Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over overname deel Square Enix & Buffett koopt Activision aandeel

03/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook deze week zit de Peepshow goed vol. Zelfs met last minute nieuws. Want er gebeurde een hoop. Het lijkt er steeds meer op dat de industrie in een transitiefase zit waarin straks alleen nog een paar grote bedrijven overblijven. De studio’s vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zo gaat Boris en JJ het vandaag onder andere hebben over de verkoop van een deel van Square Enix, de afwikkeling van de verkoop van Activision/Blizzard en Warner Bros Studios wat mogelijk te koop staat. Daarnaast is er nieuws over Twitch en Ubisoft. Je gaat het allemaal zien en horen in de Peepshow van dinsdag 3 mei 2022.

Gaat Warner Bros Studios naar Xbox of PlayStation?

Met de gestage stroom aan overnames van publishers en gamestudio’s de laatste tijd, is de logische vraag: Welke publisher of studio volgt? Gaat het wederom Microsoft zijn die de aankoop doet? Of is het toch Sony PlayStation? Of misschien een andere partij? En welke publisher of studio is er aan de beurt? Een sterk gerucht is dat het wellicht zou kunnen gaan om Warner Bros Studios. Insiders melden dat zij hun gamestudio’s en IP’s te koop willen aanbieden. Stappen Xbox of Sony er in? Beide partijen hadden immers laten weten dat ze nog niet klaar zijn met acquisities. Boris en JJ hebben het erover en spreken hun verwachtingen uit. Verder hebben we het over de Game Pass en Ubisoft+. Want er is een aparte melding gedaan door Ubisoft op Instagram. Met daarin onbedoeld een flinke scoop. Wat die scoop is dat hoor je zo.

Aandelen van Activision/Blizzard gedeeltelijk in handen van Buffett: Berkshire

Verder hebben we het in deze editie van de Peepshow ook over Activision/Blizzard. Het lijkt er op dat de aandeelhouders akkoord zijn met de overname, maar minder met de bonussen voor de leiding. Ook hebben Boris en JJ het over Twitch. Het bedrijf is niet winstgevend en willen dat wel doen. Advertenties moeten daarbij gaan helpen. En dus hebben ze een nieuw beleid. Gaat dat positief uitpakken? Je gaat het allemaal zien en horen in deze editie van de Peepshow. 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch