Menu Premium
Loading...

Planet Zoo Review: kopen, budgetbak of slopen?

15/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daan is de laatste paar dagen druk bezig geweest met Planet Zoo. Niet veel mensen op de redactie (zeg maar gerust geen een) is zo enthusiast over Planet Zoo als Daan. Logischerwijze zit hij dan ook bij deze review, net zoals Jelle.

Aan de slag met je eigen dierentuin

En wie wil dat nou niet? Je zult waarschijnlijk zelf ook wel eens in een dierentuin hebben gelopen en gedacht hebben van ‘waarom staat dit hier’ of ‘waarom staan deze dieren bij elkaar’? In deze game kun je het allemaal zelf invullen. Met of zonder budget. In de game is het natuurlijk de bedoeling dat je een dierentuin gaat bouwen. Zo simpel is het. Althans, in theorie. In de praktijk (en dit kun je natuurlijk zelf instellen) is het echter allemaal een stuk lastiger. Tenzij je de uitdagingen natuurlijk uit zet en je het voor jezelf wat makkelijker maakt. Dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, met veel mogelijkheden kun je losgaan in een game waar je al je dierentuin-dromen waarheid kan laten worden.

Simulatie van een ander niveau

Althans, dat beweert Frontier Developments, de developer van Planet Coaster en Zoo Tycoon. En dit zijn natuurlijk niet zo maar twee voorgangers. Het zijn twee succesvolle games. Hoeveel verschil er daadwerkelijk te merken zal zijn is natuurlijk altijd afwachten, maar de simulatie is in ieder geval gedetailleerder dan ooit (ieder dier heeft zijn eigen persoonlijkheid) en het managen van deze dieren heeft ook daadwerkelijk zin. En: ze beloven limitless creativity. En dat zal voor de mensen die houden van dit soort games als muziek in de oren klinken. Speaking of which, ook muziek is weer aanwezig in de game. Om maar even met een climax te eindigen. De vraag is of Jelle nu ook overtuigt is van de grootsheid van deze game. Daar kom je achter in deze review.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch