Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% speciaal over de stand van zaken in de gamesindustrie

20/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor onze Premium leden staat een gloednieuwe editie van de Peepshow klaar. En niet zo maar een, want vandaag serveren we een speciale editie. JJ is aanwezig terwijl Daan en Koos aanschuiven. Ze doen dat om met JJ terug te kijken op de afgelopen maanden. Hoe kijken zij aan tegen de gangbare trends? We kennen de mening van Boris en JJ, maar zien Daan en Koos de zaken anders? Hoe beschouwen zij de aankopen van Sony en Microsoft? Is het te stil rond Nintendo? En hoe ervaren zij de communicatie van de industrie jegens gamers. Met als voorbeelden onder andere de ellende rond eFootball, GT7 en andere titels. Je gaat het allemaal zien en horen in de Peepshow van 19 april 2022.

Het is laatste tijd wat (te) stil rond Nintendo

In deze editie hebben de heren het niet alleen over de strijd tussen PlayStation en Xbox. Er wordt ook gesproken over Nintendo. Want wat zijn ze daar aan het doen? De Nintendo Switch gaat nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Maar qua games is het al een tijdje stil gebleven. We weten bijvoorbeeld dat Zelda Breath of the Wild 2 pas in 2023 uitkomt. En over Metroid horen we niks. Wat zijn ze dus aan het uitvreten? Gaan ze ook studio’s overnemen? Komt dan eindelijk die 4k versie van de Switch uit? JJ bespreekt het uitgebreid met Daan en Koos. 

Veel gamers hebben vertrouwen in publishers opgegeven

De drie spreken ook over de matige communicatie jegens gamers en het gebrek aan vertrouwen in publishers. Iets wat je goed zag bij de lancering van de NFT’s in videogames. De eerste stappen in dit metier liepen uit op een koine drama. Hebben gamers groot gelijk dat ze de NFT niet pruimen? Of zijn ze te snel met hun oordeel? Je gaat horen hoe Daan en Koos erover denken. Oftewel, je krijgt een uitgebreide terugblik op de stand van zaken in de gamesindustrie anno 2022 in de Peepshow. En dat is niet op alle vlakken een fraaie…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch