’s inzaten, nu is dat voordeel totaal weg, want er zit gewoon een intel in.

  Het enigste voordeel om voor Apple te kiezen is nog het OS, dat is lichter(dan windows), en beter geoptimaliseerd naar de hardware. Daar betaal je dan wel een prijs voor.

 • Stinkyfingahz

  240 euro is de goedkoopste doogee mix 2 die ik tegenkom..

  • de presale is net afgelopen inderdaad. Hij was 169 in . de presale

   • Stinkyfingahz

    My bad, verder een tof item!

 • Rik Lamme

  HAHAHA.

  Goed item, maaruh…

  Ik heb nu twee iphone’s gehad, de 3gs en de 6s, beiden + 2 jaar plezier… en een hoge inruilwaarde.

  Ik heb meerdere androids gehad. One X, drama, na anderhalf jaar was die op. Moto G, die was inderdaad prima en goedkoop, OnePlus One via invite, na ander halve maand kapot! LG G3, top ding, goed verkocht.

  Dus ja, voor mij is het dan toch gewoon een iPhone X, vind hem echt rete duur, dus wacht nog even omdat mijn 6s het nog steeds prima doet (batterij is kut en dat is schande).

  EN boris, wat heb jij voor ding in je klauwe, iedereen ziet aan het soort schijnende chroom shit dat het chinese rommel is.

  iPhone is voor mij, als Frontend Developer ook een stukje, aanschijn, van ik moet me shit testen op dat ding omdat veel, heel veel marktaandeel van de unieke bezoekers browsed met iOS.

 • Inftexius

  Als een giga technerd zou ik nooit maar dan ook nooit een apple machine kopen. Of t nu een mac of een iphone is. Die shit loopt gewoon ver achter op de rest wat betreft hardware. Waarom zou je een mac voor 1500 euro kopen als je daarvoor de meest sicke laptop kan kopen? Verder wordt er gezegt in de video: kijk in de college zalen iedereen heeft mac. Fout! Ik zie mss 5% mac in de collegezalen.

  • Jaapie18

   Tja. Daar kijken die mensen niet naar. Als de volgende iphone een baksteen is. Kopen ze die gewoon.

 • Rotorkotor
  • Savage inderdaad 🙂 #TheNotch

  • Ranesh Vai

   Dat kapsel op 0:52, haha. Hoewel ik niet zo goed snap waarom mensen daar zo over vallen. Ik vind dat op de X er prima uit zien.

 • Steez977

  Een discussie en niet 1 woord over privacy, en hoe Google en Apple daar mee omgaan.
  Maak je gebruik van Google services, dan ben jij een product voor Google. Zijn veel mensen OK mee, net zoals veel mensen best OK zijn om wat meer te betalen voor een phone.

  Veel mensen (/jongeren?) kunnen zich geen echt (relatief) dure dingen (huizen, auto’s) veroorloven, dus dan kopen ze maar exclusieve sneakers, hand-bag of een dure telefoon. Zo hebben ze toch nog een beetje de illusie van met de consumptie-maatschappij mee te kunnen.

 • Pascal

  Ikzelf heb een ZTE Axon 7 dual sim, een uitmuntende telefoon. Moet zeggen dat deze regelmatig software updates krijgt. Hij draait nu op 7.1.1. met beveiligingspatch van oktober. Daar kan een fabrikant als Samsung nog wat van leren.

  • Sang-G

   Welke rom draai je?

 • manoahvdvelde

  Misschien is het waar dat je nog de helft van de mensen met een iPhone ziet, maar een boel daarvan hebben gewoon nog een iPhone van 3 jaar oud.

 • Kid MMXV

  Kleine correctie. Het is tegenwoordig (bij Tele2 althans) goedkoper om via provider je telefoon te kopen. IPhone X 1060 euro (prijsvergelijker 1148 euro)
  Samsung S8 580 euro (prijsvergelijker rond de 589+/- 20 euro voor goedkoopste shops). Dit was ook dezelfde prijs bij release.

  Ik zelf heb laatste de Xiaomi Redmi 4X voor 116 euro + iets van 50 euro klaringskosten en belasting (helaas was gepakt). Ik kon de Note voor ~130 krijgen, niet voor gekozen omdat ik het design van de Redmi 4X beter vond. Voor pak en beetje alles onder de 150 euro maakt de snelheid mij niet echt uit. Zolang het maar redelijk goed doet en design mooi is.

 • LA

  Als gesteld wordt dat de I-phone X een product voor de elite is, moet eerst gedefinieerd worden wie de elite is. Nederland is überhaupt een relatief rijk en technisch ontwikkeld land, dus is de gemiddelde Nederlander niet misschien al deel van de elite wanneer je het op internationaal niveau bekijkt? Als je het op die manier bekijkt klopt namelijk zowel Koos zijn argument over I-phones in de trein, als de data die Boris aandraagt.

  Ik koop nog steeds geen telefoons van boven de 350/400 euro. Heb nu een LG G4 waar ik het alweer een jaar of 2 mee doe. En behalve een vervang van m’n scherm dat inmiddels nog maar een euro of 30 kost, als ik het zelf doe en uit China laat komen werkt het naar behoren. Nou moet ik wel zeggen dat ik nooit iemand ben geweest die erg hype- of merk-gevoelig is, dus dat veranderd je perspectief natuurlijk wel enigszins.

 • Sang-G

  Ik loop al jaren met Xiaomi toestel.

  Mi2s zelf in bezit gehad.
  Mi3 zelf in bezit gehad.
  Mi4 zelf in bezit gehad / mijn vrouw ook.
  Redmi note zelf in bezit gehad.
  Redmi note 2 / 3 /4 zelf in bezit gehad / mijn vrouw ook en zwager ook.
  ** Loop nu met een Redmi 3S Prime en wil nu de Xiaomi Mi A1 halen.

  Bekende vlaggenschippen zoals Samsung / HTC / LG / Apple is ook prima en vaak is het de naam die het zo duur maakt. Maar voor mij blijft het Xiaomi.
  Ook omdat de community super groot is, en de ROM development voor Xiaomi groot is. Er komen genoeg ROM’s beschikbaar voor de Xiaomi devices. Omdat ze vaak de Qualcomm Snapdragon SoC hèbben.

 • Marcos

  Eens met Koos. Een touchscreen is alleen van belang, als je de muis en het toetsenbord loskoppelt. Anders gebruik je het niet.

 • KuukeBakker

  De Chinese smartphones zullen op een dag de high end toestellen weg spelen, tenzij er binnen nu en 3/4 jaar opties komen in de high end toestellen wat iedereen massaal wilt gebruiken.

  Ik heb laatst zo een Chinese mobiel op een website gekocht die levert vanuit Nederland. Volledig met garantie en snel in huis. Je kunt het ook met abonnementen combineren. http://www.smartphoone.nl

  Had de Redmi 4x, moet wel eerlijk zeggen dat het echt een bang for buck is. Xiaomi heeft onlangs nog een eigen winkel geopent in Spanje.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord