Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over prijs PSVR 2 & ‘samenwerking’ Embracer Group en Xbox

08/11/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag, en je weet het, dat is de Peepshowdag. Boris en JJ zijn op hun vertrouwde plek achter de desk gaan zitten om een aantal heikele onderwerpen uit de gamesindustrie met je te behandelen. Bijvoorbeeld de prijs en de verkoopmethode van de PSVR 2. Die kun je namelijk niet in de winkels kopen. Heeft Microsoft een geheimzinnig dealtje gesloten met de Embracer Groep als het gaat om de Westerse studio’s van Square Enix of zien sommige analisten dat helemaal verkeerd? En hoeveel verdient EA aan hun live service games? En wat voor signaal geeft dit af aan de rest van de competitie? Dit en veel meer ga je allemaal zien en horen in de Peepshow van dinsdag 7 november 2022.

Ligt prijs van de PSVR 2 te hoog?

De PSVR 2 is een puik stukje hardware. Daar zal iedereen het wel mee eens zijn. Maar hoe goed iets ook is, de prijs bepaalt vaak het succes. Sony maakte de prijs vorige week bekend en die bedroeg 599 euro. Vinden de beide heren dat te duur of is het een faire prijs? En waarom kun je de PSVR 2 niet in de winkels kopen, maar alleen in de show van PlayStation zelf? Is dit het begin van een nieuwe trend? Of ligt er een andere reden aan ten grondslag? Boris en JJ hebben er zoals altijd een mening over en openen daarmee de discussie in de comments sectie.

Heeft Xbox er feitelijk nog een paar studio’s bij?

Dan is daar een interessant verhaal over de aankoop van de Westerse tak van Square Enix door de Embracer Group. Hebben de Zweden deze aanschaf echt op eigen initiatief gedaan of speelde Microsoft daar ook een rol in. Dit omdat beide studio’s uit de deal nu gaan meehelpen aan het maken van games voor Xbox. Dit en een aantal andere topics worden behandeld in deze nieuwe editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch