Menu Premium
Loading...

Pokken Tournament DX Review: Zo tof als het eruit ziet?

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
07/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals de trouwe Gamekings-kijkers weten, zijn er op de redactie velen die de Pokémon-franchise een warm hart toedragen. Shelly en Emiel behoren tot deze groep. Het duo heeft in het verleden een hoop  Pokémon-games gespeeld. Vaak betrof dit de bekende RPG’s die sinds jaar en dag uitkomen voor de vele Nintendo handhelds. Zo nu en dan maakt de franchise echter een uitstapje naar andere genres. Pokkén Tournament is hier een goed voorbeeld van. Emiel heeft de nieuwe fighting game uitgebreid onder de loep genomen. Pokémon-liefhebber Shelly is eveneens aangeschoven. Benieuwd naar Emiel zijn bevindingen? Check nu Pokken Tournament DX Review: Zo tof als het eruit ziet?

Biedt de game meer dan zijn ‘voorganger’?

Pokkén Tournament DX is een Pokémon en Tekken cross-over fighting game. Vergelijkbaar met deze port naar de Switch is bijvoorbeeld Mario Kart 8 Deluxe, waar ook een aantal extra’s aan zijn toegevoegd in de Switch-versie. Zo krijgen we straks een vijftal nieuwe Pokémon om de arena mee te betreden. Deze Pokémon zaten destijds wel al bij de arcade-versie van de game. De nieuw toegevoegde Pokémon zijn Scizor, Darkrai, Empoleon, Decidueye en Croagunk.

Emiel zet zijn ontwikkelaarsbril af en bespreekt deze titel als een volleert game critic. Wat is jullie menig over Pokkén Tournament? Kan jij de fighting game waarderen, of ben je van mening dat deze cross over niet zo goed uit de verf komt? Laat je horen in de comments onder Pokken Tournament DX Review: Zo tof als het eruit ziet?

 

Loading...
 • Abdi Abdirisak

  JJ ziet er anders uit vandaag?

  • Rick Gommans

   Hahaha inderdaad. Vast een klein foutje.

  • RomeoNovember

   Volgens mij is hij naar de kapper geweest.

 • Dayshiro Eustatius

  y’all sleeping on Pokken tournament

  • BBOnePiece

   Mee eens! De game is echt vet! Ik had de demo voor de Wii U maar daar hoefde ik em niet voor. Heb em voor de Switch gehaald en het is echt wreed! Decidueye is zo leuk om mee te spelen.

 • genghiskaan

  Ben er blij mee dat ze de wii u games re-releasen omdat zoveel mensen ze nog niet gespeeld hebben. hoop dat mario maker (2) en smash bros. deluxe ook snel uitkomt.

  • Pascal Tettero

   de mario maker demo bedoel je? nee niet zeggen dat het geen demo was want er zaten 9-10 vijanden in? van de 100+. echt te weinig opties voor mij. de mensen die het nu nog spelen zijn die van moeilijke levels houden.. beter een mario kart maker met oneindig veel opties. leuk veel circuits waar je makkelijk vanaf kan vallen als je geen skills hebt.. ook de reden dat ik mario kart 8 niet superleuk vond, online zou 99.9% babypark eerder kiezen dan snes rainbow road en verder geen unlockables voor alle cups dus hoefde geen moeite te doen.. ik gebruik geen karts dus die gouden kart boeide me niet.

   smash bros heb ik 3 dagen gespeeld, 1 van de redenen was de opstart vragen voor een memory card om domme screenshots op te slaan??? en dat elke keer weer vragen. heb hem op de wii u en ook wat dlc gekocht dus tja niet echt boeiend al die poorts.. mensen kopen een switch om wii u games te spelen? beter dat ze er een goede editor instoppen waar ik toffe levels van kan maken.

   als ze nou mario kart met veel nieuwe circuits uitbrachten ipv gewoon een poort met battle mode. een echte fan had wel een wii u gekocht voor een mario kart. mensen die hem al hebben zouden gewoon korting moeten krijgen.
   ik ga een switch kopen voor odyssey, maar ben nog wel teleurgesteld zolang ze geen mario kart 9 uitbrengen. de echte fans hebben nu minder nieuwe games dan die neppe gasten XD

   • genghiskaan

    ja dat snap ik ook wat je zegt, ik vond mariomaker persoonlijk echt vet, maar ik snap ook dat je het als mede wii u eigenaar jammer vind dat je die game nu allemaal maar voor je kiezen krijgt. uiteraard zou mariokart (9) of maker wel tof zijn. toch vind ik het fijn heb zlef mariokart opnieuw gekocht voor de switch en vind t toch tof dat ik die nu mee kan nemen.

 • Pascal Tettero

  die firstlook stream zouden jullie moeten afschaffen of iets anders doen. jullie zaten meer boven dan beneden, wel blij met mijn foto met dennis en emiel. gister was wel een beetje te druk, had liever bij de stream gezeten en dan nog de monster motorshow gekeken.. verder stond het geluid iets te hard misschien???

 • BBOnePiece

  Sprekende als voormalig Wii U eigenaar kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat die Wii U ports een mooie aanvulling vormen op de line-up voor de Switch. In het geval van BotW, Mario Kart en Pokken draaien de games in een betere frame rate en dankzij het cartridge format worden de laadtijden op de Switch dramatisch ingekort(hoewel het bij zelda dan weer net langer duurt). Het netto effect ervan is dat Mario Kart 8 Deluxe een betere game is dan MK8 en zo geld dat ook voor Pokken DX.

  De grote grap voor mij is juist dat ik al aardig wat van de games op de Wii U heb gespeeld maar de keuze vrijheid die de Switch biedt qua gamen maken het gewoon aantrekkelijkere games. Dat er bij de Switch ook nog eens uit de doos 2 controllers worden meegeleverd maakt het ook makkelijker om lokale multiplayer games te kopen dan bij de Wii U. Bij die laatste zat iedereen altijd verward te kijken als ik zei dat we de Wii remote moesten gebruiken. Iedereen had juist verwacht met hun eigen tablet controller aan de gang te kunnen gaan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord