Menu Premium
Loading...

Pokemon X en Y Review

15/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is eindelijk zover, de Pokemon X en Y review is er! Nu de game al een paar dagen in de schappen ligt, willen Steven en Skate vertellen wat ze van de nieuwe Pokemon X en Y vinden. Zullen de heren het ouderwetse Pokemon-gevoel herbeleven, of wordt dit een flop?

Je kan met een gerust hart zeggen dat Pokemon een van de grootste franchises is in de game-industrie. Er is bijna niemand op deze aardbol die nog nooit Pokemon gespeeld heeft, laat staan iemand die er nooit van heeft gehoord. Met de allereerste games Blue en Red, waren de RPG-behoeftes van menig GameBoy-speler vervuld. Sindsdien heeft Nintendo nog vele succesvolle Pokemon-games uitgebracht, van de memorabele Gold en Silver, tot de misschien wel iets minder succesvolle Black en White. Dat Pokemon Black en White niet goed waren ontvangen, lag voornamelijk aan het feit dat er geen Pokemon van de oude generaties in de game te vinden waren.

Nintendo heeft ditmaal goed naar de kritiek van het publiek geluisterd en je zult daarom ook veel bekende Pokemon tegenkomen, waarvan veel van de oude generaties zijn. Het aantal vangbare Pokemon is opgeschroefd tot maar liefst 720! Daarnaast speelt de game zich af in een compleet andere wereld in vergelijking met de vorige games, namelijk Kalos. Niet alleen de verhaallijn is anders, maar ook de stijl is geïnspireerd op Parijs, wat uniek is in de Pokemon-franchise.

Als echte JRPG-liefhebber schuift Steven graag aan tafel en ook Skate ontbreekt niet als het om Pokemon gaat. Ben jij benieuwd of deze Pokemon X en Y de moeite waard zijn om te spelen, of kunnen we het beter op jeugdsentiment houden? Je hoort het van Steven en Skate in deze Pokemon X en Y review.

Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Platform: Nintendo 3DS
Pokemon X en Y Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch