Menu Premium
Loading...

GK Daily: Duidt patent Nintendo op Amiibo-achtige trading cards?

27/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoe aardig van Nintendo dat ze precies in de Nintendo Week even een geinig nieuwtje naar de wereld laten uitlekken. Wat is er namelijk aan de hand? Patent-speurders (leuke baan…) hebben gespot dat Nintendo ondanks een patent hebben ingediend op trading cards met de NFC (near-field communication) techniek aan boord. En als je de naam NFC niks zegt, deze techniek zorgt ervoor dat jouw prachtige Amiibo meer doet dan alleen maar mooi wezen. Hou het bij een stuk hardware en de Amiibo communiceert met de console en brengt iets in-game teweeg. Tof toch…

Nu wordt die techniek door Nintendo dus mogelijk ook toegepast op cards. De wat knullige tekening bij het patent laat dat zien (waar is Miyamoto als je hem nodig hebt). Maar waarvoor ze de, op zich coole techniek gaan gebruiken, zeggen ze er dan weer niet bij. Daar doen ze vrij geheimzinnig over. En dus moeten we speculeren. En laat dat nu net, naast bankdrukken en potjes FIFA winnen, de hobby van JJ zijn.

Drie games die perfect passen bij NFC trading cards

Daarom zet hij in dit nieuwsitem de mogelijkheden op een rij. Voor welke franchise zou Nintendo deze cards gaan inzetten? JJ heeft drie kandidaten gevonden, de een meer waarschijnlijk als de ander. Maar het zou ook zo maar kunnen dat de cards in de plaats komen van Amiibo’s zelf omdat ze nogal wat schapruimte innemen in de winkels. En schapruimte is gewoon peperduur vandaag de dag, dus er moet een verdomd goede reden zijn om die ruimte allemaal voor Amiibo’s te reserveren. En hoe ga je van alle Pokémon een Amiibo maken? Dat zijn er inmiddels een stuk 6747 geloven we. JJ zet alles op een rij en denkt uiteindelijk de meest logische verklaring voor het patent te hebben gevonden. Check daarom snel het GK Daily Gerucht: Duidt patent Nintendo op Amiibo-achtige (Pokémon?) trading cards.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch