Menu Premium
Loading...

Permadeath in Hellblade: goedkoop of geniaal?

09/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nieuws op deze woensdagmiddag! Ninja Theory, bekend van games als Devil May Cry, Enslaved en natuurlijk het aangekondigde Hellblade: Senua’s Sacrifice. Die laatste titel is nu in opspraak gekomen omdat de game wellicht een permanente dood kent. Met andere woorden, wanneer jij als speler te vaak het loodje legt, zou je save game verwijderd worden en kun je van vooraf aan beginnen. Voor Koos en JJ was dit nieuwsfeit aanleiding de studio in te duiken voor een kort item. Hierin staat de vraag centraal wat deze keuze van de ontwikkelaar zegt over de game. Koos en JJ verschillen in ieder geval behoorlijk van mening. Benieuwd naar wat ze hierover te zeggen hebben? Check dan Permadeath in Hellblade: goedkoop of geniaal?

“Permadeath is een achterhaald principe”

Er moet benadrukt worden dat dit nieuws nog allerminst bevestigd is, maar het gerucht gaat al een tijdje de rondte. Door de publicaties van enkele grote gamesites worden de geruchten alleen maar hardnekkiger. Feit is in ieder geval dat het tot een hoop discussie heeft geleid op de redactie. Koos is van mening dat deze permadeath enkel een teken van zwakte is. Hij refereert aan oude tijden waarin gameontwikkelaars de moeilijkheidsgraad van hun games aanzienlijk maakten, om op deze manier gamers langer bezig te houden met hun game. Koos is dan ook niet te spreken over de vermeende keuze van Ninja Theory om permadeath in Hellblade te stoppen.

JJ ziet het anders. Hij ziet het inpassen van ‘hardcore permadeath’ als een stunt. Volgens hem getuigt het van lef als ontwikkelaar Ninja Theory het concept van een permanente dood zou toepassen in hun nieuwe game. JJ vindt dat de geringe moeilijkheidsgraad van veel moderne games hem gemakzuchtig maakt. Koos kan zich hier niet in vinden en merkt op dat hij de permanente dood meer als een dreigement ziet. Wat is jullie mening over deze kwestie? Genieten jullie van de druk die een permanente dood met zich meebrengt, of kunnen jullie je goed vinden in de redenatie van Koos? Laat het weten in de comments onder Permadeath in Hellblade: goedkoop of geniaal?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch