Menu Premium
Loading...

Point and Click: Een genre dat verdwenen lijkt te zijn

12/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuw research item. Dit maal is JJ terug de tijd in gedoken, mede op aanvraag van de community, om eens uit te zoeken wat er gebeurd is met de Point and Click adventures. Dit genre stond altijd hoog op de lijst als het ging om zijn favoriete games in de periode 1985-1995 waren het games die de covers van tijdschriften sierden. Maar als we dan op dit moment kijken wat er nog van over is, dan is dat vrijwel niets. Of toch wel? JJ heeft het uitgezocht en zit klaar om jullie te vertellen wat er gebeurd is en of er nog pareltjes van dit genre te vinden zijn.

Door plaatjes heen lopen en heel veel tekst

De geschiedenis van Point and Click adventures begint eigenlijk al voordat er al te veel geklikt werd. Dit type games bestuurde je in de good old days voornamelijk door middel van commands. Doordat er in dit soort games ook zoveel tekst zat lijkt het erop dat dit genre misschien ook wel de start was van verhalende games. In plaats van dat je de pixels maar moest geloven werden er nu daadwerkelijke dingen verteld.

Point and Click in een modern jasje

Tegenwoordig zien we niet tot nauwelijks nog iets van dit genre. Althans dat lijkt zo. Het staat in ieder geval niet echt in de picture. Maar dit betekend niet dat het zich niet heeft uitgebreid. Telltale Games heeft na 2000 voor dit genre een behoorlijk eigen stijl ontwikkeld. Ze hebben ook aardig wat games op hun naam staan waaronder hun succesnummer ‘The Walking Dead, a Telltale game series’ . Vooral seizoen 1 was een groot succes. Je maakt nu geen gebruik meer van het klikken, omdat je kunt gewoon rondlopen door middel van de knoppen, maar het genre blijft identiek. Telltale is echter niet meer zoals het vroeger was. Wat nou als je op dit moment toch nog steeds verse games wil spelen die old school Point and Click aanvoelen, maar met de grafische kwaliteit van nu? Kan dat? JJ gaat het jullie in dit research item allemaal vertellen!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch