Menu Premium
Loading...

PES 2018 Review: Dé voetbalgame van het jaar?

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
26/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Binnen het sportgenre is in Nederland de aandacht vooral gevestigd op de grote voetbalgames. Ondanks dat een serie als 2K’s NBA2K door de media steevast wordt geprezen, is het voor games die niet de voetbalsport betreffen moeilijk om voet aan de grond te krijgen. De eeuwige strijd tussen FIFA en PES leeft ook dit jaar weer. Maar kijkend naar de harde cijfers moet worden geconcludeerd dat er van een echte strijd eigenlijk geen sprake is. FIFA staat bijna ieder jaar op nummer 1 in de Nederlandse verkooplijsten. Dit betekent echter niet dat PES ook in kwalitatief opzicht onder doet voor de grote concurrent. Zo was de media vorig jaar enthousiast over PES 2017, terwijl FIFA toch wat meer kritiek te verduren kreeg. Skate en Koos hebben de afgelopen week PES 2018 flink kunnen spelen. Check nu de PES 2018 Review: Dé voetbalgame van het jaar?

Is PES weer koning in voetbalgameland?

PES heeft altijd een trouwe groep gehad die de serie een warm hart toedraagt. Zowel Skate als Koos maken hier naar eigen zeggen deel van uit. Van oudsher is Skate een echte footie-gamer. Hier kwam echter een einde aan met het uitkomen van de diverse shooters.

Een tijdje geleden kon je al zien hoe Skate samen met Koos de PES 2018 demo besprak. Zijn skills bleken, ondanks zijn geminderde interesse, nog allerminst vervaagd. Zoals trouwe Gamekings-kijkers weten is er voor Koos maar één echte voetbalgame, en dat is PES. Aan liefde voor Konami’s voetbalserie dus geen gebrek!

Ondanks de liefde voor de serie die beide heren nog altijd koesteren, schromen ze niet een kritische blik te werpen. Zodoende levert het duo een goede review van de game af. PES 2018 wordt over het algemeen goed ontvangen door de media. Wat is jullie mening over PES 2018? Licht je voorkeur bij FIFA of is het voor jouw de Pro Evolution Soccer-serie dat de klok slaat? Laat je horen in de comments onder deze PES 2018 Review: Dé voetbalgame van het jaar?

Loading...
 • Become a legend zat al eerder in pes. Al voordat fifa met die story kwam. Ieder jaar wordt er ook weer gezegt dat pes de mindere game is. Het is ook lastig vergelijken want ze hebben ongeveer een kwart van het budget wat fifa te besteden heeft.
  Ik speel al Jaren geen pes meer maar heb het altijd de leukere game van de 2 gevonden. Iets meer diepgang, iets minder casual en gewoon kwa gevoel iets realistischer.
  Volgens mij was 2014 een beetje de beste die ik ooit gespeeld heb. Was dat geen ps3?

 • Damian Verduna

  Elk jaar speel ik beide games, FIFA en PES, gewoon omdat ik een voetbalfan ben en ik beide games geweldig vind. FIFA is wat meer arcade en PES meer simulatie, beide stijlen vind ik erg tof. FIFA speel ik vooral voor de betere multiplayer en omdat al mijn vrienden het spelen en PES voor de fantastische Master League die ik op PC met mods kan spelen. Elk najaar kan ik mij dus iig vermaken met deze 2 voetbalgames naast alle andere games die er uitkomen.

 • LA

  Ik kijk nog even aan hoe Fifa er uitkomt dit jaar, maar anders toch zeker voor PES gaan. Vooral de bar slechte keepers stoorden mij intens bij de vorige delen, als dat inderdaad verbeterd is wordt het een stuk aantrekkelijker om weer eens een jaartje PES te spelen.

 • Redouan

  Ik speel altijd pes en pes is echt de betere game voor mij, maar toch ga ik voor FIFA dit jaar. Dit heeft maar 1 reden. Al mijn vrienden halen FIFA en dan zit ik daar met mijn pes. Vooral als online niet altijd lagvrij is. Ik vind FIFA niks maar ik probeer er dit jaar goed in te worden zodat ik al mijn vrienden die al jaren FIFA spelen te kunnen verslaan.

 • Padawan1993

  Tja zolang al je maten FIFA spelen dan is het een beetje lastig om over te stappen.

 • Spud82

  Ik ga voor het eerst in 10 jaar eens geen footy halen. Merk dat ik de interesse voor de sport ook aan het verliezen ben, dus dat lijkt me een mooi moment. Ik denk dat het op game gebied ‘bevrijdend’ voelt en er erg veel extra game tijd over zal blijven.

  • RomeoNovember

   Ik heb echt precies hetzelfde, ben er allemaal wel een beetje klaar mee.

  • andrelepate

   Herkenbaar…zou het iets met leeftijd te maken hebben?

   • Spud82

    Dat zou voor sommigen kunnen gelden. In mijn geval heeft het, zoals gezegd, hoofdzakelijk te maken met de sport uit het oog verliezen. Natuurlijk draait voetbal al langer om geld, maar vandaag de dag wordt het me te absurd. Met als gevolg dat de verschillen nog groter worden, het Europese voetbal (CL) vaak pas leuk wordt vanaf de halve finales en de nationale competitie ‘nutteloos’ aanvoelt. Daarbij neemt het niveau van de eredivisie verder en verder af (ik ben/was in eerste instantie liefhebber, dan pas (succes)supporter :)) en is ook Oranje inmiddels bedroevend.

 • Coffee

  Yes Yes mijn acount word gesaved,ook nog eens een damn lekker item.

 • Asdorino90

  PES is koel en EA mag van mij FIFA Street remasteren.

 • aerox010

  PES is een beetje als een Xbox, het is tof en zit goed in elkaar maar niemand heeft em dus koop je maar weer FIFA.

  • Treffend

  • Steven

   De waarheid als een koe helaas

 • Rico

  Ik vind PES juist wat iets realistischer qua gameplay, maar het gebrek aan licenties en de gamemodes van Fifa zorgen er bij voor dat ik voor Fifa kies.

 • jerry

  Waar ik me mateloos aan erger is dat bij een getimede sliding als verdediger oid altijd naar de benen van de tegenstander gegleden wordt. Dus ruim op tijd de sliding ingezet omdat de aanvaller de bal vooruit tikt en dan kom ik in beeld gegleden. Hatikidee, gele kaart.
  Maar ja de gameplay he. Licentie, pff idd optionfile erop. Gewoon CLeague gewonnen met BMünchen hoor. alle spelertjes een tattootje .Fifa blijft een poepspel

 • Mosap7

  Skate, aan het begin van de review was je wat kritisch en negatief over PES2018 ten opzichte van PES2017. Aan het einde zeg je dat het een stap in de goede richting is. niet kent consistent 😉

 • Bas

  Het zou gewoon mooi zijn als konami met een grote gamestudio als 2k gaat samenwerken. Dan kan je echt een goede tegenhanger van fifa aanleveren. Ik speel altijd pes, maar dit jaar laat ik hem links liggen. Ik ben gewoon klaar met de online lag en alleen zuid europeese tegenstanders te treffen. Die nog met een inbelverbinding online komen. Daar komt helaas nooit verandering in merk ik wel. Tevens is elk jaar iets overpowerd, vorig jaar was het voorzet en dan inkoppen met een 2m speler . Het jaar daarvoor was het de hoge steekpass.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord