Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over E3 2020, loot boxes, verkoop Gears 5 en Overwatch League

18/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was een rustiger week voor de peepshow, maar toch besloten JJ en Boris er eens goed voor te gaan zitten. Want ondanks dat de roddeltjes en de smeuïge nieuwtjes momenteel niet met bakken uit de lucht komen vallen, zijn er toch een paar dingen die besproken moeten worden. Gears 5 verkoopt op het ook niet als een malle, maar doet dat via Xbox Game Pass dus wel en slaat dus aan bij de menigte. Helaas wordt er ook weer gesproken over loot boxes en de regels die daarbij komen kijken. En we hebben een primeur met betrekking tot E3 2020!

Gears 5 verkoopt als een malle?

Heeft Xbox dan eindelijk raak geschoten met een exclusive? De naam helpt natuurlijk wel een handje, maar dat de game momenteel minder verkoopt dan bijvoorbeeld PES 2020 zegt wel wat. Via de Game Pass (waar volgens Microsoft 3 miljoen mensen Gears 5 spelen) komen de inkomsten echter op een andere manier binnen. Hoe dan ook, Gears 5 is een succes en zal dat de komende tijd ook nog wel blijven. Het lijkt echter alsof games als PES meer verkopen. Dat is feitelijk dus niet zo. Via Xbox Game Pass spelen en kopen namelijk miljoenen mensen Gears 5. Die cijfers worden alleen niet meegenomen in het totaalplaatje. Via deze manier wordt het financiële plaatje wel wat rechtgetrokken. Maar of Gears 5 zijn verkoopdoelstelling gaat halen…

Loot boxes…

Het is inmiddels een vast onderdeel van de peepshow, deels ook omdat developers er gewoon vrolijk mee doorgaan. Dit keer gaat het echter niet om een specifieke game, maar meer de regels in het algemeen. Het DCMS (onderzoekscommisie van het Britse parlement) is namelijk na een lang onderzoek met een rapport gekomen over loot boxes. Dit rapport bestaat uit 84 pagina’s en focust zich op “immersive and addictive technologies“. Daarbij behoren dus loot boxes. Wat er precies uit het onderzoek komt wordt tijdens het item besproken, maar zou dit dan eindelijk de stap in de goede richting kunnen zijn die de game industry blijkbaar nodig heeft? Na Nederland en Belgie zou Engeland het volgende land kunnen zijn dat stappen onderneemt.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch