Menu Premium
Loading...

Palworld: Terechte hype of kwaadaardige rip-off?

25/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar was ie opeens: Palworld. Laten we eerlijk zijn, niemand had het voor begin januari over deze game. Het was gewoon een van de vele spellen die uit zou gaan komen begin 2024. Nobody cared. Inmiddels is het talk of town. Binnen een paar dagen zijn er zeven miljoen exemplaren van deze game verkocht. Terwijl het spel ook gewoon op Game Pass Ultimate staat. Het verbrak daarnaast alle records op Steam. Hoe dan? Dat is de vraag die we in deze video stellen. Hoe kan het dat een game zonder enig marketing-budget, die ook nog eens niks nieuws doet en er allesbehalve opvallend uitziet, in no time uitgroeit tot misschien wel de meest succesvolle game van 2024?

Palworld kan wel eens de meest succesvolle game van 2024 worden

Palworld is ontwikkeld en uitgegeven door het Japanse Pocket Pair. Een developer die tot dan toe nu niet bepaald krakers in de markt had gezet. Het bedrijf stond er vooral bekend om de meest populaire onderdelen van succesvolle games te ‘ jatten’ om deze vervolgens in hun eigen games te implementeren. Het werkte altijd met early acces en als een titel niet aan sloeg, dan liet ze die vaak snel vallen. Met Palworld hebben ze eindelijk raak geschoten. En niet zo’n klein beetje ook.

Is hier echt sprake van het kopiëren van Pokémon?

Wat maakt Palworld nu zo speciaal voor gamers dat ze het massaal aanschaffen en spelen? Bijna gelijk aan het enthousiasme staat namelijk de woede van met name Pokémon fans over het mogelijk kopiëren van de wezens naar deze game. Hebben ze een punt of ligt dit niet zo simpel? En wat zeggen de makers er zelf over? JJ en Steven zijn in de (geschiedenis van) de game gedoken en geven in deze video hun mening. Is Palword een terechte hype of een kwaadaardige rip off?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch