Menu Premium
Loading...

Persona 5 Royal Review – Kopen, budgetbak of slopen

02/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij de lancering in 2017 vertegenwoordigde Persona 5 de volgende evolutie van de Persona-JRPG formule. Persona 5 Royal gaat daar naar eigen zeggen nog eens dik overheen. De ‘remaster’ zou de turn-based gevechten versterken en de sociale mechanics, evenals de complexe systemen eromheen, verbeteren. De game voegt ook nieuwe personages, verhaal en een uitgebreide post-game toe. Dat kan ontwikkelaar Atlus natuurlijk allemaal we zo mooi zeggen, maar er is er maar één man die bepaalt of dat ook goed heeft uitgepakt. En dat is Skate. De man die een dikke twee jaar terug helemaal verslingert raakte aan de oorspronkelijke game. Hij ging dus zonder een spoortje van twijfel met de Royal-editie van Persona 5 aan de slag.

Voor de mensen die Persona 5 niet kennen

De gameplay van de originele JRPG Persona 5 blijft in Royal intact: je jaagt op corrupte personen, infiltreert dungeons op basis van hun persoonlijkheid en vecht jezelf turnbased langs tientallen vijanden. Dat doe je allemaal terwijl je naar school gaat en relaties opbouwt met verschillende mensen. Hoe weird kan een game zijn… En dat is precies waarom Skate zo in love was met Persona 5. de combinatie van een diepe, goede JRPG en de weirde stijl, dat zag ie nergens anders. Het was uniek en volstrekt eigen. En hij houdt van games die iets oprecht anders doen dan anders.

Als je Persona 5 hebt, is de Royal-editie dan nog wel interessant om te spelen?

De hamvraag is natuurlijk of Persona 5 Royal echt wat toevoegt aan de spelervaring die je met Persona 5 hebt meegemaakt. Het is geen Resident Evil 3 Remake die ruim 20 jaar na het origineel nog een keer op de markt komt. Deze shit ligt nog vers in het geheugen. Waardoor het zo maar als een snelle cash grab gezien kan worden als er niks nieuws onder zon is. Is dat ook zo? Houdt Skate het na een uur of vijftien al voor gezien omdat het teveel van hetzelfde is? Of raakt hij weer compleet verslingerd aan de game en slaat hij weer 100 uur van zijn leven stuk. JJ vraagt het aan hem in deze review van Persona 5 Royal.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch