Menu Premium
Loading...

!@#$% over het drama van Anthem en de leugens van EA

03/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Anthem had niet eens Anthem moeten heten. Slechts enkele dagen voor de jaarlijkse E3-conventie in juni 2017, toen de legendarische studio BioWare haar nieuwste game zou onthullen, was het plan om met een andere titel te gaan: Beyond. Ze hadden zelfs Beyond T-shirts voor het personeel uitgeprint. Maar minder dan een week voor de persconferentie kwam het bericht dat het veiligstellen van de rechten op het handelsmerk te moeilijk zou zijn. Beyond was een naam die tekenend was voor de game, je zou buiten de muren van je fort gaan en de gevaarlijke wildernis in duiken. Anthem was een naam die niet eens echt bij de game paste. Deze feiten en meer is naar buiten gekomen dankzij een publicatie van Kotaku. Negentien mensen van de studio deden anonieme uitspraken.  Koos en JJ zijn voor je klaar gaan zitten om dit bizarre verhaal met je door te nemen. Een soms schokkend en zeer verbazend verhaal.
Het gehele verhaal van Kotaku kun je hier checken: Klikerdeklik!

Developers lopen massaal weg bij Bioware

De afgelopen twee jaar zijn velen ervaren developers weggegaan bij Bioware. Iets waar de studio zich absoluut zorgen over moet maken. Sommige mensen die zijn vertrokken bij de studio praten over angst en depressiviteitsklachten. Er gaat iets goed mis bij de studio en dat doet mensen geen goed. “Mensen waren zo boos en verdrietig de gehele tijd”, zei een anonieme developer. En “Depressie en angstklachten zijn een epidemie binnen Bioware”, vertelde een andere.

De hel die de Frostbite engine heet

Frostbite is een video game engine die gebruikt wordt om een game te maken. De engine werd gemaakt door EA en is in eigendom van de Zweedse studio DICE. De engine is voor de Battlefield shooters ontwikkeld. Dankzij Patrick Söderlund gingen alle studio’s met de engine werken. Bioware begon met de Frostbite Engine voor Dragon Age: Inquisition in 2011. Dat leverde toen grote problemen op. Een save en laad systeem en een third-person camera bestonden niet in Frostbite en dus moest het Inquisition team dat helemaal opbouwen. Dezelfde problemen kwamen naar voren in Mass Effect: Andromeda. Maar.. Drie keer is scheepsrecht toch?

Nou nee dus, de Frostbite engine gebruiken voor een action game die je alleen online kon spelen bracht nieuwe problemen met zich mee. Bioware had dit immers nog nooit gedaan.

“Frostbite is als een interne engine met alle problemen die dat met zich mee brengt – het is slecht gedocumenteerd, samen gehackt, enzovoort – met alle problemen van een externe engine,” zei een voormalig werknemer van BioWare. “Niemand waarmee je echt werkt, heeft het ontworpen, dus je weet niet waarom dit ding werkt zoals het werkt, waarom dit wordt genoemd zoals het is.”

P.S. dit is de eerste opname in onze green screen setting, die is nog niet perfect en zoals ie moet zijn dus dat gaan we nog fixen! :-)

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch