Menu Premium
Loading...

Persona 5 Tactica Review: Kopen, budgetbak of slopen?

24/11/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate is een fan van de Persona-franchise. De typische over de top actie van developer Atlus heeft hem altijd kunnen bekoren. Wel komen er de laatste tijd erg veel spinoffs op de markt. Allemaal games die de naam Persona in de titel dragen, maar totaal andere gameplay bieden. Als gamer moet je dus goed oppassen wat je koopt. Persona 5 Tactica is de nieuwste telg uit de familie. Skate nam de game mee naar huis en kwam terug met zijn ervaringen. Dit is de Persona 5 Tactica review.

Persona 5 Tactica review: Persona 5, maar dan turn- based

Persona 5 Tactica is een tactisch rollenspel uit 2023, ontwikkeld door P-Studio. De game is een spin-off van de Persona-serie, wat op hun beurt weer een onderdeel is van de grotere Megami Tensei-franchise. De game is uit op  de Nintendo Switch, PS4, PS5, PC, Xbox One en Xbox Series X/S.  Het spel vindt gelijktijdig plaats met de gebeurtenissen van Persona 5. De Phantom Thieves of Hearts werden hierin getransporteerd naar een alternatieve wereld die vol zit met oorlog en onderdrukking. Om dat te bestrijden vormen ze een alliantie met een groep vrijheidsstrijders die bekend staat als het Rebel Corps.

Bestaat er ook zoiets als teveel Persona-games?

De gameplay van het spel kun je het beste samenvatten als een strategische RPG met grid-gebaseerde navigatie en turn-based gevechten. Dat is iets totaal anders dan in de meeste Persona-delen. Atlus wilde echter ook een keer een spel maken dat e kon plaatsen in het strategische rollenspelgenre. En dit is het eindresultaat. Hoe beviel Skate het  allemaal? Was de typische wacky Persona vibe weer aanwezig? Miste hij de meer realtime actie uit de vorige delen niet? En hoe tactisch waren de battles in deze titel? Het antwoord op alle vragen zie en hoor je in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch