Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de terechte/onterechte ophef rond het beleid van PlayStation

06/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze editie van de Peepshow is voor een zeer groot deel gewijd aan de ophef die er vorige week ontstond rond het beleid van PlayStation. Terwijl de PS5’s die in de winkels liggen er binnen een minuut weer verdwenen zijn en de first party games er erg goed uitzien, doen sommige beslissingen en gedragingen van PlayStation de wenkbrauwen van gamers fronsen. Want waarom neemt PlayStation de Indie developers een stuk minder serieus dan op de PS4 en laat ze zelfs betalen als ze wat aandacht op de frontpage van de PS Store willen hebben? En waarom krijg je geen gratis next gen update als je een game via PS + speelt? Is de PS + bezitter dan een tweederangs klant voor Sony? Boris en JJ gaat het er over hebben in deze editie van de Peepshow.

PlayStation maakt beef met (een groep) Indie developers

Het verhaal rond de Indies kwam eind vorige week op gang toen een developer uit Taiwan een klaagzang uitte op Twitter over de behandeling van hem en zijn games door PlayStation. Er was volgens hem geen enkele support, je was niet zichtbaar en er was geen enkele mogelijkheid om als developer kortingen aan te bieden. En het werd helemaal erg toen PlayStation aangaf dat je visibility kon krijgen in de PS Store als je 25.000 dollar betaalde. Wat was dat dan voor beleid voor een partij die in het tijdperk PS4 juist een warm pleitbezorger was van de Indie cultuur. Boris en JJ buigen zich over dit vraagstuk. Wat is er aan de hand?

Influencers & Alt Coin scams

Tot slot een nog aandacht voor een alt coin schandaal in esports wereld. Een aantal influencers van Faze prezen een scam rond een alt coin aan en werden daarop uit het team gezet. Boris gaat in op dit schandaal en op het spanningsveld tussen campagnes en content in de media. Wat kan wel en wat kan niet?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch