Menu Premium
Loading...

Play Je Deze Nog: ouderwets scheuren in Project Gotham Racing 3

17/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Koos heeft zijn bejaardenwoning in Arnhem eens omgekeerd en kon daar ergens in een hoek nog een oude game vinden. Alhoewel oud, zo oud is Project Gotham Racing 3 ook nog niet. Het gaat hier immers om een Xbox 360 game. En die console kwam vorige week ongeveer uit. JJ stoft de Xbox 360 af en samen kruipen de twee heren zonder rijbewijs achter het virtuele stuur voor deeltje 3!

Flink verouderd?

Racing-games zijn bij uitstek games waarbij de virtuele schoonheid van een game wordt getoond. Games zoals Gran Turismo en Forza Horizon zijn niet alleen toffe racegames, ze tonen ook de kracht van de consoles waar ze op worden gespeeld. Hoe zit dat met Project Gotham Racing 3? Was dat in die tijd eigenlijk een krachtpatser op het gebied van schoonheid? En hoe ziet het er nu uit, zoveel jaren later? JJ zou in ieder geval wel een nieuw deel willen zien. Daar is hij weer aan toe namelijk.

De career mode

Er zaten ook in deze racegame allerlei verschillende modus. Zo was er bijvoorbeeld een hele vette career mode. Hierin kon je steeds verder komen en nieuwe auto’s vrijspelen. Het was een afwisselende career mode en dat vond JJ wel mooi. Er waren ook allerlei verschillende soorten races. Koos heeft alle auto’s zowat bij elkaar gespaard destijds op zijn studentenkamertje. Want zo oud was hij toen. Daarnaast had de game Gotham TV. Daar kon je je tofste foto’s en video’s uploaden en delen met andere spelers. Voor die tijd een vooruitstrevende functie. Tegenwoordig kunnen we dat natuurlijk ook met onze console zelf. We vonden alles tof en toch is er geen PGR meer. Wat heeft de serie uiteindelijk de das omgedaan? Is het bijvoorbeeld de Forza-serie geweest die ervoor zorgde dat Gotham Racing tegenwoordig niet meer in de schappen te vinden is? JJ doet nog één keer een oproep voor een nieuwe versie van de game. Desnoods op Gamepass. Dat zou toch mogelijk moeten zijn in de toekomst…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch