Menu Premium
Loading...

Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor DLC Review

25/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet schrikken, JJ kondigt dit item alleen maar aan en stelt vervolgens de vragen. Daarna houdt hij vooral zijn waffel. Het woord is natuurlijk aan hardcore fan Emiel die de DLC voor Pokemon Sword & Shield gespeeld heeft. De titel is Isle of Armor. Voor de man kwam de uitbreiding net op tijd, want hij heeft vrijwel alle Pokémon in de game al gevangen. Nu kan hij weer op jacht naar 107 nieuwe ‘oude’ wezens. Oud omdat ze al in de vorige edities zaten.

107 nieuwe ‘oude’ Pokémon klaar om te vangen

Maar het is niet alleen maar oud nieuws. Er is een nieuwe verhaallijn. Je gaat in de leer bij Mustard, die de mentor was van Leon en zijn eigen dojo runt. Je zult de Legendarische  Kubfu ontvangen, die je uiteindelijk kunt evolueren in Urshifu. Onderweg neem je het op tegen een rivaal: Klara, een Poison-type Trainer in Pokémon Sword, en Avery, een Psychic-type Trainer in Pokémon Shield. Wat vond Emiel van het verhaal? Kon het de DLC dragen of niet?

De belangrijkste onderdelen DLC op een rij

  • Kubfu is een nieuwe Legendarische Pokémon van het type Fighting. Hij heeft de Ability Inner Focus. Hij evolueert in de Legendarische Pokémon Urshifu. Deze heeft twee verschillende vormen: Urshifu (Single Strike Style) heeft het type Fighting/Dark en Urshifu (Rapid Strike Style) heeft het type Fighting/Water. Beide hebben een nieuwe Ability: Unseen Fist. Ook hebben beide vormen van Urshifu een eigen Gigantamax-vorm.
  • De drie starter-Pokémon van de Galar-regio, Rillaboom, Cinderace en Inteleon, zullen alledrie ook een Gigantamax-vorm krijgen.
  • Terugkeer van twee oude favorieten, namelijk Venusaur en Blastoisez  krijgen hun eigen Gigantamax-vorm.
  • Galarian Slowpoke verschijnt voor het eerst. Hij heeft het type Psychic en Ability Gluttony / Own Tempo. Met een voorwerp dat je in dit nieuwe gebied vindt, kun je hem evolueren in Galarian Slowbro.
  • De Isle of Armor Pokédex wordt toegevoegd aan je Pokédex. Hierin verschijnen ook enkele oudere Pokémon: onder andere Volcarona, Kingdra, Dedenne en Lycanroc.
  • Nieuwe kledingsstukken, waaronder kledingsstukken gebaseerd op personages uit Sword en Shield, zoals Team Yell, Marnie en Rose.
  • Nieuwe Move Tutors die aanvallen kunnen leren.
  • Apricorns waarmee je zeldzame Poké Balls kunt maken.
  • Een Exp. Charm die de Exp. Points die je ontvangt verhoogt.

DLC is onderdeel Expansion Pass

Om de DLC te verkrijgen, moet je de Sword & Shield Expansion Pass kopen in de Nintendo eShop. Deze kost €29,99 en biedt toegang tot de DLC The Isle of Armor, even als de tweede DLC The Crown Tundra, die in het najaar van 2020 uitkomt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch