Menu Premium
Loading...

PC platform discussie: Zit er nog wel leven in Steam?

13/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steam is lang heer en meester geweest als het gaat om gameplatformen. Inmiddels hebben steeds meer uitgevers hun eigen platform gestart. De Epic launcher, EA’s Origin, Ubisofts Uplay, Blizzard’s Battlenet en natuurlijk de Windows store. Daarnaast heeft de retro gamesite Good old games ook zijn eigen gameplatform gelanceerd, GOG Galaxy. Krijgt Steam eindelijk wat echte concurrentie? En hoe gaat het sowieso met Steam? Boris, Kevin en Steven zitten klaar in de podcast setting om hier eens even goed over te discussiëren. Ze hebben een laptop aangesloten en leggen de platformen eens naast elkaar. Check nu: PC platform discussie: Zit er nog wel leven in Steam?

Wat is eigenlijk een gameplatform?

Is het een winkel? Een bibliotheek waar je games in verzamelt? Of een marktplaats waar je ze ook weer verhandelt? Steam is langzaamaan gegroeid tot alle drie en meer. Je koopt er je games, ze downloaden snel en je lanceert ze vanuit je eigen verzameling. De verzameling van Boris hebben we pas uitgebreid besproken. Te uitgebreid als je het aan Steven vraagt. Die van Kevin en Steven zijn ook al een keer langs geweest in een apart item. Steam is natuurlijk ook een sociaal platform. Je kan met elkaar chatten, je eigen pagina customizen en elkaar zelfs games cadeau doen. Meer dan alleen een plek waar je games geïnstalleerd staan dus.

Maar gaat het nog wel goed met Steam? Over de store hebben we het al vaker gehad. Er zijn nu zoveel games te krijgen op de Steam markt dat de vette games niet meer goed uitgelicht worden. Ze hebben dan wel weer een persoonlijke queue toegevoegd op basis van je eigen bibliotheek. Maar werkt het nog? Wat vinden jullie? Beginnen er scheuren te ontstaan in het daarvoor onkreukbare Steam imago? Gaat Microsoft eindelijk doen wat Gameguru Boris al jaren voorspelt, en kopen ze Steam? Laat het weten in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch