Menu Premium
Loading...

Persona 4 Arena Preview

17/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

JRPG fans zitten er waarschijnlijk al een tijdje op te wachten. Of beter gezegd, op te hopen. Japanse games hebben door ervaringen in het verleden niet altijd evenveel vertrouwen in de westerse markt. Dit zorgt ervoor dat JRPG fans in het Westen niet altijd de games kunnen spelen die ze graag zouden willen spelen. Atlus neemt de gok en heeft vertrouwen in Persona 4 Arena. Mogelijk heeft dat te maken met een verandering in de franchise. Waar de Persona fans voorheen nog een typische JRPG aan het spelen waren, zul je in Persona 4 Arena de strijd op een andere manier aangaan. Het is namelijk een fighting game geworden. Of dat een slimme zet is geweest, hoor je van Skate en Steven in de Persona 4 Arena Preview.

Steven is een fan van de Japanse games en baalt dan natuurlijk ook van de grote moeite die gedaan moet worden om Japanse games te bemachtigen. Hij was dan ook een gelukkig man toen hij hoorde dat de Persona franchise ook naar Nederland kwam. Het kwam alleen niet in de verwachtte stijl. Een vechtvariant van de RPG-serie is behoorlijk anders, maar stemde Skate tevreden. Vooral toen hij er achter kwam dat naast Atlus ook Arc System Works mee heeft gewerkt aan de game.

Voor de Persona fans die de voorgaande delen hebben gespeeld, wordt het een feest van herkenning. Personages uit Persona 3 en Persona 4 zullen namelijk speelbaar zijn. Samen met de “Shadow selves” zul je andere personages uit de franchise alle hoeken van de kamer moeten laten zien.

Het is mooi dat zulke Japanse games het westerse daglicht zien, zodat de fans ook hier kunnen genieten van de authentieke gameplay. Maar het is niet zonder reden dat vele games niet aanslaan. Het gebrek aan vernieuwing in veel Japanse games is een belangrijke oorzaak daarvan. Atlus heeft met de Shin Megami Tensei reeks geen slechte run in Europa en Amerika, maar laat vooralsnog geen grote gameplay wijzigingen zien en komt nu met deze variatie. Of dit de gamers tevreden zal stellen, is nog maar de vraag. Kijk jij uit naar de game en is dit de beste Japanse franchise die we in Nederland hebben? Steven en Skate hebben er zo hun mening over en gaan je er van alles over vertellen in de Persona 4 Arena Preview.

Ontwikkelaar: Arc System Works, Atlus
Uitgever: Atlus
Platform: PlayStation 3 en Xbox 360

Persona 4 Arena Preview

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch