Menu Premium
Loading...

!@#$% over prijs games, fail Amazon en statement van Ubisoft

07/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er staat een nieuwe Peepshow voor je klaar. Iets minder heet gebakken dan vorige week (dat ontstaat of het ontstaat niet) maar desalniettemin goed gekruid en pittig van smaak. Want er zijn weer een paar heikele onderwerpen om te bespreken. Bijvoorbeeld de fikse uitglijder van Amazon. Of de aangekondigde verhoging van de prijs voor een game. Die zou, als we de move van 2K met NBA2K21 mogen geloven, een tientje duurder gaan worden. 69,99 in plaats van 59,99 euro.

Is de verhoging van de prijs van games gerechtvaardigd?

Wat vinden Boris en JJ hiervan. Is er een plausibele reden voor de verhoging en denken de twee dat de consumenten het gaan pikken. Want de afstand qua kosten tot free to play wordt zo wel erg groot. En hoe gaan de winkeliers hier op reageren? En zijn games games wel 200 tot 300% duurder om te maken? En wie veroorzaakt die verhoging van de kosten? De gamer of de developer of misschien wel allebei. Een mooi onderwerp om zich even goed in vast te bijten.

Waar is Amazon mee bezig?

Ook is er een discussie over Amazon wat vorige week een modderfiguur sloeg toen het hun game Crucible weer uit de shops moest halen en weer terug in de closed beta fase stoppen. Dat is maar heel weinig voor gekomen. Wat is er aan de hand met techbedrijven als Google en Amazon wat de grootste moeite hebben om binnen te komen in de gamesindustrie? Terwijl ze bakken met geld hebben. En wat betekent dit voor Microsoft wat in wezen ook een techbedrijf is? Tot slot een discussie over het statement van Ubisoft baas Yves Guillemot die zegt dat het bedrijf het er qua ongewenste intimiteiten en bullying totaal anders gaat doen. Is dit statement oprecht of niet? En doet het er wat toe of het oprecht is? Dit en meer in deze editie van de Peepshow.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch