Menu Premium
Loading...

PES 2020 Review: Kopen, budgetbak of slopen?

19/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt elk jaar wel hetzelfde liedje met dezelfde afloop. PES is eigenlijk de enige concurrent van FIFA. Het grote FIFA dat binnenkort ook met zijn nieuwe versie gaat komen. Vorig week was het (tijdens het begin van de FIFA 2020 Demo) echter al de beurt aan PES 2020 om zich te laten zien. JJ (een fanatiek FIFA-speler) en Koos (een fanatiek PES-speler) hebben beide afgelopen weekend hun tijd en energie in de game gestoken. Kan PES eindelijk de concurrentie aan met FIFA?

PES 2020, of eFootball PES 2020…

Nieuwe naam, nieuwe standaard? Dat zal nog even afwachten zijn, maar de game zelf lijkt niet zoveel verandert te zijn. Wat dat betreft kan de vergelijking met de titel van de game wel gemaakt worden: geen grote wijziging en nog steeds herkenbaar. De gameplay is misschien een stuk houteriger dan die van FIFA, maar het budget is dan ook een stuk kleiner. Dit is ook de voornaamste reden dat de game niet op kan tegen de verkoopcijfers van FIFA. Zo ook niet dit jaar. Maar, zeg natuurlijk nooit nooit. Zelfs JJ begint namelijk te twijfelen…

Officiƫle partnerships

Nog een grote reden dat gamers liever voor FIFA dan voor PES kiezen zijn de licenties. FIFA heeft namelijk zo’n beetje elke licentie die je maar kunt bedenken. En de laatste jaren is dit door EA alleen maar uitgebreid. PES probeert dit te counteren door een verband aan te gaan met onder meer Bayern, Barcelona, Juventus (in FIFA ook niet onder de officiĆ«le naam speelbaar) en Manchester United. De rest van de teams mist echter zijn naam en shirts. Daarnaast probeert Konami ook van de wat kleinere competities (die FIFA niet heeft) licenties van te verkrijgen. Soms succesvol, soms niet. Het is en het blijft een belangrijke reden dat FIFA beter verkoopt dan PES.

Denk jij dat PES op het gebied van gameplay dit jaar eindelijk de concurrentie aan kan gaan met FIFA? Welke van de twee voetbalspellen ga jij kopen en spelen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch