Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de toekomstvisies van Nintendo, PlayStation en Xbox

25/10/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de voor de vaste kijkers iets minder vertrouwde woensdagochtend (er was zoals wel vaker een of ander vers uitgekomen spelletje ietsje belangrijker op de dinsdag), staat hij voor je klaar: Een fonkelnieuwe editie van de Peepshow. De rubriek waarin Boris en JJ doorgaans op stevige maar beargumenteerde wijze ingaan op de zakelijke kant van gaming. In deze editie ontbreekt Boris echter. De man had op de opnamedag andere verplichtingen. Niet getreurd, JJ trommelde Jasper en Koos op en ging samen met hen een flink pak ‘speculaas’ opentrekken. Gaming staat namelijk op een kruispunt. De oude manier van games kopen en spelen botst op dit moment met de wens van sommige partijen om abonnement services op te zetten, via de Cloud te gamen en titels alleen nog digitaal aan te bieden. Hoe gaan Nintendo, PlayStation en Xbox ieder met die uitdaging om? Het antwoord krijg je in deze editie van de Peepshow.

Nintendo, PlayStation en Xbox hen ieder hun eigen uitdagingen

Nu de deal met Activision/Blizzard (we krijgen de term bijna niet meer uit onze strot) achter de rug is, kunnen wij en de console producenten vooruit gaan kijken. Er liggen zoals gezegd forse uitdagingen in het vooruitschiet. Nintendo moet met een nieuwe Switch gaan komen. Hoe gaat die er uitzien? Gaat hij technologisch echt een stap vooruit zetten? En hoe staan zij tegenover subscriptie modellen? PlayStation heeft andere uitdagingen. Hun huidige businessmodel staat onder druk. Helemaal als ze de aantrekkingskracht van de third party games zouden verliezen. Hoe willen zij dit aanpakken? En waarom die sterk verhoogde focus op live service games?

Hoe zorgen de drie dat ze over 5 jaar nog steeds succesvol zijn?

En dan Xbox. Die gaat het totaal over een andere boeg gooien. De bekende 2 miljard gamers die ze willen bereiken. Hoe gaan ze dat doen? Helpt de deal met Activision/Blizzard genoeg? Gaat er iets veranderen aan Game Pass? En hoe willen ze hun consoles pushen als hun slogan is dat het hen niet uitmaakt waar je jouw games op speelt? Jasper, JJ en Koos werpen een blik op de toekomst.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch