Menu Premium
Loading...

Play je deze nog: Doom (1993)

04/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuwe Play je deze nog, de eerste van 2020. En aangezien Doom: Eternal de game van de week is, is het ook behoorlijk toepasselijk om maar eens terug in de tijd te gaan. Heel ver terug in de tijd. Naar 1993 om precies te zijn. Doom kwam toen namelijk voor het eerst uit, en JJ, Koos en Jelle hebben besloten om de PlayStation 5 maar eens aan te slingeren en de game weer eens te spelen.

Doom

Het was de allereerste Doom die ooit is uitgebracht, en ook zeker niet de laatste. Doom heeft inmiddels namelijk zoveel games dat er met gemak een boek over kan worden geschreven. Niet dat iemand dit waarschijnlijk ooit zal doen. De campaign, waar Jelle, Koos en JJ in dit item mee aan de slag gaan, is misschien wel de lastigste Doom die er bestaat. Daar komen de heren in dit item wel weer achter. Deze game liet miljoenen gamers kennismaken met de snelle, zenuwslopende actie waar de franchise om bekend staat. Maak in dit item de wedergeboorte van de first-person shooter nog eens mee en ervaar hoe leuk het is om demonen te verslaan waar het genre zo populair door geworden is. Het klinkt in ieder geval als een gaaf avontuur (de mensen die de campaign al gespeeld hebben weten natuurlijk al of dit zo is of niet).

Zeker niet de eerste

De eerste, en nu gaven even in de geschiedenis graven, stamt dus alweer uit 1993. Daarna volgden (en we gaan ze hier zeker niet allemaal benoemen) Doom II (1994), Doom 3 (2004) en nog wat uitbreidingen op deze game. Toen kwam in 2016 de laatste versie uit. Maar iedereen is natuurlijk in afwachting van Doom Eternal, die uitgesteld is en nu in plaats van november 2019 in maart 2020 uit gaat komen. Hopen we. Alle zekerheid is dankzij het uitstellen van de game namelijk wel verdwenen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch