Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over het missen van ‘groei-target’ Game Pass door Xbox

26/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste tijd waren Boris en JJ positief gestemd als het ging om de Game Pass service van Xbox. Bang for Buck, meer dan genoeg om mee te spelen en veel happy gamers die verhaalden over hun speurtochten door de krachten van de service. Vandaar dat het best als een schok kwam toen Xbox bekend maakte dat ze de zogenaamde groei target voor Game Pass niet gehaald hadden. In plaats van de gewenste 48 procent groei werd er een groei van slechts 37 procent bewerkstelligd. Dat terwijl er in 2020 nog ruim 80 procent groei werd gescoord. Dat is inderdaad wel een verschilletje.

Xbox Game Pass haalt targets niet

Wat is er aan de hand en waar komt de neergang in groei vandaan? En wat zijn de gevolgen? Boris en JJ breken hier hun hoofd over. Plus natuurlijk de net zo belangrijke vraag wat er gedaan kan en moet worden om de cijfers weer omhoog te krijgen naar de percentages die Microsoft graag ziet? Zijn er maatregelen te verzinnen? Of moet Microsoft andere ambities tonen ten opzichte van de service. Past het bijstellen van ambities wel bij een bedrijf als Microsoft? Je hoort en ziet het allemaal in deze editie van de Peepshow.

Melkt Rockstar de oude GTA-games net iets te ver uit?

De twee huis-analisten van Gamekings kijken ook naar de aankondiging van de launchdatum van de GTA Trilogy en dan met name de reacties erop. Die zijn niet onverdeeld positief. Hoe kan dat toch dat Rockstar de laatste tijd opeens wat minder lekker bij de gamers ligt? Is er iets aan de hand? Moeten ze ergens voor oppassen? Nieuws ook over Activision en Ubisoft die nog steeds vreselijk worstelen met de harassment zaken die bij beide publishers spelen. De afgelopen week werden er opeens twintig man uit de toko gesmeten bij Activision. Waarom? En helpt dit echt of is het window dressing? Druk maar snel op de Play knop voor het antwoord.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch