Menu Premium
Loading...

!@#$%show: ‘Is dit serieus alles wat de ESA van de E3 kan maken?’

15/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de E3 periode kan ook de Pe3pshow uiteraard niet achterblijven. En hoe toepasselijk is dan ook het onderwerp van deze nieuwe E3 special. Voor deze aflevering gaan JJ en Boris samen op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: ‘Wat stelt de E3 van organisator ESA anno 2021 nog voor?’ Een vraag die in de tijden van ‘alles moet online’ uiteraard meer dan terecht is. Oftewel, wat heeft de ESA dit jaar van de E3 gemaakt. Hebben ze een echte online E3 beleving in elkaar gesleuteld? Of zetten de mensen achter de E3 gewoon een stream open en laten ze de bedrijven zelf alles fixen?

Een online beurs als de E3 2021 organiseren

Dit is een open deur, maar we trappen hem toch open: een online beurs organiseren kost veel minder geld dan een fysieke beurs. Je hoeft geen gigantische hal in Los Angeles af te huren, geen catering te laten komen, geen huisvesting voor alle media te fixen en nog veel meer. En toch komt er wel het een en het ander kijken bij het organiseren van zo’n online beurs. Je wil per slot van rekening als event natuurlijk wel dat er mensen gaan kijken. Het is a whole other ballgame. Daarom kwam de ESA met een E3 portal waar je als media en fan kon rondlopen. Zodat je toch een beetje een E3 gevoel kon krijgen. Zijn ze in die opzet geslaagd?

Je kunt nergens zomaar van uitgaan

De E3 is met afstand de belangrijkste gaming beurs van de hele wereld. De beurs wordt al sinds 1995 steevast ieder jaar georganiseerd en kan daardoor rekenen op een bepaalde allure. Echter moet je de relaties met al die gamemakers wel warm houden. Je kunt er namelijk nooit van uitgaan dat de groten der aarde zomaar even op komen draven. Daar moet je wel wat voor doen. Wat de ESA gedaan heeft, bekijken we in deze speciale E3 editie van de Peepshow. video. En het is helaas geen vrolijke geworden…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch