Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de plotse draai van PlayStation naar cross gen

08/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je vaker Gamekings kijkt, is het je vast niet ontgaan: PlayStation houdt er een opzienbarende strategie op na als het gaat over de PS5 games. Eerst gaf man aan dat men toch echt in generaties geloofde. En dat het niet veel zin had om PS5-games voor de PS4 te creëren. Terwijl nu, een jaar later, er toch is gekozen voor het cross gen uitbrengen van de meeste triple A games. We verzinnen die niet zelf. Het was de baas van PlayStation, Jim Ryan die dat in 2020 meerdere keren zei. Gran Turismo 7 werd zelfs als PS5-exclusive gebrand. Totdat Hermen Hulst, baas Sony World Wide Studios bekendmaakte dat de games tóch cross gen uit gaan komen. Waarom? En veel belangrijker, hoe communiceerden ze dat. Want dat de pandemie veel verziekt, snappen wij ook wel. Maar zijn ze eerlijk en oprecht? Hoog tijd voor Boris en JJ om in deze Peepshow de stand van zaken op te maken.

PlayStation kijkt naar de concurrentie

De strijd tussen Sony en Microsoft is uiteraard waar dit allemaal om te doen is. Geen van beiden wil gezichtsverlies lijden, maar daarnaast wel zoveel mogelijk games en consoles verkopen. Er barstte echter een storm van kritiek vanuit de community los toen duidelijk werd dat de Xbox Series S en X enkel cross gen games had. De CEO van Sony (Jim Ryan) reageerde direct door te zeggen dat PlayStation zich liever focust op de toekomst. Dat ze geloofden in generaties. Iets wat nu (ineens) toch omgedraaid is. De vraag is: waarom doet Sony nu ineens iets wel, wat ze toentertijd niet zagen zitten?

Van toekomst naar verleden en zelfs je brievenbus

Tuurlijk kan iedereen ook wel bedenken dat als je je alleen maar op je nieuwe console focust je daar geen vrienden mee gaat maken. Zeker in een tijd waarin de PS5 schaars is. Maar gezien de eerder stellige mening vraagt zo’n 180 graden switch wel om enige uitleg. Onze vaste piepers van de Peepshow, Boris en JJ gaan dit hele verhaal voor je uit elkaar trekken. En als dit niet genoeg voor je is heeft Fortnite ook nog een interessante media campagne gekozen. Epic is namelijk mensen @ random kaarten via de post aan het sturen. Zonder dat ze ooit een adres aan Epic hebben gegeven. En Bethesda is niet heel standvastig als het gaat om ideologie. En ook hier vinden de beste stuurlui aan wal, Boris en JJ natuurlijk ook iets van..

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch